Warme chocolade dranken

Warme chocoladedranken. Chocolade in drankjes is altijd lekker. Maar als het weer verandert, de ijzers weer uit het vet worden gehaald of gewoon bij een gure herfstdag is een warme chocoladedrank nog veel lekkerder dan een koude. Warme chocoladedranken verwarmen lichaam en geest. En er zijn heel veel verschillende warme chocoladedranken te maken. Hierbij recepten voor warme chocoladedranken.

Chocolade sinaasappel toddy

Ingrediënten voor 4 personen
  • 75 gram pure chocolade met sinaasappelsmaak
  • 5 dl melk
  • 3 eetlepels rum
  • 2 eetlepels volle rum
  • eventueel geraspte nootmuskaat

Bereiding
[OLIST]Breek de chocolade in stukken en doe ze met de melk in een steelpan
Verwarm de melk
Blijf roeren tot de melk bijna kookt
Haal de pan van het vuur
Roer de rum door de chocolademelk
Schenk de melk in vuurvaste koppen
Doe de room er bij door het over de bolle kant van een lepel te schenken
Daardoor wordt een laag gevormd op de hete chocolade
Strooi er eventueel de geraspte nootmuskaat overheen
Direct opdienen en opdrinken[/OLIST]

Chocolade egg nog

De meeste mensen kennen een egg nog alleen van Amerikaanse films. Toch is zo’n drankje betrekkelijk gemakkelijk te maken. En heerlijk op een winteravond waarbij de bloemen op de ramen verschijnen.

Ingrediënten voor 8 personen
  • 8 eidooiers
  • 200 gram suiker
  • 8 dl melk
  • 225 gram geraspte pure chocolade
  • 1,5 dl bruine rum

Bereiding
[OLIST]Klop de eidooiers met de suiker zodat er een dik en schuimig geheel ontstaat
Doe de melk in een pan en voeg de geraspte chocolade toe
Breng dit aan de kook
Haal het vuur van de pan en klop het eiermengsel beetje bij beetje door de chocolademelk
Doe dan de rum erbij
Serveer dit heerlijke drankje in glazen die bestand zijn tegen de hitte[/OLIST]

Hete chocolademelk met cognac

Cognac en chocolademelk zijn een goed stel. Dat bewijst dit drankje zeker.

Ingrediënten voor 4 personen
  • 8 dl melk
  • 115 gram pure chocolade in stukjes gebroken
  • 2 eetlepels suiker
  • 5 eetlepels cognac
  • 6 eetlepels stijfgeslagen room
  • cacaopoeder

Bereiding
[OLIST]Breng de melk aan de kook in een steelpan
Haal de pan van het vuur
Voeg de chocolade en de suiker toe
Zorg ervoor dat de chocolade op een laag vuur smelt
Schenk het drankje dan in mooie vuurvaste glazen
Pak dan een lepel en giet in ieder glas een volle eetlepel cognac. Doe dit over de bolle kant van een andere lepel
Doe er dan een flinke schep room overheen
Maak af met flink wat cacaopoeder[/OLIST]
© 2009 - 2025 Singalees, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.