Warme chocolade dranken
Warme chocoladedranken. Chocolade in drankjes is altijd lekker. Maar als het weer verandert, de ijzers weer uit het vet worden gehaald of gewoon bij een gure herfstdag is een warme chocoladedrank nog veel lekkerder dan een koude. Warme chocoladedranken verwarmen lichaam en geest. En er zijn heel veel verschillende warme chocoladedranken te maken. Hierbij recepten voor warme chocoladedranken.
Chocolade sinaasappel toddy
Ingrediënten voor 4 personen
- 75 gram pure chocolade met sinaasappelsmaak
- 5 dl melk
- 3 eetlepels rum
- 2 eetlepels volle rum
- eventueel geraspte nootmuskaat
Bereiding
- Breek de chocolade in stukken en doe ze met de melk in een steelpan
- Verwarm de melk
- Blijf roeren tot de melk bijna kookt
- Haal de pan van het vuur
- Roer de rum door de chocolademelk
- Schenk de melk in vuurvaste koppen
- Doe de room er bij door het over de bolle kant van een lepel te schenken
- Daardoor wordt een laag gevormd op de hete chocolade
- Strooi er eventueel de geraspte nootmuskaat overheen
- Direct opdienen en opdrinken
Chocolade egg nog
De meeste mensen kennen een egg nog alleen van Amerikaanse films. Toch is zo’n drankje betrekkelijk gemakkelijk te maken. En heerlijk op een winteravond waarbij de bloemen op de ramen verschijnen.
Ingrediënten voor 8 personen
- 8 eidooiers
- 200 gram suiker
- 8 dl melk
- 225 gram geraspte pure chocolade
- 1,5 dl bruine rum
Bereiding
- Klop de eidooiers met de suiker zodat er een dik en schuimig geheel ontstaat
- Doe de melk in een pan en voeg de geraspte chocolade toe
- Breng dit aan de kook
- Haal het vuur van de pan en klop het eiermengsel beetje bij beetje door de chocolademelk
- Doe dan de rum erbij
- Serveer dit heerlijke drankje in glazen die bestand zijn tegen de hitte
Hete chocolademelk met cognac
Cognac en chocolademelk zijn een goed stel. Dat bewijst dit drankje zeker.
Ingrediënten voor 4 personen
- 8 dl melk
- 115 gram pure chocolade in stukjes gebroken
- 2 eetlepels suiker
- 5 eetlepels cognac
- 6 eetlepels stijfgeslagen room
- cacaopoeder
Bereiding
- Breng de melk aan de kook in een steelpan
- Haal de pan van het vuur
- Voeg de chocolade en de suiker toe
- Zorg ervoor dat de chocolade op een laag vuur smelt
- Schenk het drankje dan in mooie vuurvaste glazen
- Pak dan een lepel en giet in ieder glas een volle eetlepel cognac. Doe dit over de bolle kant van een andere lepel
- Doe er dan een flinke schep room overheen
- Maak af met flink wat cacaopoeder