Drie recepten voor chocoladedranken

Een lekkere traktatie voor een koude winteravond of na een lekkere maaltijd. Geniet van je zelfgemaakte: chocolade-eierpunch, warme chocolademelk met cognac, chocoladeijsdrankje of van een chocolademilkshake. Maak het voor jezelf of verras je familie en vrienden...

Chocolademilkshake of Chocolade ijsdrankje

Dit heb je nodig voor 2 personen

Voor de chocolademilkshake
  • 4,5 dl ijskoude melk
  • 3 eetl. chocolademelkpoeder
  • 3 scheppen chocoladeijs
  • cacaopoeder naar keuze

Voor het chocoladeijsdrankje
  • 5 eetl chocoladesaus
  • mineraalwater met koolzuur
  • 2 scheppen chocolade-ijs
  • slagroom, stijfgeklopt
  • pure of melkchocolade geraspt

Zo ga je te werk:
Voor de Chocolademilkshake
[OLIST]Schenk de helft van de melk in een mengbeker.
Doe er 1 schep chocolade-ijs en de chocolademelkpoeder door en mix dit met een staafmixer. Doe dit tot er een schuimend mengsel ontstaat. Roer dan de rest van de melk erdoor.
Neem de rest van het ijs en doe dit in twee hoge glazen. Schenk daar de milkshake (voorzichtig) overheen.
Strooi er een beetje cacao over en serveer direct.
Voor het Chocolade-ijsdrankje verdeel de chocoladesaus over twee glazen.
Doe hier wat mineraalwater bij en roer dit goed door. Schep in elk glas ijs. Vul het glas verder met mineraalwater.
Schep de stijfgeklopte slagroom op het drankje en strooi wat geraspte chocolade erover.[/OLIST]

Chocolade-eierpunch

Dit heb je nodig voor 4 personen
  • 8 eierdooiers
  • 200 gram suiker
  • 1 liter melk
  • 225 gram pure chocolade, geraspt
  • 1,5 dl. bruine rum

En zo ga je te werk:
[OLIST]Klop de eierdooiers met de suikers tot ze dik zijn.

Doe de geraspte chocolade bij de melk in een pan en breng dit aan de kook. Haal de pan van het vuur en voeg voorzichtig roerend het eiermengsel toe. Doe de rum erbij en serveer de chocolade-eierpunch in hittebestendige glazen.[/OLIST]

Warme chocolademelk met cognac

Dit heb je nodig voor 4 personen
  • 1 liter melk
  • 115 gram pure chocolade in stukken
  • 2 eetl. suiker
  • 5 eetl. cognac

Voor de garnering
  • 6 eetl. slagroom, stijfgeklopt
  • 4 tl. cacaopoeder gezeefd

En zo ga je te werk
[OLIST]Doe de melk in de pan en breng dit aan de kook. Haar de pan van het vuur. Doe in een kleinere pan 2 eetlepels hete melk en meng dit met de chocolade. Laat de chocolade op een laag vuurtje voorzichtig smelten (voorkom aanbranden!) Shenk de rest van de warme melk erbij en de suiker.
Meng de cognac door de warme chocolademelk en verdeel het over 4 hittebestendige glazen. Garneer de drank met slagroom en strooi er wat cacao over.[/OLIST]
© 2008 - 2025 Hoptunaa, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.