Cocktails - Bartender school - Wat kan je verwachten

Cocktails - Bartender school - Wat kan je verwachten Heb je er altijd al van gedroomd om een kennis op te bouwen in het cocktails shaken. Het kan zowel voor amateurs die een grote interesse hebben voor lekkere dranken of voor gemotiveerde mensen die een carrière willen opbouwen. Wat kan je allemaal verwachten in de bartender school.

Bartender School

Tom Cruise laat het er makkelijk uitzien in de film Cocktail, maar werken in een bar is een verworven vaardigheid. Het vraagt veel oefening en knowhow en dat is waar een barman school wel van pas kan komen. Deze carrière groeit in populariteit en prestige en de vele scholen zijn in een concurrerende markt. Bar werk is aantrekkelijk voor veel mensen als gevolg van de flexibele uren, sociaal contact en de mogelijkheid om goed geld te verdienen met salaris en tips.

De betere bedrijven in de leisure-industrie kunnen zich veroorloven om de beste te kiezen en het is essentieel om een school te kiezen met een uitstekende reputatie. Een goede barman school zal een student helpen om een baan in aanvulling op het onderwijzen van de vereiste vaardigheden te vinden. Ervaring in een echte bar is van even groot belang als de lessen in de klas de klas en theorie. Barmannen moeten zich comfortabel voelen in hun domein en een eenvoudig onderhoud met hun klanten hebben.

De student leert de basis van mixologie, een term om het mengen van dranken te beschrijven. Cocktails zijn natuurlijk een deel van deze kennis en er zullen sessies zijn over het snijden van fruit, het opstellen van garnituren en decoreren van verschillende brouwsels. Er zijn honderden cocktail recepten, waaronder de populaire Tequila Sunrise, Screwdriver en Apple Martini. De barman moet vertrouwd zijn met de verschillende wijn, whisky en likeuren beschikbaar. Wijn is een heel onderwerp op zich met lessen over decanteren en het toestaan om wijn te laten ademen. Bierdrinkers moeten ook worden verzorgd en de barman school zal leren hoe men een biertje van de tap kan schenken en een nieuw vat aan te sluiten.

Bar werk vraagt om een kennis van de terminologie die wordt gebruikt in de handel en een begrip van wat apparatuur te gebruiken en welk type glas te selecteren. Klanten kunnen vragen om een chaser, een highball of on the rocks. De barman moet weten wanneer je een shooter, bier glas of geribbeld glas champagne te gebruiken. Er zijn een heleboel gadgets achter de bar, met inbegrip van cocktailshakers, kurkentrekkers, ijsemmers en elektrische blenders.

Al deze kennis moet worden gecombineerd met de mogelijkheid om snel te werken en het correct te verwerken van bestellingen. Bartender school zal de geïntereseerde het hele proces leren, van het opzetten van de bar tot het sluiten. De meeste grote zaken vereisen dat barmannen een serieuze kennis van hun vak hebben. Bareigenaren kijken naar de mogelijkheid om met het talent van de sollicitant de winst in de bar te verhogen en een goede klantenservice te behouden. Tot slot zullen de scholen de afgestudeerde voorbereiden op sollicitatiegesprekken en een indrukwekkende CV samenstellen.

Internationaal

Bartender scholen zijn er ook in het buitenland te vinden. Meer en meer mensen combineren een cursus met een vakantie. In vrijwel alle tropische streken zijn er dergelijke scholen te vinden. De ene is al hoger aangeschreven dan de andere. Met een goede kennis van het vak en de juiste motivatie kan men overal ter wereld aan de slag.

Lees verder

© 2012 - 2024 Slurfke, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Hoe maak je een caipirinha?Hoe maak je een caipirinha?Zeg cocktail en Brazilië en je denkt aan de caipirinha. De tropische cocktail wordt gemaakt met cachaça, verse limoen en…
De lekkerste roomcocktailsDe lekkerste roomcocktailsEr zijn honderden verschillende cocktails, elk met z'n eigen kenmerk (kleur, geur, vormgeving etc.). Room is in sommige…
5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschill…
Technieken & methoden voor het maken van cocktailsTechnieken & methoden voor het maken van cocktailsU kunt het zo gek niet bedenken of er bestaat wel een mix of een combinatie van likeuren en dranken die bij toeval een s…

Wat heb je zoal nodig voor cocktails?Wat heb je zoal nodig voor cocktails?Iedereen houdt van cocktails, maar niet iedereen kan ze klaarmaken zoals het hoort. Daarvoor heb je wat specifiek barger…
Slurfke (78 artikelen)
Laatste update: 07-07-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Cocktails
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.