5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur

Hard on
Glas: cocktail glasIngrediënten:
- 30 ml aardbeienlikeur
- 30 ml Kahlua
- 30 ml Bailey’s Irish cream
Bereidingswijze:
Schenk eerst de Kahlua in het glas. Schenk nu de aardbeien likeur boven op de Kahlua via de achterkant van een theelepeltje. Doe hetzelfde met de Bailey’s. Schenk deze via de achterkant van een theelepeltje op de aardbeien likeur. Het schenken via de achterkant van een theelepeltje is om te zorgen dat alles mooi in laagjes op elkaar komt te liggen en niet in elkaar doorloopt.
XTC
Glas: cocktail glasIngrediënten:
- 30 ml aardbeienlikeur
- 30 ml Tia Maria
- 30 ml room (ongeslagen)
Bereidingswijze:
Shake alles samen met ijs. Shake totdat de shaker koud aanvoelt. Giet dit nu uit door in zeefje in het cocktail glas. Decoreer eventueel met een aardbei.
Tropical
Glas: cocktail glasIngrediënten:
- 30 ml aardbeienlikeur
- 15 ml kersenbrandewijn
- 30 ml ananassap
- 30 ml room
Bereidingswijze:
Shake alle ingrediënten samen met wat ijs. Blijf shaken totdat de shaker koud aanvoelt. Schenk het mengsel nu in het cocktail glas via een zeefje.
Japanese strawberry
Glas: cocktail glasIngrediënten:
- 30 ml aardbeienlikeur
- 20 ml ananassap
- 15 ml Galliano
- 20 ml sinaasappelsap
Bereidingswijze:
Alles samen met wat ijs in een shaker doen. Door een zeefje uitgieten in het cocktail glas.
Gebroken hart
Glas: tulp glasIngrediënten:
- 30 ml aardbeienlikeur
- 60 ml room
- 15 ml Tia Maria
- 4 aardbeien
- 15 ml Cointreau
Bereidingswijze:
Alles samen in een blender doen en blenden tot een smeuïg mengsel. Daarna in het glas gieten en garneren met een aardbei.