5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeur

5 heerlijke cocktails met aardbeienlikeurIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met aardbeienlikeur. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de aardbeienlikeur wordt gemixt met verschillende andere ingrediënten. Er wordt ook uitgelegd hoe de cocktail gemaakt moet worden en in wat voor glas de cocktail bij voorkeur geserveerd moet worden. Alle cocktails zijn voor één persoon.

Hard on

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 30 ml aardbeienlikeur
  • 30 ml Kahlua
  • 30 ml Bailey’s Irish cream

Bereidingswijze:
Schenk eerst de Kahlua in het glas. Schenk nu de aardbeien likeur boven op de Kahlua via de achterkant van een theelepeltje. Doe hetzelfde met de Bailey’s. Schenk deze via de achterkant van een theelepeltje op de aardbeien likeur. Het schenken via de achterkant van een theelepeltje is om te zorgen dat alles mooi in laagjes op elkaar komt te liggen en niet in elkaar doorloopt.

XTC

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 30 ml aardbeienlikeur
  • 30 ml Tia Maria
  • 30 ml room (ongeslagen)

Bereidingswijze:
Shake alles samen met ijs. Shake totdat de shaker koud aanvoelt. Giet dit nu uit door in zeefje in het cocktail glas. Decoreer eventueel met een aardbei.

Tropical

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 30 ml aardbeienlikeur
  • 15 ml kersenbrandewijn
  • 30 ml ananassap
  • 30 ml room

Bereidingswijze:
Shake alle ingrediënten samen met wat ijs. Blijf shaken totdat de shaker koud aanvoelt. Schenk het mengsel nu in het cocktail glas via een zeefje.

Japanese strawberry

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 30 ml aardbeienlikeur
  • 20 ml ananassap
  • 15 ml Galliano
  • 20 ml sinaasappelsap

Bereidingswijze:
Alles samen met wat ijs in een shaker doen. Door een zeefje uitgieten in het cocktail glas.

Gebroken hart

Glas: tulp glas

Ingrediënten:
  • 30 ml aardbeienlikeur
  • 60 ml room
  • 15 ml Tia Maria
  • 4 aardbeien
  • 15 ml Cointreau

Bereidingswijze:
Alles samen in een blender doen en blenden tot een smeuïg mengsel. Daarna in het glas gieten en garneren met een aardbei.
© 2012 - 2025 Eefjelienie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.