De lekkerste roomcocktails

De lekkerste roomcocktailsEr zijn honderden verschillende cocktails, elk met z'n eigen kenmerk (kleur, geur, vormgeving etc.). Room is in sommige cocktails een onmisbaar ingrediënt. In dit artikel komen de volgende cocktails aan bod: Kick in the Balls, Grasshopper, God Daughter, Fluffy Duck en Cherries Jubilee. Succes!


Kick in the Balls

Ingrediënten
  • 30 ml rum
  • 30 ml meloenlikeur
  • 30 ml sinaasappelsap
  • 30 ml room
  • 15 ml kokosroom

Bereiding
[OLIST]Schud de ingrediënten met ijs en zeef daarna de cocktail
Schenk deze daarna in een 140 ml champagnecoupe
Garneer met twee balletjes meloen gemarineerd in Coruba-rum en laat deze balletjes drijven op de cocktail[/OLIST]


Grasshopper

Ingrediënten
  • 30 ml crème de menthe
  • 30 ml witte crème de cacao
  • 30 ml room

Bereiding
[OLIST]Schud de ingrediënten met ijs en zeef daarna de cocktail
Schenk deze daarna in een 140 ml champagnecoupe
Garneer de rand van het glas met twee rode, ingesneden kersen[/OLIST]


God Daughter

Ingrediënten
  • 30 ml Amaretto die Saronno
  • 30 ml room
  • 5 ml grenadinesiroop

Bereiding
[OLIST]Schud de cocktail met ijs en zeef deze
Schenk deze daarna in een 140 ml champagnecoupe
Garneer de rand met een aardbei en munt en besprenkel de cocktail met chocoladevlokken[/OLIST]


Fluffy Duck

Ingrediënten
  • 30 ml advocaat
  • aanvullen met mineraalwater
  • room

Bereiding
[OLIST]Meng de cocktail op ijs
Schenk deze daarna in een 285 ml highball-glas
Garneer de rand met een schijfje sinaasappel en een rode kers
Eventueel met rietje(s) serveren[/OLIST]


Cherries Jubilee

Ingrediënten
  • 30 ml kersenadvocaat
  • 15 ml Malibu
  • 30 ml witte crème de cacao
  • 15 ml melk
  • 40 ml room

Bereiding

[OLIST]Schud de cocktail met ijs en zeef deze
Schenk deze daarna in een 140 ml cocktailglas
Garneer de cocktail met geraspte chocolade en de rand met een rode, ingesneden kers en wat gemalen kokos[/OLIST]


Proost!
© 2010 - 2025 Tibor, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • Boek: 'Da's pas koken: Cocktails'