Cocktails met cognac als basis

Dat cognac niet alleen puur te drinken is, is allang bekend. Makkelijk is het om deze drank als longdrink te nuttigen, maar met iets meer ingrediënten en een beetje meer geduld worden de lekkerste cocktail gemaakt. Erg lekker en heel leuk te presenteren.

Algemeen

Dat cognac bijna een keizer onder de dranken is, blijkt wel uit het feit dat deze drank de naam cognac mag dragen als hij gebrouwen is van druiven uit gebieden die in 1909 zijn aangewezen. De Charente – streek in Frankrijk heeft alle ingrediënten voor de optimale druif. Uit dit gebied zijn zes delen aangewezen die voor cognac in aanmerking komen.

Cognac is niet alleen erg lekker om puur te drinken, er zijn ook lekkere cocktails met te maken. Niet alleen lekker, maar ook leuk om te presenteren.

Alexander

  • 30 ml cognac
  • 30 ml crème de cacao
  • 30 ml room
  • ijsklontjes
  • shaker
  • zeefje
  • rietje
  • cacaopoeder

Doe alle ingrediënten (behalve de cacaopoeder) in de shaker, en schudt deze goed door elkaar.
Schenk de drank door een zeef in een glas, de ijsklontjes moeten achterblijven.
Lichtjes was cacaopoeder over de drank strooien.
Rietje erin steken en serveren.

Pure Pulp

  • 4 cl Hennessy PureWhite
  • 3 witte druiven
  • 1 schijfje limoen (met schil)
  • 2 theelepels rode suiker
  • ijsklontjes
  • mooi glad glas (zonder voet)

PureWhite in het glas doen en er voorzichtig de rode suiker door roeren
Zachtjes de ijsklontjes in de drank leggen
Druiven en de limoen toevoegen
Gelijk serveren

Coco Cognac

  • 30 ml Cognac
  • 15 ml Tia Maria
  • 60 ml melk
  • Shaker

Alle ingrediënten in de shaker doen en goed schudden
Uitschenken in een leuk glas
Rietje erin steken en serveren

Pompeii

  • 20 ml Cognac
  • 20 ml blanke Crème de Cacao
  • 20 ml Amaretto
  • 40 tot 60 ml slagroom
  • ijsklontjes
  • amandelschaafsel
  • shaker

Alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel in de schaker doen
Alles goed shaken
In een glas schenken
Versieren met het amandelschaafsel en direct servren
© 2007 - 2025 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.
Bronnen en referenties
  • Het recept en foto van de Pure Pulp zijn afkomstig van de Franstalige Hennessy site