Cocktails met cognac als basis
Dat cognac niet alleen puur te drinken is, is allang bekend. Makkelijk is het om deze drank als longdrink te nuttigen, maar met iets meer ingrediënten en een beetje meer geduld worden de lekkerste cocktail gemaakt. Erg lekker en heel leuk te presenteren.
Algemeen
Dat cognac bijna een keizer onder de dranken is, blijkt wel uit het feit dat deze drank de naam cognac mag dragen als hij gebrouwen is van druiven uit gebieden die in 1909 zijn aangewezen. De Charente – streek in Frankrijk heeft alle ingrediënten voor de optimale druif. Uit dit gebied zijn zes delen aangewezen die voor cognac in aanmerking komen.
Cognac is niet alleen erg lekker om puur te drinken, er zijn ook lekkere cocktails met te maken. Niet alleen lekker, maar ook leuk om te presenteren.
Alexander
- 30 ml cognac
- 30 ml crème de cacao
- 30 ml room
- ijsklontjes
- shaker
- zeefje
- rietje
- cacaopoeder
Doe alle ingrediënten (behalve de cacaopoeder) in de shaker, en schudt deze goed door elkaar.
Schenk de drank door een zeef in een glas, de ijsklontjes moeten achterblijven.
Lichtjes was cacaopoeder over de drank strooien.
Rietje erin steken en serveren.
Pure Pulp
- 4 cl Hennessy PureWhite
- 3 witte druiven
- 1 schijfje limoen (met schil)
- 2 theelepels rode suiker
- ijsklontjes
- mooi glad glas (zonder voet)
PureWhite in het glas doen en er voorzichtig de rode suiker door roeren
Zachtjes de ijsklontjes in de drank leggen
Druiven en de limoen toevoegen
Gelijk serveren
Coco Cognac
- 30 ml Cognac
- 15 ml Tia Maria
- 60 ml melk
- Shaker
Alle ingrediënten in de shaker doen en goed schudden
Uitschenken in een leuk glas
Rietje erin steken en serveren
Pompeii
- 20 ml Cognac
- 20 ml blanke Crème de Cacao
- 20 ml Amaretto
- 40 tot 60 ml slagroom
- ijsklontjes
- amandelschaafsel
- shaker
Alle ingrediënten, behalve het amandelschaafsel in de schaker doen
Alles goed shaken
In een glas schenken
Versieren met het amandelschaafsel en direct servren