5 heerlijke cocktails met Kahlua

5 heerlijke cocktails met KahluaIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Kahlua. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de Kahlua wordt gemixt met verschillende andere ingrediënten. Er wordt ook uitgelegd hoe de cocktail gemaakt moet worden en in wat voor glas de cocktail bij voorkeur geserveerd moet worden. Alle cocktails zijn voor één persoon.

Bananarama

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 30 ml Kahlua
  • 30 ml wodka
  • 15 ml Bailey's Irish cream
  • 1 banaan
  • 60 ml slagroom (ongeklopt)

Bereidingswijze:
Alles samen met wat ijs goed mixen in de blender. Daarna uitgieten in het cocktail glas. Garneer het mooi met wat banaan aan de rand van het glas.

Blow job

Glas: pousse-café glas

Ingrediënten:
  • 30 ml Kahlua
  • 15 ml Bailey's Irish cream

Bereidingswijze:
Schenk eerst de Kahlua in het glas en schenk de Baileys er boven op via de achterkant van een theelepeltje. Dit zorgt ervoor dat de lagen niet in elkaar door lopen, maar mooi op elkaar blijven liggen.

Braziliaanse aap

Glas: groot tulpvormig wijn glas

Ingrediënten:
  • 30 ml Kahlua
  • 15 ml Frangelico
  • 15 ml donkere Creme de cacao
  • Twee scheppen vanille ijs

Bereidingswijze:
Doe alles samen in een blender en mix het geheel mooi glad. Schenk het uit in het glas. Maak af met bloemblaadjes of een bloem. Het liefst geel.

Tropic

Glas: luxe cocktail glas

Ingrediënten:
  • 15 ml Kahlua
  • 15 ml rum
  • 30 ml kokosnootcreme
  • 30 ml slagroom (ongeklopt)
  • 1/2 banaan

Bereidingswijze:
Doe alles in de blender. Voeg wat ijs toe aan de blender. Mix nu alles tot een glad geheel. Giet het mengsel door een zeefje in het glas. Maak het mooi af door wat blaadjes munt met wat banaan aan de rand te doen.

Mud

Glas: cocktail glas

Ingrediënten:
  • 30 ml Kahlua
  • 30 ml Malibu
  • 15 ml Vandermint
  • room

Bereidingswijze:
Doe alles behalve de room samen in een shaker. Voeg er wat ijs aan toe. Alles goed shaken tot dat alles goed gemengd is en de shaker koud aanvoelt. Schenk het geheel nu in het glas en maak het af door er wat room op te schenken via de achterkant van een theelepeltje. Zo blijft de room er mooi op drijven.
© 2011 - 2025 Eefjelienie, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.