Twee recepten met varkensreepjes en groenten

Twee recepten met varkensreepjes en groenten Twee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede recept zijn de varkensreepjes gecombineerd met pasta en groenten.

Varkensreepjes met champignons en uien

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 g varkenslapjes in reepjes
  • 1 eetlepel bloem
  • 3 uien
  • 300 g champignons
  • 2 eetlepels olie
  • 2 dl bouillon
  • 1 theelepel milde kerrie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze

  1. De reepjes vlees met peper en zout bestrooien en bestuiven met wat bloem. Verhit de olie en bak de vleesreepjes even aan, haal daarna het vlees uit de pan.
  2. De uien schillen en in ringen snijden en de champignons met een vochtige doek schoonvegen en in plakjes snijden.
  3. Bak de uiringen totdat ze goudbruin zijn, voeg dan het vlees en de champignons toe en laat het geheel al roerend bakken gedurende 3 minuten.
  4. Voeg de vleesbouillon en de kerriepoeder toe en laat het vlees ongeveer 10-15 minuten op laag vuur sudderen.

Kan worden opgediend met pasta, rijst en een frisse salade.

Tips voor het koken van pasta

Kook de pasta in een ruime hoeveelheid water, namelijk: ongeveer 1 liter per 100 g pasta. Per liter water is ongeveer 1 theelepel zout nodig voor een goede smaak. De pasta regelmatig omroeren om te voorkomen dat deze aan de bodem van de pan kleeft en om een gelijkmatig resultaat te verkrijgen. De temerpatuur moet zo constant mogelijk blijven nadat de pasta in het kokende water is gedaan. Om overkoken te vermijden kunt u, indien nodig, de deksel wat schuin op de pan zetten.

Pasta met varkensreepjes en groenten

Ingrediënten voor 4 personen

  • 350 g pasta, bijvoorbeeld schelpjes of farfalle
  • 250-300 g varkenshaas of varkenslapjes in reepjes
  • 250 g champignons
  • 1 ui
  • 2 wortels
  • 2 courgettes
  • 2 dl bouillon
  • 100 g pittige geraspte kaas
  • 2 eetlepels olijfolie

Bereidingswijze

  1. Kook de pasta in water waaraan zout is toegevoegd beetgaar in ongeveer 10 minuten. Giet daarna de pasta af.
  2. Bak de vleesreepjes even aan op hoog vuur, zet het vuur laag en laat het vlees 5 minuten zachtjes sudderen. Haal daarna het vlees uit de pan.
  3. De ui kleinsnijden en de champignons schoonwrijven en in plakjes snijden. Schil de wortels, maak de courgettes schoon en rasp deze groenten grof. Verhit de olie en laat daarin de uisnippers glazig worden, voeg daarna de champignons toe en laat dit 5 minuten meebakken.
  4. Voeg de bouillon erbij, samen met het vlees en roer de wortels en courgettes erdoor. Breng dit op smaak met peper en zout en laat het geheel ongeveer 5 minuten koken. Roer dan de pasta door de groenten.

Verdeel het eten over 4 borden en bestrooi het met de geraspte kaas. Dit gerecht kan worden opgediend met een lekkere salade.
© 2012 - 2024 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Pasta, pasta en nog eens pastaPasta, pasta en nog eens pastaWe eten met z’n allen nogal wat pasta weg iedere dag. Niet verwonderlijk dat er met enige regelmaat nieuwe pastarecepten…
Snelle pasta's: Tortellini met kipfilet of penne met spekSnelle pasta's: Tortellini met kipfilet of penne met spekDe volgende recepten zijn lekkere, gezonde en snelle pastagerechten van tortellini met italiaanse kruiden en kipfilet en…

Cupcakes maken met als thema voetbal. Goal, goal, goal!Cupcakes maken met als thema voetbal. Goal, goal, goal!EK, WK, voetbalgekte! Overal zie je vlaggen, slingers, stickers, toeters en t-shirts in de kleuren van de deelnemende pl…
Aardappelsalade en salade van kip, meloen en hamAardappelsalade en salade van kip, meloen en hamTwee lekkere recepten, die gemakkelijk te bereiden zijn. Deze gerechten vragen niet al te veel tijd en er zijn ook niet…
Ymannee (48 artikelen)
Gepubliceerd: 01-06-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.