InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Nog meer kaasfondue

Nog meer kaasfondue

Terug van weggeweest. Heel erg lekker, romantisch en makkelijk. Binnen een paar minuten staat de warme kaasfondue op tafel. Nu nog even het brood, de groente en wijn op tafel en beginnen maar.

Welke soorten


Kaasfondue Zwitserland

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 eetlepel Kirsch
  • 3 dl droge witte wijn (Louise Sauvignon)
  • 275 gram Emmentaler, geraspt
  • 225 gram Gruyère, geraspt
  • 100 gram Appenzeller
  • knapperig stokbrood in blokjes gesneden
  • nootmuskaat

Bereiding:

  • Wrijf de fonduepan in met de halve knoflookteentjes
  • Verwarm hier de wijn met de kirsch in
  • Verwarm al roeren hier de kaas in op
  • Op smaak maken met nootmuskaat
  • Op een warmhoudplaatje op tafel zetten
  • Lekker met stukjes brood, broccoli of champignons

Kaasfondue Napoli

Ingrediënten:

  • 3 dl. Droge witte wijn
  • 300 gr. Napoli Contadino, geraspt
  • 300 gr. Belegen Noord Hollandse, geraspt
  • vers gemalen zwarte peper
  • Maïzena
  • Stokbrood

Bereiding:

  • Verwarm de wijn in de fonduepan, maar niet laten koken
  • Smelt hier in de kaassoorten, al roerend
  • Voeg een papje van maïzena met een beetje witte wijn toe
  • Op smaak brengen met vers gemalen peper
  • Lekker met Stokbrood

Kaasfondue Italië

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 theelepel basilicum
  • 5 dl Soave wijn
  • 200 gram Gorgonzola, in blokjes
  • 400 gram Provolone, geraspt
  • versgemalen zwarte peper
  • Italiaans brood, bijvoorbeeld ciabatta
  • Groene salade

Bereiding:

  • Wrijf de fonduepan in met de halve teentjes knoflook
  • Doe de wijn in de pan en breng dit zachtjes aan de kook
  • Laat, onder voortdurend roeren, de kaas zachtjes smelten
  • Meng de maïzena met een eetlepel water
  • Roer dit mengsel door de fondue
  • Op smaak maken met de basilicum en peper
  • Op een warmhoudplaatje op tafel zetten
  • Serveren met stokbrood en groene salade

Kaasfondue met kruiden

Ingrediënten:

  • 1 teentje knoflook, gehalveerd
  • 1 eetlepel maïzena
  • 1 eetlepel kirsch
  • 1 theelepel verse citroensap
  • 4 dl droge witte wijn
  • 50 gram blauwschimmel kaas, gebrokkeld
  • 300 gram jong belegen Edammer kaas, geraspt
  • 300 gram kruiden kaas, geraspt of gebrokkeld
  • stokbrood

Bereiding:

  • Wrijf de fonduepan in met de halve teentjes knoflook
  • Verwarm hier de wijn erin tot deze gaat bruisen, maar niet kookt
  • Citroensap toevoegen
  • Verwarm al roerende de kaas in de wijn
  • Maïzena aanmaken met een beetje wijn en bij de fondue schenken
  • Op smaak maken met zout, peper, room en eventueel de kirsch
  • Op een warmhoudplaatje op tafel zetten
  • Serveren met het stokbrood

Lees verder

© 2007 - 2017 Storm, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Hoe moet je een kaasschotel samenstellen?Hoe moet je een kaasschotel samenstellen?Hoe moet je een kaasschotel samenstellen? Wij geven je alle tips voor een perfecte kaasschotel: welke soorten kazen je m…
Kazen: Buitenlandse kazenKazen zijn in een enorme verscheidenheid aan soorten te vinden; zowel in Nederland als in het buitenland. Kazen worden n…
Kaasfondue en bierfondueLekker, super gezellig en ontspannend een avondje smullen met op tafel een kaas- of bierfondue. Nog nooit gedaan? Probee…
Kaasfondue boodschappenlijst, zomers en winters gerechtKaasfondue boodschappenlijst, zomers en winters gerechtKaasfondue is erg populair, zowel 's zomers alsook in de winter. Voor de gast-man/-vrouw is het makkelijk ruim op tijd v…
Kaas: Nederlandse kazenKaas: Nederlandse kazenKaas is in een enorme verscheidenheid aan soorten te vinden; zowel in Nederland als op de gehele wereld. Kaas wordt niet…

Reageer op het artikel "Nog meer kaasfondue"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Storm
Gepubliceerd: 03-04-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Pasen
Schrijf mee!