InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten

Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten

De saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of oven in de buurt om het warm te maken, ideaal als er visite is. Enkele voorbeelden.

Mini hot saucijzenbroodjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 350 gram rundergehakt
  • 3 plakken witbrood
  • pepersaus
  • 0,5 liter melk
  • 1 ei
  • kruiden: vleeskruiden, peper en zout

Bereiding

Meng wat pepersaus door het gehakt en haal de korst van het brood en week het in de melk. Vervolgens goed mengen met het vlees en de kruiden naar smaak.
Leg aansluitend de plakken bladerdeeg op een plank en snij de ontdooide plakken doormidden (of zoveel kleiner als je de saucijzenbroodjes wilt hebben.
Verdeel het mengsel over de plakjes en rol het in het bladerdeeg. Wel een klein stukje van het bladerdeeg vrijhouden, want dit moet om het rolletje heen gevouwen worden om het ‘dicht’ te maken. Bak ze zo’n 17 tot 18 minuten in een oven van 200 graden.

Alternatieven

Het saucijzenbroodje kan qua inhoud ook variëren, terwijl de werkwijze hetzelfde blijft. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

Vlees (gehakt vervangen door…)

  • tartaar
  • fijngemaakte kip
  • vegetarisch vlees
  • kebab

Kruiden (pepersaus vervangen door…)

  • ketjap
  • vers gemalen zwarte peper
  • fijn gesnipperde rode ui
  • vers geperst rood pepertje

Combineren

Combineer dit soort hapjes met bijvoorbeeld eenvoudige warme kaashapjes

Ingrediënten

300 gram kaas (bij voorkeur verschillende soorten kaas zoals belegen, oud, komijnekaas, mosterdkaas etc.)
bladerdeeg

Bereiding

Maak kleine vlakjes van de ontdooide lappen bladerdeeg en leg er een plakje van de kaas op. Zet de bladerdeeg hapjes open of met een lapje bladerdeeg over de kaas in de oven en laat het enkele minuten in de oven gaar worden (bij blijven).

Lees verder

© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Nieuwe gezonde borrelhapjesNieuwe gezonde borrelhapjesDe borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borr…
Borrelhapjes – met patéKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Borrelhapjes - met olijvenKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Borrelhapjes - met fruitKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…

Reageer op het artikel "Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 12-03-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Snacks
Schrijf mee!