Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten

De saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of oven in de buurt om het warm te maken, ideaal als er visite is. Enkele voorbeelden.

Mini hot saucijzenbroodjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • 350 gram rundergehakt
  • 3 plakken witbrood
  • pepersaus
  • 0,5 liter melk
  • 1 ei
  • kruiden: vleeskruiden, peper en zout

Bereiding

Meng wat pepersaus door het gehakt en haal de korst van het brood en week het in de melk. Vervolgens goed mengen met het vlees en de kruiden naar smaak.
Leg aansluitend de plakken bladerdeeg op een plank en snij de ontdooide plakken doormidden (of zoveel kleiner als je de saucijzenbroodjes wilt hebben.
Verdeel het mengsel over de plakjes en rol het in het bladerdeeg. Wel een klein stukje van het bladerdeeg vrijhouden, want dit moet om het rolletje heen gevouwen worden om het ‘dicht’ te maken. Bak ze zo’n 17 tot 18 minuten in een oven van 200 graden.

Alternatieven

Het saucijzenbroodje kan qua inhoud ook variëren, terwijl de werkwijze hetzelfde blijft. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

Vlees (gehakt vervangen door…)

  • tartaar
  • fijngemaakte kip
  • vegetarisch vlees
  • kebab

Kruiden (pepersaus vervangen door…)

  • ketjap
  • vers gemalen zwarte peper
  • fijn gesnipperde rode ui
  • vers geperst rood pepertje

Combineren

Combineer dit soort hapjes met bijvoorbeeld eenvoudige warme kaashapjes

Ingrediënten

300 gram kaas (bij voorkeur verschillende soorten kaas zoals belegen, oud, komijnekaas, mosterdkaas etc.)
bladerdeeg

Bereiding

Maak kleine vlakjes van de ontdooide lappen bladerdeeg en leg er een plakje van de kaas op. Zet de bladerdeeg hapjes open of met een lapje bladerdeeg over de kaas in de oven en laat het enkele minuten in de oven gaar worden (bij blijven).
© 2009 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde toastjes, lekker en caloriearmGezonde toastjes, lekker en caloriearmJe bent op dieet, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een wijntje met een borrelhapje. Sterker no…
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Nieuwe gezonde borrelhapjesNieuwe gezonde borrelhapjesDe borrelhapjes blijven het goed doen in Nederland. In de winkels zie je met enige regelmaat niet verpakte of verse borr…
Borrelhapjes – met patéKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…

Recepten met pistachenotenPistachenoten, je vindt ze lekker of niet. Meestal zit er niets tussen als het om pistachenoten gaat. Naast pistachenote…
Recepten voor de wokWokken is een handige wijze van eten klaarmaken, het is lekker en gezond. Gebruik bij het wokken altijd speciale wokolie…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 12-03-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.