Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten
De saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of oven in de buurt om het warm te maken, ideaal als er visite is. Enkele voorbeelden.
Mini hot saucijzenbroodjes
Ingrediënten
- bladerdeeg
- 350 gram rundergehakt
- 3 plakken witbrood
- pepersaus
- 0,5 liter melk
- 1 ei
- kruiden: vleeskruiden, peper en zout
Bereiding
Meng wat pepersaus door het gehakt en haal de korst van het brood en week het in de melk. Vervolgens goed mengen met het vlees en de kruiden naar smaak.
Leg aansluitend de plakken bladerdeeg op een plank en snij de ontdooide plakken doormidden (of zoveel kleiner als je de saucijzenbroodjes wilt hebben.
Verdeel het mengsel over de plakjes en rol het in het bladerdeeg. Wel een klein stukje van het bladerdeeg vrijhouden, want dit moet om het rolletje heen gevouwen worden om het ‘dicht’ te maken. Bak ze zo’n 17 tot 18 minuten in een oven van 200 graden.
Alternatieven
Het saucijzenbroodje kan qua inhoud ook variëren, terwijl de werkwijze hetzelfde blijft. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:
Vlees (gehakt vervangen door…)
- tartaar
- fijngemaakte kip
- vegetarisch vlees
- kebab
Kruiden (pepersaus vervangen door…)
- ketjap
- vers gemalen zwarte peper
- fijn gesnipperde rode ui
- vers geperst rood pepertje
Combineren
Combineer dit soort hapjes met bijvoorbeeld eenvoudige warme kaashapjes
Ingrediënten
300 gram kaas (bij voorkeur verschillende soorten kaas zoals belegen, oud, komijnekaas, mosterdkaas etc.)
bladerdeeg
Bereiding
Maak kleine vlakjes van de ontdooide lappen bladerdeeg en leg er een plakje van de kaas op. Zet de bladerdeeg hapjes open of met een lapje bladerdeeg over de kaas in de oven en laat het enkele minuten in de oven gaar worden (bij blijven).