Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en varianten

De saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of oven in de buurt om het warm te maken, ideaal als er visite is. Enkele voorbeelden.

Mini hot saucijzenbroodjes

Ingrediënten
  • bladerdeeg
  • 350 gram rundergehakt
  • 3 plakken witbrood
  • pepersaus
  • 0,5 liter melk
  • 1 ei
  • kruiden: vleeskruiden, peper en zout


Bereiding
Meng wat pepersaus door het gehakt en haal de korst van het brood en week het in de melk. Vervolgens goed mengen met het vlees en de kruiden naar smaak.
Leg aansluitend de plakken bladerdeeg op een plank en snij de ontdooide plakken doormidden (of zoveel kleiner als je de saucijzenbroodjes wilt hebben.
Verdeel het mengsel over de plakjes en rol het in het bladerdeeg. Wel een klein stukje van het bladerdeeg vrijhouden, want dit moet om het rolletje heen gevouwen worden om het ‘dicht’ te maken. Bak ze zo’n 17 tot 18 minuten in een oven van 200 graden.

Alternatieven

Het saucijzenbroodje kan qua inhoud ook variëren, terwijl de werkwijze hetzelfde blijft. Denk bijvoorbeeld aan het volgende:

Vlees (gehakt vervangen door…)
  • tartaar
  • fijngemaakte kip
  • vegetarisch vlees
  • kebab

Kruiden (pepersaus vervangen door…)
  • ketjap
  • vers gemalen zwarte peper
  • fijn gesnipperde rode ui
  • vers geperst rood pepertje

Combineren

Combineer dit soort hapjes met bijvoorbeeld eenvoudige warme kaashapjes

Ingrediënten
300 gram kaas (bij voorkeur verschillende soorten kaas zoals belegen, oud, komijnekaas, mosterdkaas etc.)
bladerdeeg

Bereiding
Maak kleine vlakjes van de ontdooide lappen bladerdeeg en leg er een plakje van de kaas op. Zet de bladerdeeg hapjes open of met een lapje bladerdeeg over de kaas in de oven en laat het enkele minuten in de oven gaar worden (bij blijven).
© 2009 - 2025 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.