Zelfgemaakte broodjes, goedkoop en lekker voor studenten!
Broodjes kopen in de supermarkt is altijd erg duur. Waarom moeilijk doen als het makkelijk kan. Met deze recepten kan je de lekkerste broodjes maken die je ook makkelijk mee kan nemen.
De lekkerste broodjes gemaakt van bladerdeeg, handig om mee te nemen of om direct op te eten.
Tip: Als je gaat werken met bladerdeeg, haal dit dan pas vlak voor je begin uit de vriezer. Als het bladerdeeg te ver ontdooid is wordt het werken hiermee alleen maar moeilijker. Door de warmte van je handen ontdooid het bladerdeeg vanzelf.
Kaasbroodjes 10 porties
Benodigdheden:
- 500 gram kaas naar keuze
- 2 eieren
- 1 pakje bladerdeeg van 10 stuks
- 1 zakje geraspte kaas
Uitleg:
Verwarm de over voor op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verwijder het plastic. Snijd de kaas in plakken van ongeveer 5cm breed en net iets korter dan het bladerdeeg. Het bladerdeeg moet nog om de kaas heen gevouwen kunnen worden. Leg het gesneden plakje kaas in het bladerdeeg het vouw het goed dicht. Druk alle kanten goed aan. Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met het geklopte ei. Strooi er geraspte kaas overheen aan een kant en leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat de broodjes ongeveer 15 tot 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Spijsbroodjes 10 porties
Benodigdheden:
- 1 pakje amandelspijs
- 1 pakje bladerdeeg van 10 stuks
- 2 eieren
- suiker
Uitleg:
Verwarm de over voor op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verwijder het plastic. Snijd vervolgens het amandelspijs in plakjes van ongeveer 2 cm dik. Leg het plakje midden in het bladerdeeg en vouw dit dicht. Druk dit goed aan. Bestrijk vervolgens het bladerdeeg met het opgeklopte ei. Strooi er aan een kan suiker overheen. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier. Laat de broodjes ongeveer 15 tot 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.
Worstenbroodjes 10 porties
Benodigdheden:
- 400 gram gehakt
- zakje gehaktkruiden
- 4 eieren
- peper en zout
- 4 eetlepels paneermeel of een beschuitje
- 1 pakje bladerdeeg van 10 stuks
Uitleg:
Verwarm de over voor op 220 graden. Meng het gehakt met de gehaktkruiden, 2 eieren, peper en zout en het paneermeel. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verwijder het plastic. Maak 10 rolletjes van het gehakt en leg deze in het bladerdeeg. Vouw het in elkaar en druk de randen goed aan. Bestrijk het bladerdeeg met het opgeklopte ei. Leg de worstenbroodjes op een bakplaat met bakpapier en bak deze in ongeveer 15 tot 20 minuten goudbruin.
Frikandelbroodjes 10 porties
Benodigdheden:
- 1 pakje bladerdeeg van 10 stuks
- 2 eieren
- 5 frikadellen uit de vriezer
- curry saus
Uitleg:
Verwarm de over voor op 180 graden. Haal het bladerdeeg uit de verpakking en verwijder het plastic. Snijd de frikadellen door de midden en leg elke halve frikadel op het bladerdeeg. Als je het lekker vindt kun je bovenop de frikadel wat curry spuiten. Bestrijk de randen van het bladerdeeg met wat ei en vouw deze dan dicht. Bestrijk het hele frikandelbroodjes vervolgens ook mee het opgeklopte ei. Maak met een mes een paar snede in het bladerdeeg aan de bovenkant van de broodjes. Leg de broodjes op een bakplaat met bakpapier en laat deze 15 tot 20 minuten bakken tot ze goudbruin zijn.