Zes verschillende Nasi Goreng recepten
Nasi Goreng (Maleisisch voor "gebakken rijst") is een oorspronkelijk Indonesisch, maar inmiddels volledig ingeburgerd recept wat iedereen wel kent en waarop vele variaties mogelijk zijn. Hier volgen de zes makkelijkste Nasi Goreng recepten. Deze recepten zijn bedoeld voor vier personen en voor elk seizoen. In nasi kunnen ook makkelijk kliekjes worden verwerkt. Eet smakelijk.
Nasi Goreng (basisrecept)
Ingrediënten (voor vier personen):
- 350 gram rijst
- 7 deciliter water
- 3 gram zout
- Een halve kilo uien of prei
- Een teentje knoflook
- Een theelepel koriander
- Een halve theelepel komijn
- Een half zakje boemboekruiden (geweekt)
- Een halve deciliter slaolie
- 150 gram gaar varkensvlees of kippenvlees
- 100 gram ham
- Twee eetlepels ketjap manis
Bereiding:
De rijst gaar en droog koken volgens verpakking. De uien of prei schoonmaken en zeer fijn snijden. Dit samen met de kruiden in een grote braadpan in de hete olie fruiten. Het klein gesneden vlees toevoegen en garen. De gekookte rijst toevoegen en onder voortdurend omscheppen meebakken tot ze warm is. Op het laatst de ketjap toevoegen. Serveer met gebakken ei, kroepoek en komkommer in het zuur.
Kindernasi
Ingrediënten (voor vier personen):
- Groentepakket voor de nasi
- Rijst voor vier personen (ongeveer 350 gram)
- 200 gram kippenvlees of varkensvlees
- Vier eetlepels ketjap manis
- Drie eetlepels ketchup
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking. Kruid het vlees met peper en zout en bak dit in een grote wokpan. Voeg hierbij het groentepakket en bak dit mee. Als laatste de rijst, ketjap en ketchup toevoegen. Zet voor de volwassenen die iets meer pit willen de sambal op tafel.
Winternasi
Ingrediënten (voor vier personen):
- 350 gram witte rijst
- Vier speklapjes
- Drie eetlepels (olijf)olie
- Een half pak soepgroenten fijn gesneden
- Vier losgeklopte eieren
- Een nasi/bami pakket
- Vier eetlepels ketjap manis
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking. Snijd de speklapjes in reepjes en bestrooi met peper en zout. Verhit één eetlepel olie in een wok en bak het spek in tien minuten gaar en knapperig. Verhit in de koekenpan twee eetlepels olie en bak hierin de soepgroenten op. Schenk de losgeklopte eieren erbij en breng op smaak met peper en zout. Bak hier een boerenomelet van. Voeg de groenten uit het pakket bij de spek en roerbak mee. Schep de rijst hierdoor en breng op smaak met de ketjap. Serveer met de omelet.
Winternasi 2
Dit is een variant op het bovenstaande recept. Vervang hierin de speklapjes door in plakken gesneden rookworst. Deze rookworst voeg je samen met de rijst toe aan de opgebakken groenten van het groentepakket.
Bron: Feelgoodpics, Pixabay Nasi Goreng saté
Ingrediënten (voor vier personen):
- 350 gram rijst
- Twee duopakjes saté ajam (diepvries)
- 500 gram prei
- Een rode paprika
- Vier eetlepels zonnebloemolie
- Een doosje boemboe voor nasi goreng
- Een pot atjar tjampoer (zoetzure groenten)
- Een zak kroepoek
Bereiding:
Kook de rijst volgens de verpakking en verwarm ondertussen in een pan met heet water de saté ajam. Snijd de prei in ringen en de paprika in reepjes. Verhit olie in de wok en bak hierin de groenten ongeveer drie minuten. Voeg daarna de boemboe toe en laat even meebakken. Hierna de gekookte rijst toevoegen en goed door scheppen. Serveer de nasi en satéstokjes apart en geef de kroepoek en atjar er los bij.
Nasi Goreng saté 2
Ingrediënten (voor vier personen):
- 350 gram rijst
- Kant en klaar bakje pindasaus
- Bakje gebakken uitjes (Conimex)
- Twee eetlepels sambal oelek
- 1 prei
- Een dubbele kipfilet
Bereiding:
Kipfilet in blokjes snijden en marineren in een eetlepel olie met een theelepel sambal en een theelepel uit het bakje pindasaus. Goed doorroeren en een half uurtje in de koelkast laten staan. Kook de rijst zoals aangegeven op de verpakking. Bak de kipfilet gaar en voeg de in ringen gesneden prei toe. Voeg hierbij de rest van de sambal en de reeds voorverwarmde satésaus (magnetron). Voeg als laatste de rijst toe en laat onder voortdurend omscheppen nog even doorwarmen. Serveer met komkommer in het zuur en strooi op het bord de gebakken uitjes over het gerecht.
Eet smakelijk!