Heerlijke Nasi Recepten
Nasi is een echt oosters gerecht. Het komt van oorsprong dan uit het land Indonesie. Maar nasi is ook al een gerecht wat, net als erwtensoep, echt tot de Nederlandse keuken behoort. In elke supermarkt is nasi te verkrijgen. Tegenwoordig als kant-en-klare koelmaaltijden, maar ook in blik of bij de slager. Maar zelf maken is en blijft natuurlijk het allerlekkerst!
Nasirecepten
Er zijn zoveel diverse soorten nasigerechten te maken met ook zoveel verschillende soorten ingredienten. In dit artikel vindt u drie recepten. De standaard Nasi Goreng, zoals we het allemaal kennen. Maar ook een nasigerecht met riblappen en zelfs een vegetarische nasi gerecht met saté. Doe er uw voordeel mee.
Nasi Goreng
- Bereidingstijd: circa 30 minuten
- Personen: 4 personen
Benodigdheden
- Olie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 doosje kruidenmix voor nasi (goreng)
- 500 gram rijst
- 250 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- Ketjap Sambal naar eigen smaak
- 3 eieren
- Kroepoek
- Pindasaus
Bereiding
- Kook de rijst volgens het pakje
- Verwarm in een wok wat olie
- Bak hierin de ui en het vlees gaar
- Voeg de kruidenmix toe
- Laat dit even samen bakken
- Voeg de gekookte rijst toe
- Roer het geheel goed door elkaar heen
- Laat dit samen even bakken
- Bak ondertussen de eieren in een andere pan
- Voeg naar smaak ketjap sambal toe
- Verwarm tegelijkertijd de pindasaus
- Serveer het geheel in een mooie schaal of kom.
- Leg het gebakken ei mooi over de schaal heen met nasi
- Serveer het met kroepoek
U kunt natuurlijk ook dingen weglaten en/of toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Of bak bijvoorbeeld wat preiringen mee.
Eet smakelijk.
Nasi met Riblap
- Bereidingstijd: circa 60 minuten
- Personen: 4 personen
Benodigdheden
- 600 gram riblappen
- 4 eieren
- 1 kilo zilvervliest rijst of witte rijst
- 1 groentenpakket voor nasi
- 250 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 puntje sambal
- 1 scheutje gembersiroop
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 doosje nasi kruidenmix
- Olie of wat boter
Bereiding
- Snij de riblappen in stukjes
- Snij de champigons ook in plakjes
- De teentjes knoflook even kneuzen en fijn snijden
- Klop alvast de eieren.
- Bak de eieren in wat boter
- Bak de riblap aan met wat olie en wat boter
- Voeg hierbij de knoflook en bak dit samen bruin
- Voeg vervolgens de champignons toe
- De gebakken eieren laten afkoelen en in stukjes snijden als het gekoeld is
- In de pan met vlees het groentenpakket toevoegen
- Ondertussen de nasikruiden laten wellen (zoals meestal aangegeven staat op de verpakking)
- Kook de rijst
- Voeg na 5 minuten bij het vlees en groente wat gembersiroop en ketjap toe.
- Roer dit geheel en voeg vervolgens naar smaak wat sambal toe
- Laat dit geheel samen even intrekken
- Voeg later de gekookte rijst toe aan het geheel en meng dit met elkaar in één grote pan
- Voeg als laatste de eieren en de nasikruiden toe
- Meng dit alles met elkaar
- Als de eieren klaar zijn vuur uitzetten en laten afkoelen als het koel is in stukjes snijden.
Eet smakelijk.
Vegetarische Nasi Saté
- Bereidingstijd: circa 20 minuten
- Personen: 4 personen
Benodigdheden
- 300 gram rijst
- 3 eetlepels olie
- 400 gram nasigroenten(pakket)
- 1 rode gesneden peper
- 1 doosje mix voor Nasi Saté
- 200 gram cashewnoten gezouten
- 1 rijpe mango, gesneden in blokjes
Bereiding
- Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
- Verhit in een (wok)pan de olie
- Roerbak hierin de peper samen met het groentenpakket voor nasi
- Voeg vervolgens de mix toe samen met 200 ml water
- Laat dit geheel even kort bakken
- Voeg vervolgens de rijst toe en schep dit geheel om
- Vervolgens strooit u de cashewnoten er doorheen
- Verhit dit vervolgens even goed
- Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm deze kort mee
Eet smakelijk.