Heerlijke Nasi Recepten
Nasi is een echt oosters gerecht. Het komt van oorsprong dan uit het land Indonesie. Maar nasi is ook al een gerecht wat, net als erwtensoep, echt tot de Nederlandse keuken behoort. In elke supermarkt is nasi te verkrijgen. Tegenwoordig als kant-en-klare koelmaaltijden, maar ook in blik of bij de slager. Maar zelf maken is en blijft natuurlijk het allerlekkerst!Warning: Undefined array key 3 in /data/sites/web/interatenl/subsites/infonu.nl/include/config.inc.php on line 362
Nasirecepten
Er zijn zoveel diverse soorten nasigerechten te maken met ook zoveel verschillende soorten ingredienten. In dit artikel vindt u drie recepten. De standaard Nasi Goreng, zoals we het allemaal kennen. Maar ook een nasigerecht met riblappen en zelfs een vegetarische nasi gerecht met saté. Doe er uw voordeel mee.Nasi Goreng
- Bereidingstijd: circa 30 minuten
- Personen: 4 personen
Benodigdheden
- Olie
- 1 grote ui gesnipperd
- 1 doosje kruidenmix voor nasi (goreng)
- 500 gram rijst
- 250 gram kipfilet (in blokjes gesneden)
- Ketjap Sambal naar eigen smaak
- 3 eieren
- Kroepoek
- Pindasaus
Bereiding
[OLIST]Kook de rijst volgens het pakje
Verwarm in een wok wat olie
Bak hierin de ui en het vlees gaar
Voeg de kruidenmix toe
Laat dit even samen bakken
Voeg de gekookte rijst toe
Roer het geheel goed door elkaar heen
Laat dit samen even bakken
Bak ondertussen de eieren in een andere pan
Voeg naar smaak ketjap sambal toe
Verwarm tegelijkertijd de pindasaus
Serveer het geheel in een mooie schaal of kom.
Leg het gebakken ei mooi over de schaal heen met nasi
Serveer het met kroepoek[/OLIST]
U kunt natuurlijk ook dingen weglaten en/of toevoegen. Denk bijvoorbeeld aan zilvervliesrijst in plaats van witte rijst. Of bak bijvoorbeeld wat preiringen mee.
Eet smakelijk.
Nasi met Riblap
- Bereidingstijd: circa 60 minuten
- Personen: 4 personen
Benodigdheden
- 600 gram riblappen
- 4 eieren
- 1 kilo zilvervliest rijst of witte rijst
- 1 groentenpakket voor nasi
- 250 gram champignons
- 2 teentjes knoflook
- 1 puntje sambal
- 1 scheutje gembersiroop
- 1 eetlepel ketjap manis
- 1 doosje nasi kruidenmix
- Olie of wat boter
Bereiding
[OLIST]Snij de riblappen in stukjes
Snij de champigons ook in plakjes
De teentjes knoflook even kneuzen en fijn snijden
Klop alvast de eieren.
Bak de eieren in wat boter
Bak de riblap aan met wat olie en wat boter
Voeg hierbij de knoflook en bak dit samen bruin
Voeg vervolgens de champignons toe
De gebakken eieren laten afkoelen en in stukjes snijden als het gekoeld is
In de pan met vlees het groentenpakket toevoegen
Ondertussen de nasikruiden laten wellen (zoals meestal aangegeven staat op de verpakking)
Kook de rijst
Voeg na 5 minuten bij het vlees en groente wat gembersiroop en ketjap toe.
Roer dit geheel en voeg vervolgens naar smaak wat sambal toe
Laat dit geheel samen even intrekken
Voeg later de gekookte rijst toe aan het geheel en meng dit met elkaar in één grote pan
Voeg als laatste de eieren en de nasikruiden toe
Meng dit alles met elkaar
Als de eieren klaar zijn vuur uitzetten en laten afkoelen als het koel is in stukjes snijden. [/OLIST]
Eet smakelijk.
Vegetarische Nasi Saté
- Bereidingstijd: circa 20 minuten
- Personen: 4 personen
Benodigdheden
- 300 gram rijst
- 3 eetlepels olie
- 400 gram nasigroenten(pakket)
- 1 rode gesneden peper
- 1 doosje mix voor Nasi Saté
- 200 gram cashewnoten gezouten
- 1 rijpe mango, gesneden in blokjes
Bereiding
[OLIST]Kook de rijst volgens de gebruiksaanwijzing
Verhit in een (wok)pan de olie
Roerbak hierin de peper samen met het groentenpakket voor nasi
Voeg vervolgens de mix toe samen met 200 ml water
Laat dit geheel even kort bakken
Voeg vervolgens de rijst toe en schep dit geheel om
Vervolgens strooit u de cashewnoten er doorheen
Verhit dit vervolgens even goed
Voeg als laatste de mangoblokjes toe en verwarm deze kort mee[/OLIST]
Eet smakelijk.