InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gnocchi (Italiaanse pasta)

Gnocchi (Italiaanse pasta)

Gnocchi is een Italiaanse pasta en steeds meer in opkomst is in Nederland. Bij verschillende supermarkten is deze soort te koop. Gnocchi is een combinatie van deeg en aardappel. Uiteraard zijn er met Gnocchi (zoals met elke pasta) veel variabele gerechten te maken. Hieronder staan twee varianten, een met gehakt en tomaat uit de oven en een Gnocchi met tomaten-basilicumsaus.

Gnocchi met gehakt en tomaat

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram Gnocchi
  • 250 gram gehakt
  • 1 blik tomatenblokjes
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 ui
  • 1 teentje knoflook
  • Cheddarkaas
  • Basilicum
  • Chilipoeder
  • Tabasco
  • Italiaanse kruidenmix
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Benodigdheden

  • Ovenschaal
  • Hete lucht oven op 180 graden

Bereiding

  • zet water op in een ruime pan en breng het aan de kook, voeg wat zout toe aan het water,intussen kunt u het volgende doen:
  • snipper de ui en fruit deze in een koekenpan in een klein beetje olijfolie
  • Voeg hier het gehakt bij en bestrooi het met peper en zout
  • Maak het gehakt rul, door het met een vork los te prikken en bak de gehakt bruin
  • Voeg het blik tomatenblokjes en de puree toe
  • Kneus de knoflook, snipper deze en voeg deze vervolgens toe
  • Roer het geheel door elkaar en laat het even op staan
  • Voeg de chilipoeder, basilicum, tabasco (2 scheutjes) en Italiaanse kruidenmix toe
  • Inmiddels is het water aan de kook en kookt u de Gnocchi (3 tot 5 minuten) tot ze boven komen drijven.
  • Giet de Gnocchi af en doe ze terug in de pan. Roer de tomatensaus door de Gnocchi en giet het vervolgens in een ingevette ovenschaal
  • Bedek de pasta met Cheddarkaas (dit kan in plakjes of als strooikaas)
  • Zet de ovenschaal in een voorverwarmde over en laat deze 20 tot 30 minuten staan


Gnocchi met tomaten-basilicumsaus

Ingrediënten voor 4 personen

  • 500 gram Gnocchi
  • 1 el olijfolie
  • 1 ui
  • Selderij
  • 2 wortels
  • 1 blik gepelde tomaten
  • Room
  • Basilicum
  • Peper en zout
  • Parmezaanse kaas (gesnipperd of in vlokken)

Bereiding

  • Snipper de ui en fruit deze in een beetje olijfolie
  • Snij de wortel in stukjes en voeg deze toe
  • Snij de selderij (1 a 2 stengels) in stukjes en voeg toe
  • Laat het geheel 5 minuten op staan
  • Voeg de tomatenpuree toe en hak de basilicum in stukjes en voeg deze toe
  • Voeg als laatste de room toe, zodat het een romige saus wordt en laat het even opstaan
  • Kook het water en voeg de Gnocchi toe
  • Kook de Gnocchi ca 3 tot 5 min. tot ze boven komen drijven
  • Giet ze af en stop ze terug in de pan
  • Meng de saus door de Gnocchi en leg het op een bord
  • Bestrooi de pasta met de Parmezaanse kaas en kleed het aan met enkele blaadjes basilicum

Eet smakelijk.
© 2012 - 2019 Edwin666, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gnocchi receptenGnocchi is een typisch Italiaans gerecht dat op veel verschillende manieren bereid kan worden. Gnocchi wordt meestal gek…
Vier eenpansgerechten met pastaVier eenpansgerechten met pastaWe kennen het allemaal wel. Je hebt duizend-en-een dingen te doen en koken schiet er nog wel eens bij in. Deze vier rece…
Zelf pasta maken: gnocchiZelf pasta maken: gnocchiZelf pasta maken is niet zo moeilijk, maar gaat toch nog wel vaker fout. Gnocchi is een heel ander soort pasta; namelijk…
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Makkelijke pasta op twee manierenMakkelijke pasta op twee manierenPasta is een makkelijk product dat zich met vele etenswaren laat combineren. Bij de bereiding kun je kiezen voor optimaa…

Reageer op het artikel "Gnocchi (Italiaanse pasta)"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Edwin666
Gepubliceerd: 12-04-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!