Worstenbroodjes
U kent ze wel, de worstenbroodjes. Te koop in pakken van vier of zes stuks voor in de oven. Maar waarom zouden we deze broodjes kant en klaar in de supermarkt kopen, terwijl ze zelf heel makkelijk te maken zijn? U kunt er zelfs nog een pittige randje aan geven. Hieronder staat precies beschreven hoe u binnen een half uur heerlijke worstenbroodjes kunt maken.
Voor de worstenbroodjes hebben we een heteluchtoven nodig op 180 graden.
Worstenbroodjes
Ingrediënten
- bladerdeeg
- eigeel van 1 ei
- 1 ei
- 500 gram rundergehakt
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Italiaanse kruiden (of gehaktkruiden)
- Peterselie
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een grote kom en bestrooi het met peper en zout
- Klopt met een vork 1 ei door het gehakt tot het kleverig wordt
- Kneus de knoflook en snijd deze in kleine stukjes
- Kneed de knoflook door het gehakt
- Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en peterselie toe
- Kneed kleine gehaktballen van de mix en rol deze uit tot worstjes (let erop dat de worstjes ca 4 tot 5 cm lang worden en 1 tot 1,5 cm dik, zodat ze in het bladerdeeg passen)
- Leg enkele vellen bladerdeeg uit en leg de worstjes in het midden
- Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten aan tot ze stevig op elkaar zitten
- Druk de vier zijden rondom aan met een vork en maar groeven in de zijkant (zorg wel dat u niet door het deeg heen prikt)
- U heeft nu een mooi langwerpig stuk bladerdeeg met geribbelde zijkanten en een bol middenstuk
- Bestrijk de bovenkant van het broodje met eigeel, zodat het deeg in de oven een mooie bruine kleur krijgt
- Leg de broodjes op een bakplaat ver genoeg uit elkaar dat ze nog kunnen uitzetten in de oven
- Laat de broodjes ca 10 minuten verwarmen in de oven
Pittige worstenbroodjes
Een leuke variant op deze worstenbroodjes zijn de pittige worstenbroodjes met wat chilipoeder en pesto.
Ingrediënten
- bladerdeeg
- eigeel van 1 ei
- 1 ei
- 500 gram rundergehakt
- 1 potjes pesto (zelf maken kan natuurlijk ook. Wilt u weten hoe? Kijkt u dan hier)
- 2 teentjes knoflook
- Peper en zout
- Chilipoeder
- Italiaanse kruiden
- Peterselie
Bereidingswijze
- Doe het gehakt in een grote kom en bestrooi het met peper en zout
- Klopt met een vork 1 ei door het gehakt tot het kleverig wordt
- Voeg de pesto toe aan het gehakt en roer het door elkaar (een leuke variant voor pesto kan ook tomatenpuree zijn)
- Kneus de knoflook en snijd deze in kleine stukjes
- Voeg de knoflook door het gehakt
- Voeg vervolgens een scheutje chilipoeder en een beetje Italiaanse kruiden en peterselie toe
- Kneed kleine gehaktballen van de mix en rol deze uit tot worstjes (let erop dat de worstjes ca 4 tot 5 cm lang worden en 1 tot 1,5 cm dik, zodat ze in het bladerdeeg passen)
Vervolg de stappen met het bladerdeeg zoals bovenaan beschreven bij de gewone worstenbroodjes.
Eet smakelijk.