Worstenbroodjes

U kent ze wel, de worstenbroodjes. Te koop in pakken van vier of zes stuks voor in de oven. Maar waarom zouden we deze broodjes kant en klaar in de supermarkt kopen, terwijl ze zelf heel makkelijk te maken zijn? U kunt er zelfs nog een pittige randje aan geven. Hieronder staat precies beschreven hoe u binnen een half uur heerlijke worstenbroodjes kunt maken. Voor de worstenbroodjes hebben we een heteluchtoven nodig op 180 graden.

Worstenbroodjes

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • eigeel van 1 ei
  • 1 ei
  • 500 gram rundergehakt
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Italiaanse kruiden (of gehaktkruiden)
  • Peterselie

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een grote kom en bestrooi het met peper en zout
  • Klopt met een vork 1 ei door het gehakt tot het kleverig wordt
  • Kneus de knoflook en snijd deze in kleine stukjes
  • Kneed de knoflook door het gehakt
  • Voeg vervolgens de Italiaanse kruiden en peterselie toe
  • Kneed kleine gehaktballen van de mix en rol deze uit tot worstjes (let erop dat de worstjes ca 4 tot 5 cm lang worden en 1 tot 1,5 cm dik, zodat ze in het bladerdeeg passen)

  • Leg enkele vellen bladerdeeg uit en leg de worstjes in het midden
  • Vouw het deeg dubbel en druk de zijkanten aan tot ze stevig op elkaar zitten
  • Druk de vier zijden rondom aan met een vork en maar groeven in de zijkant (zorg wel dat u niet door het deeg heen prikt)
  • U heeft nu een mooi langwerpig stuk bladerdeeg met geribbelde zijkanten en een bol middenstuk
  • Bestrijk de bovenkant van het broodje met eigeel, zodat het deeg in de oven een mooie bruine kleur krijgt
  • Leg de broodjes op een bakplaat ver genoeg uit elkaar dat ze nog kunnen uitzetten in de oven
  • Laat de broodjes ca 10 minuten verwarmen in de oven


Pittige worstenbroodjes

Een leuke variant op deze worstenbroodjes zijn de pittige worstenbroodjes met wat chilipoeder en pesto.

Ingrediënten

  • bladerdeeg
  • eigeel van 1 ei
  • 1 ei
  • 500 gram rundergehakt
  • 1 potjes pesto (zelf maken kan natuurlijk ook. Wilt u weten hoe? Kijkt u dan hier)
  • 2 teentjes knoflook
  • Peper en zout
  • Chilipoeder
  • Italiaanse kruiden
  • Peterselie

Bereidingswijze

  • Doe het gehakt in een grote kom en bestrooi het met peper en zout
  • Klopt met een vork 1 ei door het gehakt tot het kleverig wordt
  • Voeg de pesto toe aan het gehakt en roer het door elkaar (een leuke variant voor pesto kan ook tomatenpuree zijn)
  • Kneus de knoflook en snijd deze in kleine stukjes
  • Voeg de knoflook door het gehakt
  • Voeg vervolgens een scheutje chilipoeder en een beetje Italiaanse kruiden en peterselie toe
  • Kneed kleine gehaktballen van de mix en rol deze uit tot worstjes (let erop dat de worstjes ca 4 tot 5 cm lang worden en 1 tot 1,5 cm dik, zodat ze in het bladerdeeg passen)

Vervolg de stappen met het bladerdeeg zoals bovenaan beschreven bij de gewone worstenbroodjes.

Eet smakelijk.
© 2012 - 2024 Edwin666, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recept voor zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjesRecept voor zelfgemaakte Brabantse worstenbroodjesHet Brabantse worstenbroodje is een overheerlijke lekkernij. Het kan dienen als snack, ontbijt- of lunchgerecht, maar ee…
Pittige borrelhapjes met rundergehaktPittige borrelhapjes met rundergehaktHet voordeel van rundergehakt is dat je het zo pittig kan maken met verschillende ingrediënten als je maar wilt. Het geh…
Heerlijke pasta receptenHeerlijke pasta receptenPasta hoort inmiddels bijna bij “ de Hollandse pot “ en ingeburgerd als een van zaken die 's avonds op tafel komen. Enke…
Tapas hapjes met gehaktTapas hapjes met gehaktTapas word ook in Nederland steeds meer bekend. Hier vind je makkelijke recepten voor tapas met gehakt. Ook erg leuk en…

Currypasta en kipOosters eten hebben we in vele soorten en maten. Waar Japanners veel vis eten, worden gerechten in Indonesië en India be…
Italiaanse broodjesVeel mensen weten inmiddels dat Italianen van eten houden. De Italiaanse keuken is al geheel geïntegreerd in onze samenl…
Edwin666 (79 artikelen)
Gepubliceerd: 12-04-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.