InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Frisse salades met vulling

Frisse salades met vulling

Frisse salades met vulling Het warmere weer geeft ruim aanleiding om over te schakelen naar de salades die in de zomer veel gegeten worden. Maar het voorjaar kan ook nog wel eens fris uit de hoek komen en dan is een steviger maaltijd lekker. Combineer het en je kunt meerdere seizoensinvloeden aan.

Gevulde salade met zeevruchten

Ingrediënten

  • zeevruchten (als je dit niet lust kan je het vervangen door garnalen, rivierkreeftjes of tonijn uit blik)
  • gemengde sla
  • eieren
  • rode aardappelen
  • groene paprika
  • pijnboompitjes
  • sherry tomaatjes
  • olijfolie (met een knoflooksmaak)
  • tomatenketchup
  • kappertjes

Bereiding

Kook de aardappelen in de schil tot ze beetgaar zijn en snij ze afgekoeld in plakken. Tegelijkertijd kunnen er ook enkele eieren hard gekookt worden. Ook deze laat je afkoelen en snij je in plakjes. Doe nu de sla in een grote kom en meng deze met de plakken aardappel, een eetlepel kappertjes, een handje pijnboompitjes en wat olijfolie. Vervolgens kan de schoon- en kleingemaakte paprika er ook bij evenals de zeevruchten. Meng het geheel goed en leg op de salade gehalveerde sherrytomaatjes afgewisseld met plakjes ei. Op de plakjes ei kan je een toefje tomatenketchup achterlaten.

Macaronispinazie salade met zalm

Ingrediënten

  • zalmmoot
  • verse spinazie
  • volkoren macaroni
  • sherry tomaatjes
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

De macaroni beetgaar koken en af laten koelen. In de tussentijd de verse spinazie koken, afgieten en ook af laten koelen. Als macaroni en spinazie nog lauw zijn, deze mengen in een grote kom en verder af laten koelen. Zorg dat de spinazie niet te nat is.
De zalm in een beetje olijfolie bakken en in kleine stukjes verdelen. Doe nog wat sherrytomaatjes, klein gemaakt, door de macaroni en spinazie en breng het op smaak met wat peper en zout. De zalm als laatste er doorheen mengen.

Rucola salade met tartaar

Ingrediënten

  • runder tartaar
  • rucola sla
  • kruimige aardappelen
  • olijfolie
  • aubergine
  • peperdressing
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Kook enkele kruimige aardappelen in de schil en bak de tartaar in wat olijfolie (uitkijken voor spatten). De tartaar moet rul gebakken worden en breng deze op smaak met wat peper en zout. Op het laatste moment wat plakken aubergine erbij. Laat het geheel afkoelen. Doe de rucola sla in een grote kom, de aardappelen klein maken (in blokjes of brokken) en door de salade mengen en breng dit op smaak met een sladressing op peper basis. Doe als laatste de tartaar en aubergine erbij en meng het goed.

Lees verder

© 2012 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Frisse salades voor het voorjaarFrisse salades voor het voorjaarHet voorjaar is in aantocht en dat wil over het algemeen zeggen dat we wat lichter gaan eten. Lichter in de zin van mind…
Maaltijdsalades met visMaaltijdsalades met visEigenlijk kunnen salades altijd, maar het is nu eenmaal zo dat de warmere maanden zich veel meer lenen voor frisse en ge…
Gezonde salades met kaasGezonde salades met kaasKaas is een echte smaakmaker, dat is niet nieuw. Kaas kan echter op de meest uiteenlopende manieren gebruikt worden in d…
Frisse salades, eenvoudig te bereidenFrisse salades, eenvoudig te bereidenEen frisse salade gaat er het hele jaar door wel in en kan ook in de winter een welkome afwisseling zijn van de voedzame…
Recepten salades met rauwe hamRecepten salades met rauwe hamSalades zijn altijd lekke, maar zeker in de warmere seizoenen worden ze veelvuldig gegeten. Want het is lekker, verfriss…

Reageer op het artikel "Frisse salades met vulling"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 30-03-2012
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Magere maaltijden
Schrijf mee!