Verfrissende en gezonde yoghurtsnacks
Heb je ook regelmatig zo’n trek in iets lekkers? Je kunt dan naar een mars, de drop, cake of ander snoep grijpen, maar er zijn ook gezonder alternatieven. Ik kan me voorstellen dat een appel of ander stuk fruit al gauw saai wordt. Daarom heb ik hier een aantal lekkere snacks op een rij gezet die niet snel gaan vervelen! De onderstaande snacks zijn bovendien heerlijk verfrissend op een warme zomerdag.
Het is een voordeel om je eigen snack te maken, je weet dan namelijk precies wat erin zit. Bovendien kun je naar believen variëren.
In dit artikel worden de volgende yoghurtsnacks besproken:
Bevroren vruchten met een yoghurtlaagje
De eerste snack is zeer eenvoudig te maken.
- Benodigdheden:
- Banaan
- Yoghurt
- Tandenstoker
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Snij de banaan in dunne plakjes. Eventueel kun je ze ook nog eens doormidden snijden.
- Doe vervolgens een laagje yoghurt in een kommetje.
- Leg bakpapier klaar.
- Doop een stukje banaan in de yoghurt.
- Zodra er een laag yoghurt om de banaan zit gebruik je de tandenstoker om de banaan op het bakpapier te leggen.
- Doe dit met alle stukjes banaan.
- Leg de banaan (nog steeds op het bakpapier) gedurende één uur in de diepvries.
Eet smakelijk!
Heerlijk op een warme zomerdag!
Variatie
Doop in plaats van banaan aardbeien, frambozen, blauwe bessen of rozijnen in de yoghurt. Daarnaast kun je ook variëren met de yoghurt. Prak bijvoorbeeld wat aardbeien door de yoghurt, zodat je net een andere smaak krijgt!
Yoghurtvlokjes
Benodigdheden
- Yoghurt naar eigen keuze (je kunt vanilleyoghurt, aardbeienyoghurt of een andere soort yoghurt gebruiken. Alles wat je lekker vindt!)
- Een spuitzak
- Bakpapier
Bereidingswijze
- Roer de yoghurt een keer door.
- Schep de yoghurt in een spuitzak. Gebruik voor de spuitzak een klein tuitje.
- Spuit kleine hoopjes yoghurt op het bakpapier.
- Doe het bakpapier met de yoghurt gedurende één uur in de diepvries.
- Daarna kun je de yoghurtvlokjes overscheppen in een kommetje.
Ook deze snack is heerlijk op een warme zomerdag!
Yoghurtijsjes
Benodigdheden
- 500 gram vanilleyoghurt
- 125 gram frambozen, bosbessen, aardbeien of ander fruit naar keuze
- 1 eetlepel poedersuiker
- Vormpjes om de ijsjes in te doen. Als je geen ijsvormpjes hebt kun je ook flexibele muffinvormpjes gebruiken.
- Een satéstokje
- Danoontje ijsstokjes
Bereidingswijze
- Doe de het fruit en de poedersuiker in de blender en mix tot een glad papje.
- Als je geen blender hebt kun je een staafmixer gebruiken.
- Doe de yoghurt in de ijsbakjes tot ongeveer 5 mm van de rand.
- Vul de vormpjes tot de rand met het fruitmengsel.
- Roer elk vormpje door met een satéstokje, zodat er een patroontje ontstaat.
- Zet in elk vormpje een ijsstokje.
- Laat de yoghurtijsjes in vijf uur bevriezen.
Aangezien de ijsjes zuivel bevatten is het verstandig om de ijsjes niet te lang te bewaren (houdt ongeveer twee dagen aan). Hoe langer de ijsjes in de diepvries staan hoe harder ze worden.
Om de ijsjes uit de vorm te krijgen hou je de vorm even onder heet water.
Vruchtenshake
Benodigdheden
- 150 ml halfvolle yoghurt
- 300 gram fruit naar keuze, bijvoorbeeld bosvruchten, aardbeien, peer of mango
- Limoen
Bereidingswijze
- Doe de yoghurt in de blender.
- Voeg het (zo nodig in blokjes gesneden) fruit toe aan de yoghurt.
- Snij de limoen doormidden en knijp de beide helften uit boven de yoghurt.
- Mix de ingrediënten tot er een gladde shake ontstaat.
- Als je geen blender hebt kun je ook een staafmixer gebruiken.
- Schenk de shake in glazen.