Pasta anders recepten

Pasta anders recepten Spaghetti, macaroni, tagliatelle zijn heerlijk, maar meestal houdt men zich aan één of twee verschillende recepten. Soms wil je wel eens wat variatie op je bord. Voor liefhebbers van pasta zijn hier twee recepten die anders dan anders zijn, maar wel de lekkere smaak van de pasta’s recht aan doen. Italiaans met een twist.

Algemene richtlijnen voor de lekkerste pasta

  • Giet de pasta na bereiding af en laat deze uitlekken in een vergiet. Houd het vergiet nog even onder de warm water kraan om de laatste restjes zetmeel te verwijderen. Zo gaat de pasta niet plakken.
  • Behoefte aan meer smaak? Kook de pasta dan in de bouillon.
  • Verwarm de borden voor zodat het gerecht niet te snel afkoelt.
  • Pasta’s zijn snel klaar en makkelijk te bereiden. Je zet zo in een handomdraai een lekkere en gezonde maaltijd op tafel.

Vlindertjes met mosterd-roomsaus en sperziebonen

Ingrediënten:

  • Vlindertjes pasta (farfalle)
  • 250 ml slagroom
  • 2 eetlepels mosterd (goedkoopste merk, niet te scherp)
  • Sperziebonen (liefst vers, maar uit blik kan ook)
  • Kipfilet
  • Peper en zout naar smaak

Bereiding:

Kook de vlindertjes pasta zoals aangegeven op de verpakking. Voeg een scheutje olijfolie toe ( zo kookt de pasta minder snel over) en wat zout voor de smaak. Snijdt de kipfilet in stukjes. Voeg peper en zout toe naar smaak. Verwarm een beetje boter in de pan en bak de kipfilet. Wanneer de kipfilet gaar is voeg je de slagroom en twee eetlepels mosterd toe. Even laten inkoken. Wanneer de pasta gaar is giet je deze af en voeg de kipfilet in mosterd roomsaus toe. De gekookte sperziebonen eet je er apart bij.

Variatietips:
Voor de variatie kan je champignons of/en paprika in blokjes toevoegen aan de kipfilet. Het gerecht komt zo iets luxer over en dit doet het goed wanneer je onverwachts gasten krijgt.
Wanneer je op de calorieën wil letten kan je de slagroom ook vervangen door kookroom.


Buon appetito!

Zalmfilet in honingsaus met tortellini

Ingrediënten:

  • Zalmfilet (éen per persoon)
  • Kappertjes
  • Honing (schenkfles)
  • Peper en zout
  • Erwten met worteltjes
  • Tortellini

Bereiding:

Kook de tortellini zoals aangegeven op de verpakking. Voeg aan de zalmfilet peper en zout toe naar smaak. Smeer beide kanten van de zalm in met honing. Doe ruim boter in de pan en zet het vuur zo laag mogelijk. Voeg de zalmen toe en laat ze op een laag vuurtje garen. Voeg water bij de zalm om het verbranden van de honing te voorkomen. Wanneer de zalm bijna gaar is nogmaals honing toevoegen en ook de kappertjes erbij. Ongeveer één theelepel kappertjes per persoon. Kook ondertussen ook de erwten met worteltjes gaar.

Serveer alle drie de gerechten apart. De honingsaus bij de zalm doet het ook goed over de tortellini. Pasta met een vleugje zoet.

Buon appetito!

Bron: JESHOOTS, PixabayBron: JESHOOTS, Pixabay

Pasta en gewicht

  • Van pasta word je niet dik ook al wordt dit vaak beweerd. Het zijn de sauzen die het hem doen. Dit zijn vaak de dikmakers. Wanneer je de sauzen niet overdrijft en de portie groente verhoogt, heb je een voedzame maaltijd waar je niet dik van wordt.
  • Rode sauzen bevatten minder calorieën dan witte sauzen.
  • Kies voor volkorenpasta. Wanneer je meerdere malen per dag volkoren producten eet verbrand je sneller buikvet bovendien zit je van volkorenpasta sneller vol. Misschien iets om in gedachten te houden, vooral wanneer je rond de buik wat vet kwijt wil.
© 2012 - 2024 Katinka900, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Recepten met pasta, groenten, champignons en tonijnRecepten met pasta, groenten, champignons en tonijnTwee lekkere recepten met pasta. Bij het eerste recept is de pasta gecombineerd met courgettes en tomaten, lekker en gez…
Pasta in de wokPasta in de wokWe zien steeds meer gerechten met pasta in de wok. De pasta, welke gewenst is, altijd eerst goed koken (moet beetgaar zi…
Twee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes en groentenTwee recepten met varkensreepjes. Het eerste recept is gemaakt van varkenslapjes met champignons en uien. Bij het tweede…
Pasta het lekkerste gerecht ter wereldPasta het lekkerste gerecht ter wereldUit onderzoek van de ontwikkelingsorganisatie Oxfam is gebleken dat pasta weredwijd gezien het lekkerste gerecht is. Vle…

Verfrissende en gezonde yoghurtsnacksVerfrissende en gezonde yoghurtsnacksHeb je ook regelmatig zo’n trek in iets lekkers? Je kunt dan naar een mars, de drop, cake of ander snoep grijpen, maar e…
Lekkere gezonde broodjesLekkere gezonde broodjesAls je het schap in de winkel bekijkt, dan is het bijna niet meer te overzien wat er allemaal te koop is. Maar als je al…
Bronnen en referenties
Katinka900 (661 artikelen)
Laatste update: 09-12-2016
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.