InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > De Oostenrijkse keuken: Voorgerechten

De Oostenrijkse keuken: Voorgerechten

Voorgerechten uit Oostenrijk. Een heerlijke haringsalade, aardappelkaas, paprikakaas of een gerecht met kaantjes. De recepten vindt u hier. De recepten zijn voor 4 personen.

Grammelaufstrich Beleg van kaantjes

Ingrediënten

  • 200 gr kaantjes
  • 3 eieren
  • 2 augurken
  • 50 gr uien
  • 2 eetlepels vet
  • 2 knoflookteentjes
  • zout en peper

Maak de kaantjes fijn en vermeng het met de gekookte en fijn gesneden eieren, fijn gesneden augurken, de uien en het vet.
Breng het op smaak met knoflook, zout en peper.

Kartoffelkäse Aardappelkaas

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • ¼ l zure room
  • 80 gr slagroom
  • 100 gr uien
  • gemalen komijn
  • peterselie
  • zout en peper

Kook de aardappelen in de schil, schil ze daarna en pureer ze. Meng het met de fijn gesnipperde uien en de andere ingrediënten.
Smeer het op bruinbrood en garneer het met de gehakte peterselie.

Liptauer Liptauer (Paprikakaas)

Ingrediënten

  • 300 gr boter
  • 300 gr kwark
  • 150 gr uien
  • 70 gr kappertjes
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels peterselie
  • gemalen komijn
  • knoflook
  • paprikapoeder
  • ansjovispasta
  • zout en peper

Roer de boter romig, voeg de gezeefde kwark toe en roer het verder door elkaar. Snijd de uien en augurken klein, hak de kappertjes en peterselie fijn. Voeg alles aan de boter toe.
Breng ten slotte op smaak met zout, peper, komijn, knoflook, paprikapoeder en ansjovis pasta.

Heringsalat mit Roten Rüben Haringsalade met rode bieten

Ingrediënten

  • 200 gr selderie
  • 120 gr gemarineerde, gefileerde harigen
  • 250 gr aardappelen
  • 150 gr augurken
  • 250 gr appelen
  • 1/8 l zure room
  • 100 gr mayonaise
  • 2 gekookte rode bieten
  • 100 gr uien
  • mosterd
  • suiker
  • zout en peper

Snijd de selderie in reepjes en kook in zout water. Snijd de gemarineerde, gefileerde haringen, de gekookte en geschilde aardappelen, augurken en appels in reepjes. Breng met zout, peper, mosterd en een beetje suiker op smaak. Meng de mayonaise met zure room en bindt hiermee de salade.
Snijd de rode bieten in reepjes en snijd de uien in ringen. Roer beide erdoor heen en het gerecht is klaar.
© 2007 - 2018 Jootje, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Recepten met haringRecepten voor de liefhebbers van haring. Of u nou van zoute of van zure houdt er staat vast iets lekkers voor u bij.
De Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zeloDe Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zeloTsjechië is een prachtig land waar veel moois te ontdekken valt. Prachtige landschappen, boeiende steden en een indrukwe…
Over aardappelen en eenvoudige receptenAardappelen zijn niet meer weg te denken uit de Vlaamse keuken. Bijna dagelijks staat er een aardappelgerecht op het men…
Zelf recepten bedenkenZelf recepten bedenkenDe lekkerste gerechten kun je maken zonder gebruik te maken van een kookboek of website. Zelf recepten bedenken is namel…
Ovenschotel: Salsa met tortillachipsDeze Mexicaanse salsa met tortillachips is eenvoudig te maken. Dit gerecht is goed te serveren als hapje aan een gezelsc…

Reageer op het artikel "De Oostenrijkse keuken: Voorgerechten"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Jootje
Laatste update: 13-10-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!