De Oostenrijkse keuken: Voorgerechten
Voorgerechten uit Oostenrijk. Een heerlijke haringsalade, aardappelkaas, paprikakaas of een gerecht met kaantjes. De recepten vindt u hier.
De recepten zijn voor 4 personen.
Grammelaufstrich – Beleg van kaantjes
Ingrediënten
- 200 gr kaantjes
- 3 eieren
- 2 augurken
- 50 gr uien
- 2 eetlepels vet
- 2 knoflookteentjes
- zout en peper
Maak de kaantjes fijn en vermeng het met de gekookte en fijn gesneden eieren, fijn gesneden augurken, de uien en het vet.
Breng het op smaak met knoflook, zout en peper.
Kartoffelkäse – Aardappelkaas
Ingrediënten
- 400 gr aardappelen
- ¼ l zure room
- 80 gr slagroom
- 100 gr uien
- gemalen komijn
- peterselie
- zout en peper
Kook de aardappelen in de schil, schil ze daarna en pureer ze. Meng het met de fijn gesnipperde uien en de andere ingrediënten.
Smeer het op bruinbrood en garneer het met de gehakte peterselie.
Liptauer – Liptauer (Paprikakaas)
Ingrediënten
- 300 gr boter
- 300 gr kwark
- 150 gr uien
- 70 gr kappertjes
- 2 augurken
- 2 eetlepels peterselie
- gemalen komijn
- knoflook
- paprikapoeder
- ansjovispasta
- zout en peper
Roer de boter romig, voeg de gezeefde kwark toe en roer het verder door elkaar. Snijd de uien en augurken klein, hak de kappertjes en peterselie fijn. Voeg alles aan de boter toe.
Breng ten slotte op smaak met zout, peper, komijn, knoflook, paprikapoeder en ansjovis pasta.
Heringsalat mit Roten Rüben – Haringsalade met rode bieten
Ingrediënten
- 200 gr selderie
- 120 gr gemarineerde, gefileerde harigen
- 250 gr aardappelen
- 150 gr augurken
- 250 gr appelen
- 1/8 l zure room
- 100 gr mayonaise
- 2 gekookte rode bieten
- 100 gr uien
- mosterd
- suiker
- zout en peper
Snijd de selderie in reepjes en kook in zout water. Snijd de gemarineerde, gefileerde haringen, de gekookte en geschilde aardappelen, augurken en appels in reepjes. Breng met zout, peper, mosterd en een beetje suiker op smaak. Meng de mayonaise met zure room en bindt hiermee de salade.
Snijd de rode bieten in reepjes en snijd de uien in ringen. Roer beide erdoor heen en het gerecht is klaar.