De Oostenrijkse keuken: Voorgerechten

Voorgerechten uit Oostenrijk. Een heerlijke haringsalade, aardappelkaas, paprikakaas of een gerecht met kaantjes. De recepten vindt u hier. De recepten zijn voor 4 personen.

Grammelaufstrich – Beleg van kaantjes

Ingrediënten

  • 200 gr kaantjes
  • 3 eieren
  • 2 augurken
  • 50 gr uien
  • 2 eetlepels vet
  • 2 knoflookteentjes
  • zout en peper

Maak de kaantjes fijn en vermeng het met de gekookte en fijn gesneden eieren, fijn gesneden augurken, de uien en het vet.
Breng het op smaak met knoflook, zout en peper.

Kartoffelkäse – Aardappelkaas

Ingrediënten

  • 400 gr aardappelen
  • ¼ l zure room
  • 80 gr slagroom
  • 100 gr uien
  • gemalen komijn
  • peterselie
  • zout en peper

Kook de aardappelen in de schil, schil ze daarna en pureer ze. Meng het met de fijn gesnipperde uien en de andere ingrediënten.
Smeer het op bruinbrood en garneer het met de gehakte peterselie.

Liptauer – Liptauer (Paprikakaas)

Ingrediënten

  • 300 gr boter
  • 300 gr kwark
  • 150 gr uien
  • 70 gr kappertjes
  • 2 augurken
  • 2 eetlepels peterselie
  • gemalen komijn
  • knoflook
  • paprikapoeder
  • ansjovispasta
  • zout en peper

Roer de boter romig, voeg de gezeefde kwark toe en roer het verder door elkaar. Snijd de uien en augurken klein, hak de kappertjes en peterselie fijn. Voeg alles aan de boter toe.
Breng ten slotte op smaak met zout, peper, komijn, knoflook, paprikapoeder en ansjovis pasta.

Heringsalat mit Roten Rüben – Haringsalade met rode bieten

Ingrediënten

  • 200 gr selderie
  • 120 gr gemarineerde, gefileerde harigen
  • 250 gr aardappelen
  • 150 gr augurken
  • 250 gr appelen
  • 1/8 l zure room
  • 100 gr mayonaise
  • 2 gekookte rode bieten
  • 100 gr uien
  • mosterd
  • suiker
  • zout en peper

Snijd de selderie in reepjes en kook in zout water. Snijd de gemarineerde, gefileerde haringen, de gekookte en geschilde aardappelen, augurken en appels in reepjes. Breng met zout, peper, mosterd en een beetje suiker op smaak. Meng de mayonaise met zure room en bindt hiermee de salade.
Snijd de rode bieten in reepjes en snijd de uien in ringen. Roer beide erdoor heen en het gerecht is klaar.
© 2007 - 2024 Jootje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Studeren in OostenrijkStuderen in OostenrijkOostenrijk is een land waar je goed kunt studeren. Dit komt doordat je hier gemakkelijk wordt toegelaten tot een hogesch…
De Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zeloDe Tsjechische keuken: Vepřo knedlo zeloTsjechië is een prachtig land waar veel moois te ontdekken valt. Prachtige landschappen, boeiende steden en een indrukwe…
Over aardappelen en eenvoudige receptenAardappelen zijn niet meer weg te denken uit de Vlaamse keuken. Bijna dagelijks staat er een aardappelgerecht op het men…
Ovenschotel, hapje of avondmaaltijd: Salsa met tortillachipsOvenschotel, hapje of avondmaaltijd: Salsa met tortillachipsZin in een lekker snack, zoek je iets voor op een feestje of wil je eens wat anders eten vanavond? Houd je van burrito's…

Kerstrecepten, van stol tot kransjesDe decembermaand is een maand van feesten. Bij feesten horen vaak lekkere hapjes en drankjes, die je vaak ook makkelijk…
Fruithapje voor baby en volwassenenFruithapje voor baby en volwassenenHet fruithapje. Misschien wel het beroemdste hapje voor baby's naast de pap. De meeste kinderen zijn verzot op hun fruit…
Jootje (353 artikelen)
Laatste update: 13-10-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.