Wodka gummiberen
Iedereen kent de lekkere gummiberen die in Nederland erg populair zijn onder het snoepgoed. Een hele andere variant op het snoepgoed is echter de Wodka gummibeer. Het idee is de gummibeer te laten weken in een alcoholische drank zoals Wodka. De beer absorbeert de alcohol, waardoor je eigenlijk dronken kunt worden via het snoepgoed. Dus op een originele en grappige manier drinken.
Recept
Bij het fruitige snoep denk je vast niet meteen aan drank, toch is de combinatie erg lekker. Het is een leuke aanvulling voor op een feestje. Het recept is makkelijk, je hoeft niet veel te doen om een lekkere wodka gummibeer te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een sterke alcoholische drank zoals wodka of malibu, gummibeertjes en een schaal, kom of pan. De alcohol kan beter opgenomen worden bij sterke drank, dus gebruik geen mix dranken of dranken met een alcohol promillage onder de 15%.
Stap 1
Vul een schaal, bakje of pan voor ongeveer de helft met gummiberen. Het is het makkelijkste om een voorwerp te nemen waar een dekjes bij hoort of op past. Dit is niet verplicht maar is wel een verzekering van een perfecte afsluiting van het object en voorkomt gerommel met plastic. Hou er ook rekening mee dat het in de koelkast moet passen.
Stap 2
Neem de voor de helft gevulde schaal met gummiberen en giet de alcoholische drank erover heen. Zorg dat alle beertjes in de drank drijven en geen enkel beertje droog blijft. Overdrijf niet met de drank, dan zullen de beertjes zo doorweekt raken dat ze uit elkaar kunnen vallen en dan heb je er niks meer aan. De gummiberen zullen de drank en dus de alcohol absorberen. Hoe minder drank je gebruikt, hoe minder 'sterk' de beertjes naderhand zullen zijn. De beertjes zullen bijna alle beschikbare alcohol absorberen, dus er is makkelijk mee te experimenteren. Maak ze zo sterk als je wilt.
Stap 3
Zet de schaal, het bakje of de pan afgedekt in de koelkast. De tijd dat het in de koelkast moet blijven is best wel lang, het moet eigenlijk de hele nacht in de koelkast blijven. Het beste zou zijn als deze snoepjes een paar dagen in de koelkast kunnen staan, dan hebben ze alle tijd om zo veel van de wodka op te nemen als ze nodig hebben.
Stap 4
Nadat ze minsten zeven uur in de koelkast hebben gestaan kun je ze er uit halen en er van genieten. Hou er rekening mee dat ze behoorlijk wat drank kunnen bevatten. Als ze heel erg nat zijn kun je ze het beste op een bord uitspreiden wachten tot ze een beetje opgedroogd zijn, dan zijn ze een stuk lekkerder. Als het goed is, is het snoepgoed aanzienlijk vergroot. Als er hier geen verschil in is te zien kun je ze beter weer terug in de koelkast zetten. Als ze echt goed de drank hebben geabsorbeerd moeten ze wel groeien, al is het een minimaal verschil. Op de bodem van het schaaltje zal waarschijnlijk nog een laag wodka liggen, al zal het helemaal verkleurd zijn. Deze laag ziet er misschien niet heel erg lekker uit, maar is dat zeker wel. Je hebt dan wodka met een fruitsmaak, het tegenovergestelde van gummiberen met een wodka smaak. Ik zou zeggen, probeer het eens, je zult verrast zijn van de lekkere smaak. Suikervrije gummiberen nemen de alcohol beter op en zijn na afloop ook lekkerder dan gewone gummiberen.
Tips
Hoe langer de gummiberen in de drank kunnen liggen, hoe natter ze worden. Ze zullen niet meer drank opnemen na een bepaalde tijd, dus de tijdsduur in de drank bepaald dan voornamelijk de textuur van de gummiberen. Hier kun je zelf dus uitvogelen hoe jij ze het lekkerst vindt. Dit is ook een prima manier om uitgedroogde gummiberen op te maken, natuurlijk niet als ze al niet goed meer zijn. Het hoeven niet perse gummiberen te zijn, ander gummisnoepgoed kan natuurlijk ook gebruikt worden. Nog lekkerder is fruit wodka, dat maakt het nog meer fruitig.
Dranken
Let op dat er nog steeds alcohol in het spel is. Dit is pas legaal vanaf een leeftijd van 18 jaar.