Wodka gummiberen

Wodka gummiberen Iedereen kent de lekkere gummiberen die in Nederland erg populair zijn onder het snoepgoed. Een hele andere variant op het snoepgoed is echter de Wodka gummibeer. Het idee is de gummibeer te laten weken in een alcoholische drank zoals Wodka. De beer absorbeert de alcohol, waardoor je eigenlijk dronken kunt worden via het snoepgoed. Dus op een originele en grappige manier drinken.

Recept

Bij het fruitige snoep denk je vast niet meteen aan drank, toch is de combinatie erg lekker. Het is een leuke aanvulling voor op een feestje. Het recept is makkelijk, je hoeft niet veel te doen om een lekkere wodka gummibeer te krijgen. Het enige wat je nodig hebt is een sterke alcoholische drank zoals wodka of malibu, gummibeertjes en een schaal, kom of pan. De alcohol kan beter opgenomen worden bij sterke drank, dus gebruik geen mix dranken of dranken met een alcohol promillage onder de 15%.

Stap 1

Vul een schaal, bakje of pan voor ongeveer de helft met gummiberen. Het is het makkelijkste om een voorwerp te nemen waar een dekjes bij hoort of op past. Dit is niet verplicht maar is wel een verzekering van een perfecte afsluiting van het object en voorkomt gerommel met plastic. Hou er ook rekening mee dat het in de koelkast moet passen.

Stap 2

Neem de voor de helft gevulde schaal met gummiberen en giet de alcoholische drank erover heen. Zorg dat alle beertjes in de drank drijven en geen enkel beertje droog blijft. Overdrijf niet met de drank, dan zullen de beertjes zo doorweekt raken dat ze uit elkaar kunnen vallen en dan heb je er niks meer aan. De gummiberen zullen de drank en dus de alcohol absorberen. Hoe minder drank je gebruikt, hoe minder 'sterk' de beertjes naderhand zullen zijn. De beertjes zullen bijna alle beschikbare alcohol absorberen, dus er is makkelijk mee te experimenteren. Maak ze zo sterk als je wilt.

Stap 3

Zet de schaal, het bakje of de pan afgedekt in de koelkast. De tijd dat het in de koelkast moet blijven is best wel lang, het moet eigenlijk de hele nacht in de koelkast blijven. Het beste zou zijn als deze snoepjes een paar dagen in de koelkast kunnen staan, dan hebben ze alle tijd om zo veel van de wodka op te nemen als ze nodig hebben.

Stap 4

Nadat ze minsten zeven uur in de koelkast hebben gestaan kun je ze er uit halen en er van genieten. Hou er rekening mee dat ze behoorlijk wat drank kunnen bevatten. Als ze heel erg nat zijn kun je ze het beste op een bord uitspreiden wachten tot ze een beetje opgedroogd zijn, dan zijn ze een stuk lekkerder. Als het goed is, is het snoepgoed aanzienlijk vergroot. Als er hier geen verschil in is te zien kun je ze beter weer terug in de koelkast zetten. Als ze echt goed de drank hebben geabsorbeerd moeten ze wel groeien, al is het een minimaal verschil. Op de bodem van het schaaltje zal waarschijnlijk nog een laag wodka liggen, al zal het helemaal verkleurd zijn. Deze laag ziet er misschien niet heel erg lekker uit, maar is dat zeker wel. Je hebt dan wodka met een fruitsmaak, het tegenovergestelde van gummiberen met een wodka smaak. Ik zou zeggen, probeer het eens, je zult verrast zijn van de lekkere smaak. Suikervrije gummiberen nemen de alcohol beter op en zijn na afloop ook lekkerder dan gewone gummiberen.

Tips

Hoe langer de gummiberen in de drank kunnen liggen, hoe natter ze worden. Ze zullen niet meer drank opnemen na een bepaalde tijd, dus de tijdsduur in de drank bepaald dan voornamelijk de textuur van de gummiberen. Hier kun je zelf dus uitvogelen hoe jij ze het lekkerst vindt. Dit is ook een prima manier om uitgedroogde gummiberen op te maken, natuurlijk niet als ze al niet goed meer zijn. Het hoeven niet perse gummiberen te zijn, ander gummisnoepgoed kan natuurlijk ook gebruikt worden. Nog lekkerder is fruit wodka, dat maakt het nog meer fruitig.

Dranken

Let op dat er nog steeds alcohol in het spel is. Dit is pas legaal vanaf een leeftijd van 18 jaar.
© 2011 - 2024 Sfinx, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
10 lekkere cocktails met Malibu10 lekkere cocktails met MalibuJe kunt deze drank met rum en kokos puur drinken, maar waarom zou je als je er nog zo veel meer mee kunt! Wie kent niet…
Recept: Drankbeertjes, de hit op ieder feestje!Recept: Drankbeertjes, de hit op ieder feestje!Had je er al eens van gehoord? Deze bijzondere snack geeft je feestje wat extra’s! Een bijzondere zoetigheid voor bij ee…
Alternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankAlternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankVeel mensen drinken in plaats van bier of wijn een cocktail of mixdrankje. Deze zijn vaak een stuk duurder, dit komt vaa…
5 heerlijke cocktails met Malibu5 heerlijke cocktails met MalibuIn dit artikel komen verschillende lekkere cocktails aanbod met Malibu. De recepten zijn allemaal erg verschillend en de…

Makkelijke hapjes voor sinterklaasavondMakkelijke hapjes voor sinterklaasavondSinterklaasavond, welke avond je het ook viert, is een avond van gezellig samen zijn en daar hoort zeker een lekker hapj…
Kruidenmengsels om zelf te makenKruidenmengsels om zelf te makenIn recepten voor koken en bakken vind de thuiskok steeds vaker kruidenmengsels die aan gerechten moeten worden toegevoeg…
Bronnen en referenties
Sfinx (51 artikelen)
Gepubliceerd: 03-12-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.