Recept: Drankbeertjes, de hit op ieder feestje!

Recept: Drankbeertjes, de hit op ieder feestje! Had je er al eens van gehoord? Deze bijzondere snack geeft je feestje wat extra’s! Een bijzondere zoetigheid voor bij een feestje, drankbeertjes. De snoepjes zuigen zich in een paar uur vol met een drankje naar keuze en worden hierdoor een zoete alcoholische versnapering. Je kunt vrijwel iedere drank gebruiken om de beertjes in te laten wellen. Deze beertjes zijn vanzelfsprekend alleen geschikt voor volwassenen. Leuk voor op verjaardagen, diplomafeesten, de kerstborrel of met oud & nieuw!

Waar komt het vandaan?

In 2011 doken er berichten op over drankbeertjes. In de Verenigde Staten zouden scholieren deze beertjes maken om ze op school op te eten. Hoewel snoepen in een klas meestal niet is toegestaan, zien de docenten weinig kwaad in enkele snoepbeertjes. Maar doordat de beertjes volgezogen zijn met drank krijgen de scholieren wel alcohol binnen. Nu moet je natuurlijk erg veel beertjes eten om er daadwerkelijk dronken van te raken, maar de spanning van het betrapt kunnen worden speelt hier natuurlijk ook een grote rol.

Op school drankbeertjes nuttigen is natuurlijk niet verstandig. Maar drankbeertjes kunnen wel een erg leuk hapje zijn voor op een feestje. Ze zijn eenvoudig te maken en lekker zoet.

Hoe maak je drankbeertjes?

Het maken van drankbeertjes is niet veel werk. In de supermarkt haal je een zak met snoepbeertjes (bijvoorbeeld van Haribo). Welke drank je gebruikt is afhankelijk van de smaak die je aan de beertjes mee wilt geven. Veel drank is geschikt om drankbeertjes mee te maken. Gebruik wel drank met een niet al te hoog alcoholpercentage, anders lossen je beertjes op. Malibu, Safari en Bacardi Razz zijn zeer smakelijke mogelijkheden.

Leg de snoepbeertjes in een bakje en schenk hier een laag drank naar keuze overheen. De beertjes moeten allemaal bedenkt zijn met de drank. Sluit het bakje goed af met een deksel of huishoudfolie om te voorkomen dat de alcohol verdampt. Laat de beertjes zo'n 24 uur in het bakje zitten. Tussendoor kun je een paar keer door de beertjes en de drank roeren om te voorkomen dat ze aan elkaar vast gaan plakken. De beertjes zijn klaar wanneer ze ongeveer twee keer zo groot zijn geworden als normaal. De drank zal vrijwel helemaal opgenomen zijn door de beertjes.

Een uur voordat je de beertjes wilt serveren kun je ze kort uit laten lekken op keukenpapier en daarna in een schaaltje doen. Laat ze niet te lang op het keukenpapier liggen, dan plakken ze er namelijk aan vast. De buitenkant van de beertjes kan zo even aandrogen waardoor ze minder plakkerig worden. Plakkerige beertjes zijn niet uitnodigend om te eten. Serveer de beertjes in een mooi schaaltje. Eet smakelijk!

Tips

  • Gebruik een plastic bakje met een deksel om je drankbeertjes in te laten wellen. Zo blijven de alcoholgeuren beperkt.
  • Naast beertjes kun je ook ander snoepgoed gebruiken. Denk hierbij aan colaflesjes. Veel transparant snoepgoed zonder suikerlaag is geschikt voor deze toepassing.
  • Gebruik bij het serveren verschillende bakjes voor de verschillende smaken drankbeertjes. Je kunt op een prikker met een vlaggetje schrijven in welke drank de beertjes hebben gelegen.
  • Experimenteer met de verschillende soorten drank. Smaken verschillen, dat is ook bij drankbeertjes duidelijk te merken.

Word je er echt dronken van?

Dan de vraag waar velen nieuwsgierig naar zullen zijn, word je echt dronken van drankbeertjes? Er zit alcohol in de beertjes, dus theoretisch gezien zou je er dronken van kunnen worden. Nu zit het echter in snoep. Snoep bevat veel suiker en dit zorgt er voor dat je misselijk wordt wanneer je er te veel van neemt. Waarschijnlijk zul je dus eerder misselijk zijn van het snoepen dan dronken van de alcohol.
© 2012 - 2024 Shirleyp, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Cocktails met BacardiHeerlijke recepten voor cocktails met Bacardi. Bacardi heeft verschillende producten op de markt gebracht, zoals Bacardi…
Het ultieme griezelfeest - Halloween!Halloween is niet alleen een griezelfeest dat in de Verenigde Staten populair is. Ook in Nederland kom je steeds vaker H…
Studentenleven: Hoe geef ik een goed feest?Studenten staan bekend om feestjes, slapeloze nachten en gezelligheid. Zelf een feest geven is natuurlijk ook erg leuk,…
Alternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankAlternatieven voor dure alcoholische drank: lekkere mixdrankVeel mensen drinken in plaats van bier of wijn een cocktail of mixdrankje. Deze zijn vaak een stuk duurder, dit komt vaa…

Cafeïne; de effecten en gevarenCafeïne; de effecten en gevarenCafeïne kan worden gevonden in allerlei verschillende soorten drankjes, waarbij de stof regelmatig gebruikt wordt om de…
Internationaal kokenInternationaal kokenInternationale gerechten worden steeds populairder in ons land. Zo wisselen we de oerhollandse pot steeds vaker af met o…
Bronnen en referenties
Shirleyp (65 artikelen)
Laatste update: 05-08-2019
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Diversen
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.