InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Recepten Clubsandwich

Recepten Clubsandwich

Recepten Clubsandwich De Clubsandwich kennen we allemaal, maar de Clubsandwich wordt ook op verschillen manieren vormgegeven en waarom ook niet, voor ieder wat wils. Onderstaand enkele recepten hoe de Clubsandwich vorm te geven en waarom naar smaak gevarieerd kan worden. Ziet de eenvoudige maaltijd er gezellig uit.

Clubsandwich met kip en bacon

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram bacon
  • 6 boterhammen (volkoren is gezonder, maar wit mag ook)
  • sla
  • tomaat
  • rode ui
  • 2 tomaten
  • oude kaas
  • olijfolie
  • yogonaise
  • peper en zout

Bereiding

Bak de kipfilets goed gaar en tegelijkertijd de plakken bacon bakken in een beetje olijfolie.
De ui en tomaten in dunne plakken snijden en de boterhammen kunnen tegelijkertijd geroosterd worden.
Snijd de kipfilets na het bakken in dunne plakjes en beleg de boterhammen (met een beetje yogonaise ingesmeerd) met de kip, leg er vervolgens sla, ui, tomaat en wat bacon op. Wat peper en zout naar smaak en dan als laatste de kaas. Boterham (ook weer besmeerd met wat yogonaise) erop en even ligt aandrukken. Snijd de boterhammen overdwars en serveer maar. Als je bang bent dat de sandwich uit elkaar valt, kan je er een speciale prikker doorheen prikken.

Clubsandwich met zalm

Ingrediënten

  • 250 gram gerookte zalm
  • 6 boterhammen (volkoren is gezonder, maar wit mag ook)
  • sla
  • honing/mosterd saus
  • 60 gram tomaat tapenade
  • 0,5 komkommer
  • citroen

Bereiding

De sneetjes brood kunnen geroosterd worden om ze vervolgens te bestrijken met tapenade. Snijd dunne plakjes komkommer en beleg de sneetjes brood met komkommer. Leg er wat sla op en daarna de gerookte zalm. Snijd een citroen door en knijp er wat sap uit voor over de zalm, smeer er daarna nog een beetje honing/mosterd overheen. Leg de sneetjes brood dicht, licht aandrukken en snijd ze schuin door.
Als je bang bent dat de sandwich uit elkaar valt, kan je er een speciale prikker doorheen prikken.

Clubsandwich met kalkoen en pesto

Ingrediënten

  • 250 gram kalkoen
  • 6 boterhammen (volkoren is gezonder, maar wit mag ook)
  • sla
  • groene pesto
  • tomaat
  • ui
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

Kook de kalkoen in voldoende water en smeer tegelijkertijd de sneetjes brood in met een beetje pesto. Beleg de sneetjes met dunne plakjes kalkoen en strooi er wat gesnipperde ui overheen. Leg er vervolgens enkele plakjes tomaat op en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Strooi dan de parmezaanse kaas erover heen en tenslotte wat sla erop leggen. Leg nu het andere sneetje (met een beetje pesto ingesmeerd) op de belegde boerham en druk het een beetje aan. Overdwars doorsnijden en serveren.
Als je bang bent dat de sandwich uit elkaar valt, kan je er een speciale prikker doorheen prikken.

Lees verder

© 2011 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gezonde voeding: Hüttenkäse of Cottage cheeseGezonde voeding: Hüttenkäse of Cottage cheeseIn Nederland is naam Hüttenkäse bekender dan als we over Cottage cheese spreken. Toch hebben we het dan over dezelfde ka…
Borrelhapjes met fruitHoud jij je verjaardag in de zomer, of wil je gewoon lekker een fris hapje? Lees dan vooral verder want in dit artikel v…
Sandwiches, lekker variërenSandwiches, lekker variërenWie kent ze niet: sandwiches. Vaak voorverpakt te koop bij tankstations of lekker vers in een lunchzaak te verkrijgen. E…
Gebakken rijst receptenGebakken rijst is wat minder bekend dan de traditionele gekookte rijst, maar absoluut niet minder lekker. Je ziet dan oo…
Borrelhapjes - met fruitKrijg je visite en wil je eens iets speciaals op tafel zetten? Maak dan een leuk, apart borrelhapje! Is weer eens iets a…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Recepten Clubsandwich"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 21-11-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Gemakkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!