Recepten Clubsandwich

Recepten Clubsandwich De Clubsandwich kennen we allemaal, maar de Clubsandwich wordt ook op verschillen manieren vormgegeven en waarom ook niet, voor ieder wat wils. Onderstaand enkele recepten hoe de Clubsandwich vorm te geven en waarom naar smaak gevarieerd kan worden. Ziet de eenvoudige maaltijd er gezellig uit.

Clubsandwich met kip en bacon

Ingrediënten

  • 300 gram kipfilet
  • 100 gram bacon
  • 6 boterhammen (volkoren is gezonder, maar wit mag ook)
  • sla
  • tomaat
  • rode ui
  • 2 tomaten
  • oude kaas
  • olijfolie
  • yogonaise
  • peper en zout

Bereiding

Bak de kipfilets goed gaar en tegelijkertijd de plakken bacon bakken in een beetje olijfolie.
De ui en tomaten in dunne plakken snijden en de boterhammen kunnen tegelijkertijd geroosterd worden.
Snijd de kipfilets na het bakken in dunne plakjes en beleg de boterhammen (met een beetje yogonaise ingesmeerd) met de kip, leg er vervolgens sla, ui, tomaat en wat bacon op. Wat peper en zout naar smaak en dan als laatste de kaas. Boterham (ook weer besmeerd met wat yogonaise) erop en even ligt aandrukken. Snijd de boterhammen overdwars en serveer maar. Als je bang bent dat de sandwich uit elkaar valt, kan je er een speciale prikker doorheen prikken.

Clubsandwich met zalm

Ingrediënten

  • 250 gram gerookte zalm
  • 6 boterhammen (volkoren is gezonder, maar wit mag ook)
  • sla
  • honing/mosterd saus
  • 60 gram tomaat tapenade
  • 0,5 komkommer
  • citroen

Bereiding

De sneetjes brood kunnen geroosterd worden om ze vervolgens te bestrijken met tapenade. Snijd dunne plakjes komkommer en beleg de sneetjes brood met komkommer. Leg er wat sla op en daarna de gerookte zalm. Snijd een citroen door en knijp er wat sap uit voor over de zalm, smeer er daarna nog een beetje honing/mosterd overheen. Leg de sneetjes brood dicht, licht aandrukken en snijd ze schuin door.
Als je bang bent dat de sandwich uit elkaar valt, kan je er een speciale prikker doorheen prikken.

Clubsandwich met kalkoen en pesto

Ingrediënten

  • 250 gram kalkoen
  • 6 boterhammen (volkoren is gezonder, maar wit mag ook)
  • sla
  • groene pesto
  • tomaat
  • ui
  • parmezaanse kaas
  • peper en zout

Bereiding

Kook de kalkoen in voldoende water en smeer tegelijkertijd de sneetjes brood in met een beetje pesto. Beleg de sneetjes met dunne plakjes kalkoen en strooi er wat gesnipperde ui overheen. Leg er vervolgens enkele plakjes tomaat op en voeg wat peper en zout naar smaak toe. Strooi dan de parmezaanse kaas erover heen en tenslotte wat sla erop leggen. Leg nu het andere sneetje (met een beetje pesto ingesmeerd) op de belegde boerham en druk het een beetje aan. Overdwars doorsnijden en serveren.
Als je bang bent dat de sandwich uit elkaar valt, kan je er een speciale prikker doorheen prikken.
© 2011 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gezonde voeding: Hüttenkäse of Cottage cheeseGezonde voeding: Hüttenkäse of Cottage cheeseIn Nederland is naam Hüttenkäse bekender dan als we over Cottage cheese spreken. Toch hebben we het dan over dezelfde ka…
Borrelhapjes met fruitHoud jij je verjaardag in de zomer, of wil je gewoon lekker een fris hapje? Lees dan vooral verder want in dit artikel v…
Sandwiches, lekker variërenSandwiches, lekker variërenWie kent ze niet: sandwiches. Vaak voorverpakt te koop bij tankstations of lekker vers in een lunchzaak te verkrijgen. E…
Vier eenpansgerechten met pastaVier eenpansgerechten met pastaWe kennen het allemaal wel. Je hebt duizend-en-een dingen te doen en koken schiet er nog wel eens bij in. Deze vier rece…

Boerenkool variaties; creatief combineren met groenteBoerenkool is een lekkere groente. In Nederland maken we er vooral stamppot van. Momenteel is boerenkool erg gewild in h…
Recept Red velvet cupcakes met cream cheese frostingRecept Red velvet cupcakes met cream cheese frostingCupcakes bakken is ongelooflijk populair. Er zijn vele cupcake recepten online te vinden waarvan sommigen populairder zi…
Bronnen en referenties
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 21-11-2011
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.