Sandwiches, lekker variëren
Wie kent ze niet: sandwiches. Vaak voorverpakt te koop bij tankstations of lekker vers in een lunchzaak te verkrijgen. Eigenlijk is een sandwich niets anders dan een dubbele boterham met verschillende soorten beleg. Dit overheerlijke lunchbroodje kunt u natuurlijk ook heel gemakkelijk zelf maken. Ook kunt u een kleinere variant gebruiken bij een borrel of ander feestje. In dit artikel leest u welke smaken goed combineren om tot een heerlijke sandwich te komen.
Deze recepten gaan uit van 12 sandwiches per keer. Voor de kleinere variant, bijvoorbeeld 'bij de borrel', hebt u dan 24 stuks.
Sandwich kip
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 12 plakken kipfilet
- 6 el mayo
- 3 tomaten
- Italiaanse tomatenkruiden
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham met mayo. Leg daarop 2 plakken kip en tomaat en strooi er tot slot wat kruiden over. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!
Sandwich kip kerrie
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 2 bakjes kip kerrie
- 6 ananasringen
- 1/2 krop ijsbergsla
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham met kip kerrie salade. Leg daarop 2 halve ananasringen (uitgelekt) en de sla. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!
Sandwich filet american
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 2 bakjes filet american
- 2 uien
- 3 eieren
- 6 el mayo
- peper, zout
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham met filet american. Leg daarop wat snippers gesneden uit, een dun plakje ei en strooi er tot slot wat kruiden over. Besmeer de andere boterham (die je erop doet) met mayo. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!
Engelse sandwich, BLT
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 12 plakken bacon
- 6 el mayo
- 3 tomaten
- 1/2 krop ijsbergsla
- peper, zout
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham met mayo. Bak de bacon aan de in pan met wat peper en zout. Laat de bacon even 'uitlekken' op een tissue. Leg 2 plakken bacon op de boterham met daarop de tomaat en de sla. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!
Spaanse sandwich
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 12 plakjes kaas
- 12 plakken chorizo
- 1 bakje kruidenkaas
- 1 paprika
- 1/2 krop ijsbergsla
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham in met een dun laagje kruidenkaas. Leg daarop de 2 plakken kaas, 2 plakken chorizo, dunne reepjes paprika en sla. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!
Franse sandwich
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 12 repen brie
- 6 plakken ham
- 6 ananasringen
- 1 bakje kruidenkaas
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham in met een dun laagje kruidenkaas. Leg daarop een plak ham, 2 repen brie en 2 halve ananasringen. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!
Sandwich gezond
Ingrediënten:
- 12 plakken brood
- 12 plakjes kaas
- 6 plakken ham
- 1/2 komkommer
- 3 tomaten
- 1 paprika
- 1 bakje kruidenkaas
Bereidingswijze:
Besmeer de boterham in met een dun laagje kruidenkaas. Leg daarop 1 plak ham, 2 plakjes kaas, dunnen plakjes komkommer, tomaat en wat dunne reepjes paprika. Doe het 'deksel' over de boterham. Even schuin doorsnijden en klaar!