Koken met bladerdeeg
Met bladerdeeg is heel veel mogelijk, dan heb ik het niet over de standaard appelflappen. Je kan er ook lekkere broodjes mee maken, of tussendoortjes. Makkelijk en snel!
Worstenbroodje
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- Knakworstjes
- Geraspte kaas
Bereiding
Laat het bladerdeeg ongeveer 4 uur van tevoren ontdooien. Leg op elke plak bladerdeeg een knakworstje en strooi hier een beetje kaas overheen. Nu kan je het deeg dubbel vouwen en dichtdrukken, je kan ze ook oprollen en dichtdrukken. Hierna gaan zij op 200 graden ongeveer 30 minuten in de oven.
Kaasbroodjes
Ingrediënten
- 30+ kaas
- Geraspte kaas
- Bladerdeeg
- Peper
- Zout
Bereiding
Laat het bladerdeeg ongeveer 4 uur van tevoren ontdooien. Leg op elke plak bladerdeeg ongeveer 3 normale plakjes kaas. Doe over de kaas een beetje zout en peper, en vouw het bladerdeeg dubbel en druk het goed dicht. Strooi over deze broodjes nog wat geraspte kaas. Hierna gaan zij op 200 graden ongeveer 20 minuten in de oven.
Brietaartjes
Ingrediënten
- Bladerdeeg
- Brie
- Geraspte wortel
- Walnoten
- Honing
- 2 Eieren
- Klein stukje boter
Bereiding
Laat het bladerdeeg ongeveer 4 uur van tevoren ontdooien. Vet en plaat voor muffins in, en leg in elk bakje 1 bladerdeeg vel. Snijd de brie in plakjes en hak de walnoten grof. Klop de eieren los. Doe de brie, walnoten en wortel in de bakjes. Sprenkel hier wat honing overheen en verdeel het ei erover. Doe deze op 200 graden 25 minuten in de oven.
Fris lunchrolletje
Ingrediënten
- 1 avocado
- half kuipje kruidenkaas
- handvol diepvrieserwtjes
- 4 plakken bladerdeeg
- dessertlepel milde mosterd
- verse bieslook
- 1 ei
- citroensap
Bereiding
Laat het bladerdeeg ongeveer 4 uur van tevoren ontdooien. Kook water en giet dit over de doperwtjes om deze te ontdooien. Schil de avocado en ontpit deze. Doe de avocado in de keukenmachine met wat citroensap. Hierdoor wordt de avocado niet bruin. Als de avocado klein genoeg is, meng het dan met de kruidenkaas en de erwtjes. Goed roeren tot het een mooi stevig mengsel is. Voeg er dan een dessertlepel milde mosterd (meer mag ook naar smaak) en de fijn gesneden bieslook aan toe en roer nog even goed door elkaar. Leg een plakje bladerdeeg op een bord, met de plakkant naar boven en schep hierin ong 2 eetlepels van het mengsel. Smeer dit uit met een mes maar laat een van de randen vrij. Rol vervolgens het plakje op. Herhaal dit met de andere plakjes. Kluts een ei en bestrijk de bovenkant van de rolletjes met het ei. Zet ze dan in een voorverwarmde oven op 180 graden voor15 minuten.
Ragout flapjes
Ingrediënten
- 10 bladeren bladerdeeg
- 1 blikje ragout
- 1 ei
- paneermeel
Bereiding
Laat het bladerdeeg ongeveer 4 uur van tevoren ontdooien. Snijd de plakjes in vieren. Roer de Ragout goed door en meng hier een beetje paneermeel doorheen. Vul nu de bladerdeeg driehoekjes hiermee. Zet ze dan op 220 graden 20 minuten in de oven.