Gaby, 19-12-2012 15:05 #6
Heey, ik vroeg me af voor hoeveel presonen dit recept was?
Maarten, 17-06-2012 17:20 #5
Ik vind het veel makkelijker om chocolademousse zonder eigeel te maken. Je hebt minder kans dat hij lopend wordt en is dus vaak een echte mousse (terwijl chocolademousse met eigeel bij mij vaak puddingachtig wordt). Het kan trouwens ook perfect zonder room: enkel chocolade, eiwit en een beetje suiker.
Iris, 10-04-2010 17:45 #4
Voor hoe veel personen is dit?!
Reactie infoteur, 04-05-2010
4à 6 personen. Veel hangt natuurlijk af van de grootte van de porties.
Roel, 27-12-2008 17:59 #3
Ik heb net de klasieke chocomouse gemaakt. Tot nu toe is hij goed! Heerlijk. Alleen ging het eieren, suiker, chocolade mengsel wel klonteren met het eiwit. Ik heb trouwens de chocolade wel wat af laten koelen moet dit? (het was iets warmer dan mijn vinger).
Roel, 26-12-2008 00:44 #2
Oke, ik ga het gewoon nog een keer doen!
Ik denk dat ik lekker 2 keer maak, klasiek en luchtig en dan oordelen.
Inderdaad was de eigeel niet heel goed geklopt, stond dacht ik niet in het recept, wel werd het meteen opgediend maar ja je gaat ook niet voor het toetje 'even' de chocomouse maken dit doe je uiteraard voor het eten. Maar net na berijden was hij perfect, gestold ook nog wel lekker hoor.
Bedankt voor je hulp!
Roel
Roel, 25-12-2008 12:34 #1
Ik heb ook een keer choco mouse gemaakt, hetzelfde als de klasieke van jou. Deze had ik ruim voor het eten gemaakt, toen ik hem voor het eten uit de koelkast haalde was de massa gestold: aan tafel werd gesproken over betumen.
Zou jij weten hoe dit komt?
Reactie infoteur, 25-12-2008
Hoi, Ik heb dit in het begin ook wel eens gehad, en bij mij lag het vermoedelijk aan het eigeel dat niet lang genoeg geklopt was. Ik gebruik nu de mixer totdat het eigeel witgeklopt is. Het ziet er dan ook echt witter en luchtiger uit en dat zou het betonneren toch moeten tegengaan.