Lekkere gerechten die snel klaar zijn
Gerechten die gemakkelijk en snel klaar te maken zijn, en die toch erg lekker zijn, dat wil iedereen wel! Het is leuk om te variëren met verschillende stamppotten en rijstgerechten. Aardappelen, vlees en groenten eten de meeste mensen al genoeg. Twee aanraders zijn Tandoori Curry met groenten en rijst en stamppot van sperziebonen, tonijn en olijven.
Onderstaande gerechten zijn de hoeveelheden voor 4 personen.
Tandoori Curry ( kipgerecht met rijst)
Tandoori Curry
Benodigdheden:
- Braadpan
- Pan voor rijst koken
- Kookgerei
- Pak (zilvervlies)rijst
- Kipfilet in blokjes
- 2 Uien
- Taugé 200 g
- 2 Paprika’s
- 2 Tomaten
- Pot Tandoori Curry van Patak’s original (of maak zelf een sausje)
- Braadboter of olie
Bereiding:
Zet water op voor de rijst, en voeg, zodra het water kookt de rijst toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking ( meestal 8 minuten). Doe ondertussen braadboter of olie in de braadpan, en braad de kipfiletblokjes totdat ze gaar en een beetje bruin gekleurd zijn. Voeg daarna de uien toe en fruit ze. Voeg hierna onder voortdurend roeren de paprika, taugé en tomaten in stukjes toe, en braad ze even op een hoog vuur mee. Hierna voeg je de saus toe en laat het geheel op een zacht vuur 15 minuten staan. Roer regelmatig door.
Serveren:
Geeft de rijst en de saus met groenten en vlees apart, en geef er eventueel nog komkommer in schijfjes bij, met een olie of yoghurt dressing erop. Eet smakelijk!
Stamppot sperziebonen, tonijn en olijven
stamppot sperziebonen, tonijn en olijven
Benodigdheden:
- Pannen
- Keukengerei (stamper en lepel)
- 1000 g kruimige aardappelen
- 800 g sperziebonen
- 3 eetlepels olijfolie
- 1 teentje knoflook, geperst
- 1 bekertje slagroom à 125 ml
- 2 Blikjes tonijn in olie
- Zwarte olijven zonder pit
- Peper en zout
Bereiding
Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Kook de aardappelen met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Zorg dat ze niet helemaal uit elkaar vallen. Maak de sperziebonen klaar en breek ze doormidden. Kook de sperziebonen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de geperste knoflook in 1 minuut. Doe hierna de aardappelen en de slagroom in de pan en stamp het tot een grove puree. Roer de sperziebonen, tonijn en de olijven door het geheel en laat het nog even 2 minuten verwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!