InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Lekkere gerechten die snel klaar zijn

Lekkere gerechten die snel klaar zijn

Lekkere gerechten die snel klaar zijn Gerechten die gemakkelijk en snel klaar te maken zijn, en die toch erg lekker zijn, dat wil iedereen wel! Het is leuk om te variëren met verschillende stamppotten en rijstgerechten. Aardappelen, vlees en groenten eten de meeste mensen al genoeg. Twee aanraders zijn Tandoori Curry met groenten en rijst en stamppot van sperziebonen, tonijn en olijven. Onderstaande gerechten zijn de hoeveelheden voor 4 personen.

Tandoori Curry ( kipgerecht met rijst)

Tandoori CurryTandoori Curry

Benodigdheden:

  • Braadpan
  • Pan voor rijst koken
  • Kookgerei
  • Pak (zilvervlies)rijst
  • Kipfilet in blokjes
  • 2 Uien
  • Taugé 200 g
  • 2 Paprika’s
  • 2 Tomaten
  • Pot Tandoori Curry van Patak’s original (of maak zelf een sausje)
  • Braadboter of olie

Bereiding:

Zet water op voor de rijst, en voeg, zodra het water kookt de rijst toe. Kook de rijst volgens de aanwijzingen op de verpakking ( meestal 8 minuten). Doe ondertussen braadboter of olie in de braadpan, en braad de kipfiletblokjes totdat ze gaar en een beetje bruin gekleurd zijn. Voeg daarna de uien toe en fruit ze. Voeg hierna onder voortdurend roeren de paprika, taugé en tomaten in stukjes toe, en braad ze even op een hoog vuur mee. Hierna voeg je de saus toe en laat het geheel op een zacht vuur 15 minuten staan. Roer regelmatig door.

Serveren:

Geeft de rijst en de saus met groenten en vlees apart, en geef er eventueel nog komkommer in schijfjes bij, met een olie of yoghurt dressing erop. Eet smakelijk!



Stamppot sperziebonen, tonijn en olijven

stamppot sperziebonen, tonijn en olijvenstamppot sperziebonen, tonijn en olijven

Benodigdheden:

  • Pannen
  • Keukengerei (stamper en lepel)
  • 1000 g kruimige aardappelen
  • 800 g sperziebonen
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 1 teentje knoflook, geperst
  • 1 bekertje slagroom à 125 ml
  • 2 Blikjes tonijn in olie
  • Zwarte olijven zonder pit
  • Peper en zout

Bereiding

Schil de aardappelen en snijd ze doormidden. Kook de aardappelen met wat zout in ongeveer 20 minuten gaar. Zorg dat ze niet helemaal uit elkaar vallen. Maak de sperziebonen klaar en breek ze doormidden. Kook de sperziebonen in ongeveer 7 minuten beetgaar. Verhit de olie in een ruime pan en fruit de geperste knoflook in 1 minuut. Doe hierna de aardappelen en de slagroom in de pan en stamp het tot een grove puree. Roer de sperziebonen, tonijn en de olijven door het geheel en laat het nog even 2 minuten verwarmen. Voeg zout en peper naar smaak toe. Eet smakelijk!

Lees verder

© 2011 - 2017 Wilmo, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Lekker en snel wokgerechten!Lekker en snel wokgerechten!De wok wordt steeds meer gebruikt in de Nederlandse keuken en met recht. Gezond, lekker en snel klaar zijn steekwoorden…
Welke Kruiden bij Welk Gerecht?Welke Kruiden bij Welk Gerecht?Aromatische kruiden en specerijen zijn voor het ene gerecht geschikt en voor het andere niet. Hoewel het ook een kwestie…
Twee snel-klaar pasta gerechten!Twee snel-klaar pasta gerechten!Zoek je een heerlijk spaghetti gerecht, dat snel te bereiden is? Probeer dit gerecht dan eens uit. Je hoeft er geen topk…
Vegetarische Italiaanse gerechten (pasta)Vegetarische Italiaanse gerechten (pasta)Italiaans is heerlijk om te eten en heel leuk om klaar te maken. Hier kunt u verschillende vegetarische gerechten vinden…
De Israëlische keuken: gerechten uit meer dan 100 landenDe Israëlische keuken: gerechten uit meer dan 100 landenOmdat de staat Israël bewoond wordt door emigranten uit meer dan honderd landen, is er niet echt sprake van een officiël…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Eigen foto
  • Allerhande voor recept stamppot

Reageer op het artikel "Lekkere gerechten die snel klaar zijn"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Infoteur: Wilmo
Laatste update: 15-10-2015
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Makkelijke gerechten
Bronnen en referenties: 2
Schrijf mee!