3 keer kokosvet

Kokosvet is zeer gezond en kan in de meeste gerechten gebruikt worden. De typische smaak verrijkt veel gerechten. In dit artikel drie recepten met kokosvet: pannenkoeken, kip en eierbrood. Eet smakelijk!

Pannenkoek

Ingedriënten:

  • 500g bloem (zelfrijzende voor luchtige pannenkoeken)
  • 2 eieren
  • melk
  • (riet)suiker of vanillesuiker
  • kokosvet

Bereiding:

Meng het bloem met de suiker.
Klop de eiren op in een kom en voeg ze toe aan de bloem.
Voeg al roerend de melk toe tot je een glad beslag krijgt.
Doe een eetlepel kokosvet in een kom en smeer hiermee een pan in.
Bak de pannenkoeken in het hete vet en smeer tussen de bakbeurten de pan telkens in met kokosvet.
Serveer warm met siroop, chocoladesaus of confituur.

Tips:

  • De melk kan aangevuld worden met water. Zo is de pannenkoek minder zwaar.
  • Spuitwater geeft luchtige pannenkoeken.
  • Je kan het eiwit ook opkloppen en roerend toevoegen aan het beslag. Dit maak de pannenkoeken ook luchtiger.
  • Probeer ook eens hartige pannenkoeken met peterselie, brandnetels of spinazie. Voeg de groenten en/of kruiden fijngesnipperd toe aan het beslag vlak voor het bakken.

Kip

Ingedriënten:

  • braadkip
  • kokosvet
  • (zee)zout
  • paprikapoeder
  • currypoeder

Bereiding:

Smeer de kip volledig in met kokosvet .
Kruid de kip met zout, paprikapoeder en currypoeder.
Leg de kip op een bakplaat besmeerd met kokosvet.
Braad de kip in een oven, draai het regelmatig om als je geen spit hebt.

Tips:

  • De kruiden kunnen vervangen worden door kipkruiden. Ook enkel zout is lekker.

Eierbrood

Ingedriënten:

  • 150g zelfrijzend bloem
  • 4 eieren
  • kokosvet
  • 1 zakje vanillesuiker
  • 1 koffielepel rietsuiker

Bereiding:

Meng het bloem en de suikers.
Voeg mengend kokosvet toe tot je klonters krijgt (ongeveer 2 eetlepels kokosvet).
Klop de eieren los en voeg ze roerend toe aan het bloem.
Dek af en laat een tiental minuten rusten.
Vet kleine bakvormpjes in met kokosvet.
Bak de broodjes op 160° goudbruin.

Tips:

  • Het resultaat is een sponzig cakeje: als je graag een niet te vet resultaat wilt, kan je minder kokosvet gebruiken.
  • Heel lekker als ontbijt met wat confituur.
  • Echte kokosliefhebbers kunnen kokosschilfers toevoegen voor een sterke kokossmaak.
© 2010 - 2024 Nesibe, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Kokosvet: de gezondheidsvoordelenKokosvet: de gezondheidsvoordelenOp internet zijn verschillende berichtgevingen over kokosvet te vinden. De meningen over kokosvet zijn uiteenlopend, maa…
Zijn pannenkoeken gezond?Zijn pannenkoeken gezond?Mam, wat eten we vanavond? Pannenkoeken! En de kinderen zijn weer blij en om een goede reden ook want pannenkoeken zijn…
De geneeskracht van kokosolieDe geneeskracht van kokosolieKokosolie wordt gemaakt door gedroogde kokos te persen. Kokosolie wordt ook wel kokosvet genoemd, onder de 25 graden is…
Gezonde pannenkoekenGezonde pannenkoekenKinderen zijn vaak dol op pannenkoeken. Het is alleen niet gezond om vaak pannenkoeken te eten, omdat het vaak weinig ve…

Stoofpotje goulash en kip kerrieStoofpotten zijn lekker makkelijk. Zo kun je ze bijvoorbeeld een dag van te voren klaar maken, de volgende dag heel even…
Voorgerechten met eiLekkere en gemakkelijke voorgerechten, wie wil dat niet. Heerlijke recepten om een makkelijk voorgerecht te bereiden, bi…
Nesibe (92 artikelen)
Gepubliceerd: 12-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.