Koude vingerhapjes
Ben je op zoek naar makkelijke, frisse, lekkere en originele aperitiefhapjes? Dan ga je hier je gading zeker vinden!
Anjovisprikkertjes
Benodigdheden:
(voor vier personen)
- 2 blikjes anjovisfilets
- 1 potje groene olijven
- Prikkertjes
Bereiding:
Rol een anjovisfilet rond een olijf en steeds deze op een prikkertje.
Leg ze op een schaal en dien op.
Gevulde kwarteleieren
Benodigdheden:
(voor 24 stuks)
- 12 kwarteleieren
- 1 blijkje anjovisfilets
- 2 eetlepels mayonaise
- Peper en zout
Bereiding:
Kook de eieren hard, spoel ze af onder koud water en laat ze afkoelen, pel ze, snijd ze doormidden en haal het eigeel er uit.
Plet de anjovisfilets en meng ze met het eigeel en de mayonaise. Breng het geheel op smaak met peper en zout. Vul de eieren met het mengsel en dien op.
Gevulde wijnbladeren
Benodigdheden:
(voor vier personen)
- 1 blik wijnbladeren
- Fetakaas
- 1 meloen
- Prikkertjes
Bereiding:
Vul de wijnbladeren met een stuk fetakaas en vouw ze dicht. Maak bolletjes uit de meloen, leg op elk wijnblad een bolletje en steek er een prikkertje in.
Sandwich met mousse van tuinkers
Benodigdheden:
(voor 10 stuks)
- 10 sneetjes brood zonder korst
- 1 bakje tuinkers
- 1 zachte geitenkaas
- Peper en zout
Bereiding:
Prak de tuinkers door de kaas en breng op smaak met peper en zout.
Besmeer hiermee 5 sneetjes brood en bedek met de overige 5. Snijd ze diagonaal doormidden en dien op.