InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Drie keer snelle tapas met feta/geitenkaas

Drie keer snelle tapas met feta/geitenkaas

Bezoek, een feestje of gewoon lekkere gezellige trek? Deze tapas met kaas zijn goed voor iedere gelegenheid. Ze zijn makkelijk te bereiden, ruiken heerlijk en zien er mooi uit: het oog wil immers ook wat.

Feta

Feta is een Griekse witte kaas met een zachte smaak. Feta wordt overwegend gemaakt van schapen- of geitenmelk, maar kan ook van gepasteuriseerde of ongepasteuriseerde koeienmelk worden gemaakt. De kaas mag alleen de naam feta dragen indien het in bepaalde delen van Griekenland is geproduceerd. Voor het onderstaande recept voldoet de gewone feta uit de supermarkt prima.

Geitenkaas

Geitenkaas wordt, zoals de naam doet vermoeden, gemaakt van geitenmelk. Er worden ontzettend veel verschillende soorten geitenkaas geproduceerd. Denk bijvoorbeeld aan harde of zachte geitenkaas, scherpe op minder scherpe, en allerlei soorten maten. Daarnaast worden er vaak kruiden door de kaas verwerkt. Voor onderstaande gerechten beveel ik aan om neutrale, zachte geitenkaas te gebruiken.

Feta met tomaten en olijven uit de oven

Ingrediënten

  • Plak fetakaas, ca. 1 cm. dik
  • Groene olijven, in stukjes
  • Cherrytomaatjes, in stukjes
  • Rode paprika, in stukjes
  • Peper en zout
  • Oregano
  • Olijfolie

Bereiding

Leg de geitenkaas op een stuk aluminiumfolie op de ovenplaat. Leg de olijven, tomaatjes en paprika erop. Bestrooi met veel oregano en giet er royaal olijfolie overheen. Doe er naar smaak peper en zout op. Vouw de folie dicht en doe ca. 18 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Snijd in blokjes en serveer met kleine lepeltjes of cocktailprikkers.

Tip: bestrooi met niet te veel zout, het is al gauw te veel!

Stokbrood met geitenkaas

Ingrediënten

  • Stokbrood, in plakjes
  • Geitenkaas
  • Honing
  • Walnoten, gehakt
  • Verse tijm
  • Rode druiven

Bereiding

Smeer dik geitenkaas op de plakjes stokbrood. Strooi er de walnoten en naar smaak tijm overheen. Giet er honing overheen en bak 7 minuten in een voorverwarmde oven op 200 graden. Serveer met rode druiven of leg op elk stukje een halve druif. Geitenkaas met rode druiven geeft een prachtige smaak.

Dadels met geitenkaas

Ingrediënten

  • Bakje dadels
  • Zachte geitenkaas
  • Evt. peterselie

Bereiding

Makkelijker kan niet! Schep met een klein lepeltje de geitenkaas in de dadels. Leg ze op een bord en schik de takjes peterselie ertussen. Serveer met cocktailprikkers want dadels willen wel eens aan de vingers blijven plakken...

Lees verder

© 2014 - 2019 Reneedehaas, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Tapas hapjes met kaasTapas hapjes met kaasTapas word ook in Nederland steeds meer bekend. Hier vind je makkelijke recepten voor tapas met kaas. Ook erg leuk en le…
Tapas hapjes met spekTapas zijn heerlijke kleine hapjes die ook in Nederland steeds bekender worden. In dit artikel vind je recepten voor tap…
Madrid; stad om uit te gaan; TapasAl bijna 450 jaar is Madrid de hoofdstad van Spanje. De stad die zelf al heel veel ouder is, werd in 1561 door koning Fi…
Alles over tapasAlles over tapasAlles over tapas, vind je hier. Tapas zijn kleine hapjes die gezamenlijk een complete maaltijd vormen of die gebruikt wo…
Tapas snel en eenvoudigTapas snel en eenvoudigTapas zijn snel en eenvoudig te maken en kunnen warm en koud gegeten worden. Tapas komen uit Spanje en zijn kleine voorg…

Reageer op het artikel "Drie keer snelle tapas met feta/geitenkaas"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Reneedehaas
Gepubliceerd: 26-02-2014
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Special: Varianten recepten
Schrijf mee!