InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Voorgerechten met aardappel

Voorgerechten met aardappel

Lekkere en gemakkelijke voorgerechten, wie wil dat niet. Heerlijke recepten om een makkelijk voorgerecht te bereiden, bijvoorbeeld als u visite krijgt. Zo kunt u een heerlijk 3 of 5 gangen menu neerzetten.

Aardappel soep met koriander

Ingrediënten

  • 1 bosje verse koriander
  • 2 uien, gehakt
  • 2 tenen knoflook, gesnipperd
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 kg aardappelen, geschild en in blokjes
  • 1,5 liter kippen- of groentenbouillon
  • zout en peper

Bereiding

Pluk de koriandeblaadjes van de stelen. Hak de blaadjes fijn en leg ze apart. Bind de stelen tot een bundeltje. Bak de ui en knoflook op een laag vuur in de olie zonder ze te bruinen. Roer er de aardappelen en korianderstelen door en laat de soep afgedekt 5 minuten stoven op een laag vuur. Voeg de bouillon toe en zout en peper naar smaak. Breng het geheel aan de kook en sudder de aardappelen gaar, zodanig dat zij uiteen vallen. Gooi de korianderstelen weg en passeer de aardappelen door een groentemolen of pureer ze zeer kort in een blender; wrijf ze daarna door een zeef. Voeg ze dan weer aan de pan toe, voeg het korianderblad toe en warm de soep op; de soep mag echter niet meer koken.

Wortel-aardappel cremesoep

Ingrediënten

  • 2 el boter
  • 1 ui
  • 2 teentjes knoflook
  • 6 grote wortels
  • 2 aardappelen
  • 1 1/2 ltr. kippebouillon
  • 2/3 tl dille (gedroogde)
  • peper en zout
  • 1 theekopje slagroom

Bereiding

Ui fijnsnijden, knoflook uitknijpen, wortelen schillen en in schijfjes snijden, aardappelen schillen, en in blokjes snijden. In de boter de ui fruiten tot die glazig ziet, dan de knoflook, de aardappelen en de wortels. Voeg de kippenbouillon toe (van bouillonblokken) en de dille. Deksel op de pan en laat het ongeveer 25 minuten zachtjes pruttelen. Als alles gaar is de soep door de blender en daarna terug in de pan. De slagroom toevoegen, en alles nog even goed doorverwarmen, zonder dat het kookt.

Gevulde Aardappel

Ingrediënten

  • 400 g gepelde grijze garnalen
  • 150 g zachte Belgische kaas
  • 1,5 dl wit bier of 1 dl witte wijn
  • 12 middelgrote, vastkokende aardappelen
  • 2 sjalotjes
  • 2 dl room
  • peper en zout

Bereiding

De sjalotjes pellen en fijnsnijden. De zachte kaas ontkorsten en in blokjes snijden. De sjalotjes met het bier of de wijn inkoken tot bijna al het vocht is opgeslorpt. De room toevoegen, even laten doorkoken en het vuur af de blokjes kaas toevoegen. Kruiden met peper en zout en tenslotte de garnalen toevoegen. De aardappelen zorgvuldig wassen, de schil inprikken met een vork, op keukenpapier in de microgolf plaatsen op de hoogste stand, na 8 minuten zijn ze gaar (halverwege de gaartijd de aardappelen omdraaien). De aardappelen uit de oven halen. Een kapje van de aardappelen snijden en de vruchten half uithollen met een lepeltje. De aardappelen vullen met het garnalenmengsel en afdekken met het kapje. Nog 5 minuten onder de grill plaatsen. De bodem van vier verwarmde borden bestrooien met grof zeezout als versiering. Op elk bord drie aardappelen schikken
© 2010 - 2019 Chrissie90, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De zoete aardappel of bataatDe zoete aardappel is in de verste verte geen familie van de gewone aardappel. Ook smaakt hij heel anders. De verschille…
Aardappelgerecht als voor- of bijgerechtAardappelgerecht als voor- of bijgerechtWe kennen natuurlijk de aardappel als onderdeel van de hoofdmaaltijd. Toch kent de eenvoudige aardappel veel meer mogeli…
Zelf pasta maken: gnocchiZelf pasta maken: gnocchiZelf pasta maken is niet zo moeilijk, maar gaat toch nog wel vaker fout. Gnocchi is een heel ander soort pasta; namelijk…
De zoete aardappel, een heerlijke groenteDe zoete aardappel, een heerlijke groenteDe zoete aardappel is een heerlijk product uit de tropen. Het voordeel aan de zoete aardappel is dat hij het hele jaar d…
Is de zoete aardappel gezond?Is de zoete aardappel gezond?Hoe gezond is de zoete aardappel eigenlijk? Er zitten aardig wat vitaminen in, maar wat doen deze vitaminen nou eigenlij…

Reageer op het artikel "Voorgerechten met aardappel"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Chrissie90
Gepubliceerd: 08-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!