Kerstdrank recepten

Een kerstdrank is ideaal om de sfeer van Kerstmis in huis te halen. De warme chocolade met kokosolie kerstdrank past perfect bij het ontbijt terwijl de recepten voor traditionele Eggnog en kruidige cranberry cider het beste ’s avonds gemaakt kunnen worden. Eén ding is echter zeker: met deze kerstdranken is het genieten geblazen met Kerstmis.

Warme chocolade met kokosolie

Deze warme kerstdrank op basis van chocolade en kokosolie is ideaal bij het ontbijt of om de avonden in de aanloop naar Kerstmis sfeer en warmte te bezorgen. Als u voor dit recept pure, ongezoete cacao gebruikt, wordt het ook nog eens een gezondheidsbevorderende drank boordevol antioxidanten. Alle ingrediënten zijn verkrijgbaar in de natuurvoedingswinkel.

Ingrediënten

  • 1 kopje amandelmelk
  • 1 soeplepel ongezoet cacaopoeder
  • 1 soeplepel kokosnootolie

Bereiding

  • Verwarm het kopje amandelmelk
  • Voeg hier het cacaopoeder en de kokosolie aan toe
  • Leng eventueel aan met een mespuntje Stevia voor extra vezels

Eggnog

Eggnog is de populairste kerstdrank van de Verenigde Staten. Als je een beetje geluk hebt, vind je het met Kerstmis in de supermarkt. Je kunt Eggnog echter ook gemakkelijk zelf maken.

Ingrediënten

  • 2 kopjes melk
  • 3 eieren
  • 3 soeplepels suiker
  • 1 soeplepel vanillepoeder
  • 1/8 soeplepel nootmuskaat
  • ¼ kopje room

Bereiding

  • Klop de eieren op tot er een gladde, maar stevige massa ontstaat
  • Doe hier de melk, de room, de suiker, het vanillepoeder en de nootmuskaat bij
  • Zet er de mixer in
  • Zet minimum één uur lang in de koelkast alvorens op te dienen

Kruidige cranberry cider

Deze kruidige cranberry cider is een ideale kerstdrank voor ’s avonds. Het recept is voor één persoon, maar de ingrediënten kunnen gemakkelijk verdubbeld worden.

Ingrediënten

  • 1 kopje cranberrysap
  • ½ kopje appelcider
  • 1 theelepel bruine suiker
  • ½ kaneelstokje
  • 4 kruidnagels
  • 1 sneetje citroen

Bereiding

  • Doe alle ingrediënten in een melkpan
  • Breng aan de kook op een zacht vuurtje
  • Laat ongeveer 20 minuten sudderen
  • Verwijder het kaneelstokje, de kruidnagels en het sneetje citroen met een theelepel
  • Dien warm op
© 2010 - 2024 Avalon, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Geld verdienen met je receptenVeel mensen plaatsen heerlijke recepten op internet. Er zijn vele websites waar deze kunnen worden geplaatst. Het is ook…
Kerstrecept - kerststronk met chocoladeroomKerstrecept - kerststronk met chocoladeroomHet is een oude heidense gewoonte om tijdens de Winterzonnewende een boomstam in de open haard te branden om geluk te br…
Bewaar al je online recepten op één plekBewaar al je online recepten op één plekTegenwoordig kun je op vele sites lekkere recepten vinden, maar helaas staan deze allemaal op verschillende plekken. Alb…

Voorgerechten met aardappelLekkere en gemakkelijke voorgerechten, wie wil dat niet. Heerlijke recepten om een makkelijk voorgerecht te bereiden, bi…
Meer met brood: 4 keer warm geroosterdBrood is ideaal als basisingedriënt voor veel gerechten. In dit artikel vind je vier warme gerechten met als basis brood…
Avalon (367 artikelen)
Gepubliceerd: 05-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.