InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Meer met brood: 4 keer warm geroosterd

Meer met brood: 4 keer warm geroosterd

Brood is ideaal als basisingedriënt voor veel gerechten. In dit artikel vind je vier warme gerechten met als basis brood. Je kan hiervoor ook oud brood gebruiken. Croque monsieur / toast
Croque madame
Engelse Sandwich met kip
Turkse toast

Croque monsieur / toast

Dit is een zeer eenvoudig en geliefd gerecht dat veel gegeten wordt in België. Je kan het als ontbijt eten of met een fris slaatje serveren als lunch.

ingedriënten:
  • brood
  • Kaas
  • Hesp

bereiding:
  • Neem een sneetje en leg er een plak kaas en een plak kaas op. Indien gewenst kan je er eerst boter op smeren.
  • Leg er een tweede sneetje op.
  • Rooster de croque in een hete oven (grill).

tips:
  • Je kan de sneetjes eerst kort roosteren voor een krokanter resultaat.
  • Een croque met dikke sneetjes donker brood is ook heel lekker.
  • Eet je geen varkensvlees? Vervang de hesp door andere vleeswaren. Ook vegetarische vleesvervangers kunnen in een croque.

Croque madame

Deze variant op de croque monsieur wordt ook vaak gegeten in België.

ingedriënten:
  • brood
  • Kaas
  • Hesp
  • Eieren
  • Boter

bereiding:
  • Maak een croque monsieur zoals hierboven beschreven.
  • Bak een spiegelei in een pan en leg het op de croque.
  • Serveer warm.

tips:
  • Gebakken champignons maken dit gerecht feestelijker.
  • Het ei kan gekruid worden met peper en zout of curry of gesnipperde verse kruiden (peterselie of bieslook bijvoorbeeld).

Engelse sandwich met kip

Oorspronkelijk werd een sandwich gemaakt met restjes groenten en vlees. Je kan het maken met alle vleessoorten en alle soorten groenten (warm of koud). Hoewel het brood in Engeland vaak wordt geroosterd, is dat niet nodig.

ingedriënten:
  • brood
  • Stukjes gebakken kip
  • Rauwkost en tomaten
  • Mayonaise of een andere saus

bereiding:
  • Rooster twee sneetjes brood.
  • Smeer een laagje saus op het onderste sneetje.
  • Beleg het met schijfjes tomaat en rauwkost en leg hierop een stuk warme kip.
  • Leg een sneetje brood op de kip en serveer warm.

tips:
  • Ook hier passen gebakken champignons goed bij.
  • Warme groenten zoals bijvoorbeeld bloemkool of witloof of gewokte groenten kunnen ook tussen een sandwich.
  • Een zware variant kan gemaakt worden met een gebakken omelet (met groenten eventueel) en kip.

Turkse toast

Deze snack kan je in Turkije vaak op straat kopen of in snackbars. Het is zeer geliefd als tussendoortje, maar kan ook als ontbijt.

ingedriënten:
  • brood
  • sucuk (pikante Turkse worst)
  • tomatenpurree

bereiding:
  • Rooster twee sneetjes brood kort.
  • Smeer een laagje tomatenpurree op de onderste.
  • Leg hierop sneetjes sucuk.
  • Bak in een hete oven (grill) en serveer warm.

tips:
  • Sucuk vind je in Turkse winkels. Het kan vervangen worden door Italiaanse salami of een andere pikante worsten.
  • Voor kinderen kan je ook boterhamworst of Turkse / Marokkaanse salami op basis van gevogelte gebruiken.
© 2010 - 2018 Nesibe, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Croque Monsieur variantenVaak hebben we geen tijd meer om uitgebreid te koken met ons drukke leven. Of soms hebben we gewoon geen zin. Op dat mom…
Recepten met oud broodOud brood wordt meestal geroosterd of belandt in de GFT-bak. In dit artikel eenvoudige recepten om oud brood om te tover…
Gezonde sandwichesGezonde sandwichesWil je een beetje afvallen dan kun je het beste je tussendoortjes laten staan en de hoofdmaaltijden goed gebruiken. Daar…
Sandwiches, lekker variërenSandwiches, lekker variërenWie kent ze niet: sandwiches. Vaak voorverpakt te koop bij tankstations of lekker vers in een lunchzaak te verkrijgen. E…
Tosti: verrassende receptenTosti: verrassende receptenIedereen heeft hem wel eens gegeten, de tosti. Twee sneden brood met daartussen ham en kaas. Soms wordt er ananas aan to…

Reageer op het artikel "Meer met brood: 4 keer warm geroosterd"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Nesibe
Gepubliceerd: 03-11-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!