Taarten en Desserts uit de magnetron
Met uw magnetron kunt u uw favoriete desserts in zeer korte tijd werkelijk heel eenvoudig klaarmaken, met optimale resultaten.
De bereiding gebeurt op de traditionele manier, voor de ingrediënten moet u enkele eenvoudige regels in gedachten houden om uw traditionele recepten om te zetten in recepten voor de magnetron.
Nuttige wenken:
- Verminder de hoeveelheid vloeibare ingrediënten met ongeveer 2 eetlepels en voeg een ei toe.
- Bak taarten op een gemiddeld vermogen of 500 W.
- Laat chocolade smelten in 2 minuten op 500 W (100 gram) zonder deksel, en roer het aan het einde door.
- Wanneer u ijs uit de diepvries haalt, zet het dan eerst 20 seconden in de magnetron op 350 W. Het wordt dan romiger (let wel op dat u geen diepvriesbakken gebruikt voor het ijs!).
Gevulde Perziken
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 8 halve perziken, vers of uit blik
- 3 eiwitten
- 2 eetlepels poedersuiker
- 100 gram gemalen hazelnoten
- 8 hele hazelnoten
Bereiding:
- De perziken uit blik afgieten of de verse perziken doormiddensnijden en ontpitten.
- De perziken met de ontpitte zijde omhoog in een geschikte schaal leggen.
- De eiwitten stijf kloppen, de poedersuiker en de gemalen hazelnoten toevoegen.
- De perziken met dit mengsel vullen en garneren met de hele hazelnoot.
- Met de combinatiefunctie grill en microgolven op 350 W gedurende 7-8 minuten koken.
Gekookt Fruit
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 peren
- 2 appels
- 2 eetlepels suiker
- 3 á 4 kruidnagels
- citroenschil
Bereiding:
- De appels en peren schillen en in stukjes snijden.
- In een schaal doen, de suiker kruidnagels en wat stukjes sitroenschil toevoegen en afgedekt 5-6 minuten laten koken op 750 W. totdat het fruit zacht, maar niet te zeer gekookt is.
Opmerking: de bereidingstijd is afhankelijk van de zachtheid van het fruit (meer of minder rijp).
Tip: Serveren met slagroom en/of ijs.
Krokantjes
Ingrediënten:
- 150 gram gepelde amandelen (of gepelde hazelnoten of pinda's)
- 150 gram suiker
- 1,5 dl water
- 1 theelepel olie
Bereiding:
- De amandelen in een schaal doen en roosteren gedurende 3 minuten op 750 W met de combinatie functie grill+ microgolven.
- Het water en de suiker toevoegen, doorroeren en 14-15 minuten door laten koken met de combinatiefunctie, en zo nu en dan even doorroeren.
- Een stuk aluminiumfolie nemen en met heel weinig olie invetten: ook een spatel invetten.
- Het mengsel aan het einde van de bereiding uitspreiden over de aluminiumfolie: uitstreiken met de spatel zodat er een regelmatig oppervlak ontstaat. Af laten koelen en in stukjes snijden.
- Wanneer de stukjes zijn afgekoeld op een bord leggen en serveren; de stukjes die u niet meteen serveert, in geolied papier of aluminiumfolie wikkelen, en op een koele, droge plaats bewaren (niet in de koelkast).
Dessert van gemengde gedroogde vruchten
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram gemende gedroogde vruchten
- 5 dl water
- 40 gram suiker
- 1 eetlepel citroensap
Voor het indikken:
- 1 volle eetlepel aardappelmeel
- 1/2 dl water
Bereiding:
- De grootste vruchten halveren. De vruchten samen met het water en de suiker in een schaal doen.
- AFdekken en 10 minuten laten koken op 750 W
- Het aardappelmeel mengen met het water, goed doorroeren en over de gekookte gedroogde vruchten gieten en zorgvuldig doorroeren om alles goed te mengen.
- Nog 1-2 minuten laten koken op 750 W totdat het mengsel begint te koken. Citroensap toevoegen.
Appels met kokosnoot
voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eieren
- 85 gram suiker
- 1 eetlepel maïzena
- 60 gram geraspte kokosnoot
- 4 grote appels
Bereiding:
- De eieren kloppen totdat er een schuimig mengsel ontstaat. De maïzena en de geraspte kokosnoot toevoegen.
- De appels schillen, halveren en het klokhuis verwijderen.
- De appels met de ronde kant op de bodem in een schaal leggen die geschikt is voor de magnetron.
- Het mengsel van eieren en kokos over de appels gieten.
- Koken met de combinatiefunctie grill en microgolven op 650 W gedurende 6-8 minuten, of totdat de appels zacht zijn geworden en de vulling gebruind is.
Gecaramelleerde koekjes
20-25 stuks
- Ingrediënten:
- 2 eetlepels bloem
- 1 theelepel cacao
- 2 eetlepels honing
- 2 eetlepels boter
- 4 eetlepels suiker
- 1/2 theelepel vanillesuiker
- 50 gram chocolade
Bereiding:
- Alle ingrediënten behalve de chocolade in een kleine schaal met elkaar vermengen.
- Onafgedekt op 750 W koken gedurende 2 minuten, doorroeren na 1/2 minuut wanneer de ingrediënten zacht geworden zijn en dus makkelijk doorgeroerd kunnen worden.
- Een stuk geolied papier klaarleggen en het kokende mengsel erop gieten.
- De chocolade in stukjes breken, in een kleine schaal doen en gedurende 1 minuut onafgedekt laten smelten. Doorroeren wanneer de stukjes zacht beginnen te worden, uit de magnetron halen zodra de chocolade goed gesmolten is.
- In de tussentijd zal het mengsel op het ovenpapier hard geworden zijn; de gesmolten chocolade er gelijkmatig over heen gieten.
- Goed af laten koelen en in stukjes snijden.
Vanillesaus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 2 eierdooiers of een heel ei.
- 4 dl melk
- 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel
- 1 eetlepel suiker
- 1 zakje vanillesuiker
- 1/2-1 dl slagroom
Bereiding:
- De eierdooiers mengen met de suiker, het aardappelmeel en de vanillesuiker totdat er een stevige creme ontstaat.
- De melk toevoegen en opnieuw mixen.
- Onbedekt laten binden op 750 W gedurende 4 minuten.
- Uit de magnetron halen en goed mengen met de mixer.
- De saus af laten koelen, de slagroom toevoegen en voorzichtig mengen.
Pudding met lange vingers
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 200 gram lange vingers
- 60 gram rozijnen
- 400 gram gekonfijte sinaasappelschil
- 100 gram suiker
- 1/2 glas marsala
- 1/2 glas rum
- 3 eieren+1 eierdooier
- 1/2 liter melk
- 3 theelepels sinaasappeljam
Bereiding:
- De rozijnen in lauwwater weken, afgieten en vermengen met de sinaasappelschil en 2 eetlepels rum.
- De lange vingers in blokjes snijden en een ronde bakvorm met een gat in het midden met veel boter invetten
- De bodem van de vorm bedekken met een deel van de blokjes lange vingers, de zacht geworden rozijnen, de gekonfijte sinaasappelschil en een eetlepel marsala. Verder gaan met het vormen van lagen totdat alle ingrediënten op zijn.
- Drie eieren en een eierdooier loskloppen in een schaal met de suiker, en de warme melk toevoegen.
- Het verkregen mengsel in de vorm gieten. Tien minuten laten rusten. Vervolgens 10 minuten koken op 650 W.
- Uit de magnetron halen en garneren met een creme die u heeft bereid door de sinaasappeljam te mixen met de resterende rum.
- In de koelkast laten afkoelen en koud serveren.
Warme aardbeiensaus
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 400 gram verse aardbeien
- 50 gram zwarte bessenjam
- 1 afgestreken eetlepel aardappelmeel
- 2 eetlepels citroensap
- Eventueel wat suiker naar smaak.
Bereiding:
- Alle ingrediënten zorgvuldig mengen en in een geschikte schaal doen.
- Onbedekt laten koken op 750 W gedurende 3-4 minuten of totdat de saus begint in te dikken. Tweemaal doorroeren tijdens het koken.
- Warm of koud serveren.
Appels in de sneeuw
Voor 4 personen
Ingrediënten:
- 8 goudrenetten
- 1 sinaasappel met dikke schil
- 60 gram boter
- 150 g suiker
- 1 glas port of droge marsala
- 2 theelepels abrikozenjam
- 1 zakje vanillesuiker
- 4 lange vingers
- 3 eieren, alleen de witten
- 200 gram poedersuiker
Bereiding:
Eerste mengsel:
- Zes appels schillen, in dunne plakjes snijden en in een ovenschaal met brede bodem.
- De 40 gram in stukjes gesneden boter vermengen met een flink glas port, de geraspte schil van een goed gewassen sinaasappel en 50 gram suiker. Afgedekt op 750 W laten koken gedurende 7 minuten, en halverwege de bereidingstijd doorroeren.
- De schaal uit de magnetron halen, de jam toevoegen en laten afkoelen.
Tweede mengsel:
- In een tweede schaal, de resterende suiker, de vanillesuiker en een half glas water doen. Mengen en 2 minuten laten koken op 750 W.
- De andere 2 appels schillen, in schijfjes snijden en toevoegen aan het mengsel. De bereiding nog 4 minuten voortzetten op 750 W, en nog 1 keer doorroeren.
- Een ovenschaal invetten met boter en er 1 laag lange vingers op leggen. Besprenkelen met port- zoveel als nodig is om hen iets zacht te maken- en giet het eerste mengsel erover.
- Nu het tweede mengsel toevoegen, en een bolle laag vormen.
- De eiwitten met 180 gram poedersuiker stijf kloppen en het geheel ermee bedekken, en bestuiven met de resterende poedersuiker.
- In de magnetron zetten en met de grillfunctie bakken gedurende 2-3 minuten of totdat het schuim goudbruin geworden is. Het dessert koud of lauw serveren.