Heerlijke taarten met alcohol
Heeft u iets te vieren en zoekt u een lekkere en originele taart met alcohol? Probeer dan deze taarten eens. U vind hieronder een recept van bokkepootjestaart en advocaattaart. Eet smakelijk!
Bokkepootjestaart
- Bereidingstijd: 10-20 min.
- Aantal personen: ± 8
- Keuken: Nederlands
- Smaak: Zacht en romig
- Soort gerecht: Banket
- Hulpmiddelen: Mixer en springvorm
Ingrediënten:
- 2 pakjes bokkepootjes
- 2 pakjes ongeklopte slagroom van 200 gr
- 1 á 2 zakjes slagroomversteviger/klopvast
- 1 pakje saroma vanille pudding
- 200 ml. melk
- 3 á 4 eetlepels advocaat (of naar eigen smaak meer)
Bereidingswijze:
- Snij de bokkepootjes in de lengte doormidden (dus eigenlijk de 2 helften los maken van elkaar).
- Verdeel de helft van de bokkepootjes over de bodem van de springvorm
- Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf.
- Bereid de saroma vanille pudding zoals op het pakje staat (klop de pudding door de 200 ml. koude melk).
- Klop de pudding en de advocaat door de slagroom.
- Verdeel de helft van dit mengsel over de bodem van bokkepootjes.
- Verdeel de andere helft van de bokkepootjes, als tussenlaag, hierover.
- Smeer de overgebleven helft van het mengsel (pudding, advocaat, slagroom) over de tussenlaag van bokkepootjes.
- Verkruimel eventueel overgebleven bokkepootjes en verdeel die samen met de kruimels uit de pakjes over de taart.
- Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast.
Advocaattaart
- Bereidingstijd: 30-60 minuten
- Aantal personen: 8
- Keuken: Nederlands
- Smaak: Zacht en romig
- Soort gerecht: Banket
- Gelegenheid: Verjaardag
- Hulpmiddelen: Springvorm Ø 26 cm, keukenmachine/kom met handmixer.
Ingrediënten:
- 250 gr roomboter
- 1 pakje chocopasta
- 200 gr witte basterdsuiker
- 250 ml. slagroom
- 1 el. rum
- 2 pakken lange vingers
- 4 dl. advocaat
- 3 eierdooiers
Bereidingswijze:
Bodem:
- Beboter goed de springvorm.
- Kort de lange vingers in tot de hoogte van de springvorm en zet ze- met de afgebroken zijde naar beneden, goed tegen elkaar, langs de opstaande rand van de springvorm. Zorg dat ze goed kleven.
- Maak ook een bodem met de lange vingers en de afval-stukjes.
Vulling:
- Klop de zachte boter met de basterdsuiker zodat een romige massa ontstaat.
- Voeg dan de advocaat toe en klop deze eronder.
- Doe dit ook met de eierdooiers, echter het volgende ei pas toevoegen als het vorige in het mengsel is opgenomen.
- Voeg nu de rum toe en meng deze eronder.
- Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze eronder.
- Stort nu de helft van het advocaat-mengsel in de vorm en maak het glad.
- Bedek dit met nog een laag lange vingers.
- Stort nu het restant van het advocaat-mengsel hierover en maak het glad.
- Laat de taart 2 dagen in de koelkast opstijven.
Variatie-tip:
Haal de taart uit de vorm en giet er de gesmolten chocopasta over.
Tip:
Het mooist wordt de taart als de laatste laag advocaat-mengsel ± 1 cm onder de bovenrand van de lange vingers blijft.Voor de tussenlaag en de bodem kunnen ook zg. Victoria biscuitjes worden gebruikt.