Heerlijke taarten met alcohol

Heeft u iets te vieren en zoekt u een lekkere en originele taart met alcohol? Probeer dan deze taarten eens. U vind hieronder een recept van bokkepootjestaart en advocaattaart. Eet smakelijk!

Bokkepootjestaart

  • Bereidingstijd: 10-20 min.
  • Aantal personen: ± 8
  • Keuken: Nederlands
  • Smaak: Zacht en romig
  • Soort gerecht: Banket
  • Hulpmiddelen: Mixer en springvorm

Ingrediënten:

  • 2 pakjes bokkepootjes
  • 2 pakjes ongeklopte slagroom van 200 gr
  • 1 á 2 zakjes slagroomversteviger/klopvast
  • 1 pakje saroma vanille pudding
  • 200 ml. melk
  • 3 á 4 eetlepels advocaat (of naar eigen smaak meer)

Bereidingswijze:

  • Snij de bokkepootjes in de lengte doormidden (dus eigenlijk de 2 helften los maken van elkaar).
  • Verdeel de helft van de bokkepootjes over de bodem van de springvorm
  • Klop de slagroom met de slagroomversteviger stijf.
  • Bereid de saroma vanille pudding zoals op het pakje staat (klop de pudding door de 200 ml. koude melk).
  • Klop de pudding en de advocaat door de slagroom.
  • Verdeel de helft van dit mengsel over de bodem van bokkepootjes.
  • Verdeel de andere helft van de bokkepootjes, als tussenlaag, hierover.
  • Smeer de overgebleven helft van het mengsel (pudding, advocaat, slagroom) over de tussenlaag van bokkepootjes.
  • Verkruimel eventueel overgebleven bokkepootjes en verdeel die samen met de kruimels uit de pakjes over de taart.
  • Laat de taart een paar uur opstijven in de koelkast.

Advocaattaart

  • Bereidingstijd: 30-60 minuten
  • Aantal personen: 8
  • Keuken: Nederlands
  • Smaak: Zacht en romig
  • Soort gerecht: Banket
  • Gelegenheid: Verjaardag
  • Hulpmiddelen: Springvorm Ø 26 cm, keukenmachine/kom met handmixer.

Ingrediënten:

  • 250 gr roomboter
  • 1 pakje chocopasta
  • 200 gr witte basterdsuiker
  • 250 ml. slagroom
  • 1 el. rum
  • 2 pakken lange vingers
  • 4 dl. advocaat
  • 3 eierdooiers

Bereidingswijze:

Bodem:
  • Beboter goed de springvorm.
  • Kort de lange vingers in tot de hoogte van de springvorm en zet ze- met de afgebroken zijde naar beneden, goed tegen elkaar, langs de opstaande rand van de springvorm. Zorg dat ze goed kleven.
  • Maak ook een bodem met de lange vingers en de afval-stukjes.

Vulling:
  • Klop de zachte boter met de basterdsuiker zodat een romige massa ontstaat.
  • Voeg dan de advocaat toe en klop deze eronder.
  • Doe dit ook met de eierdooiers, echter het volgende ei pas toevoegen als het vorige in het mengsel is opgenomen.
  • Voeg nu de rum toe en meng deze eronder.
  • Klop de slagroom bijna stijf en spatel deze eronder.
  • Stort nu de helft van het advocaat-mengsel in de vorm en maak het glad.
  • Bedek dit met nog een laag lange vingers.
  • Stort nu het restant van het advocaat-mengsel hierover en maak het glad.
  • Laat de taart 2 dagen in de koelkast opstijven.

Variatie-tip:

Haal de taart uit de vorm en giet er de gesmolten chocopasta over.

Tip:

Het mooist wordt de taart als de laatste laag advocaat-mengsel ± 1 cm onder de bovenrand van de lange vingers blijft.Voor de tussenlaag en de bodem kunnen ook zg. Victoria biscuitjes worden gebruikt.
© 2009 - 2024 Ansje, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Taart decoreren: welke spullen heb je nodig voor de basis?Taarten decoreren is hot! Het taarten decoreren wordt doorgaans gedaan met fondant of marsepein. Wanneer je gaat beginne…
Taart decoreren: wat is het decoreren van taarten?Taart decoreren. Veel mensen houden zich ermee bezig. Ze maken de prachtigste ontwerpen op taarten. Dit doen ze voorname…
Goedkope gemakkelijke taarten: Monchou taartGoedkope gemakkelijke taarten: Monchou taartBij een verjaardag hoort natuurlijk taart. Taarten bij de bakker kunnen aardig in de kosten lopen, ze zijn namelijk vrij…
Zeven (prenten)boeken over taartenIn 2014 is een onderzoek gepubliceerd waaruit blijkt dat lezen onder middelbare scholieren populairder is dan het jaar e…

Ontbijt op zondagochtendOntbijt op zondagochtendWat is er nou fijner dan een heerlijk ontbijtje op je brakke zondagochtend? Of misschien wel zondagmiddag als je een wil…
Wintertijd, stamppot op het vuurWintertijd, stamppot op het vuurStamppot, in de wintermaanden kom je er niet omheen. Het recept is heerlijk overzichtelijk, aardappelen, groenten en eve…
Ansje (2 artikelen)
Gepubliceerd: 02-10-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.