Soepen en crémes voor de magnetron

Soepen kunnen in de magnetron in ongelooflijk korte tijd worden gekookt, opgewarmd en ontdooid. Zelfgemaakte soepen op basis van verse groenten worden bereid zoals gewoonlijk, maar voor het koken moeten de aangegeven tijden worden aangehouden. De bouillon moet worden gekookt gedurende 20 minuten in een afgedekte pan op het maximale vermogen, en moet vervolgens 20 minuten rusten. Ingrediënten uit een pakje moeten worden gemengd en vervolgens met kokend water worden verdund volgens de instructies van de fabrikant, alvorens de bereiding te beginnen.

Nuttige wenken:

  • Gebruik altijd voldoende grote schalen die de ingrediënten en de bouillon gemakkelijk kunnen bevatten.
  • Vul de schaal bij het verwarmen van soepen voor niet meer dan 2/3.
  • Soepen en pasta in bouillon moeten afgedekt worden gekookt.
  • Slagroom, créme, kaas enz. mogen altijd pas aan het einde worden toegevoegd.

Tomatensoep

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 gram rijpe tomaten
  • 2 eetlepels olijfolie
  • 1 in dunne plakjes gesneden ui
  • 1 uitgeperst teentje knoflook
  • 1 eetlepel tomatenpuree
  • 1 in stukjes gesneden wortel
  • 5 dl groenten of kippenbouillon
  • 1 lepeltje suiker

Bereiding:

  • 1. Snijd de tomaten in en leg heb 6-8 minuten in de magnetron op 750 W totdat ze gemakkelijk geschild kunnen worden. Pel de tomaten en snijd hen in stukjes.
  • 2. De olie, de knoflook en de ui in een lage schaal doen en onafgedekt 3-4 minuten laten koken op 750 W.
  • 3. De tomatensaus, de tomaten en wortelen in stukjes toevoegen, afdekken en nog 4- 5 minuten laten koken op 750 W.
  • 4. Al roerende de suiker toevoegen
  • 5. De schaal afdekken en het mengsel 8-10 minuten laten koken op 750 W.
  • 6. Doorroeren totdat u een homogene créme krijgt.
  • 7. De groenten of kippenbouillon erover gieten en de soep 5-6 minuten onafgedekt laten koken op 750 W.

Tip:Voeg enkele blaadjes verse basilicum en peper toe, of bereid een roerei en voeg dat aan de soep toe alvorens deze op te dienen.



Kruidige Vissoep

Voor 4 personen

Ingrediënten

  • 400 gram verse of diepvries visfilets
  • 100 gram gepelde garnalen
  • 1 ui
  • 1 paprika
  • 50 gram knolselderij
  • 200 gram erwten
  • 4 rijpe tomaten
  • 1 eetlepel boter
  • 1 blokje groentenbouillon
  • 3,5 glas water
  • 1/2 lepeltje dragon
  • 1 zakje safraan
  • 1 handje peterselie
  • zout

Bereiding:

  • 1. De filets aan blokjes snijden.
  • 2. De paprika en de ui wassen en in plakjes snijden.
  • 3. De knolselderij wassen en in heel kleine blokjes snijden
  • 4. De groenten in een schaal van circa 2 liter doen.
  • 5. De schaal afdekken en de groenten 5 minuten koken op 750 W.
  • 6. De vis, het bouillonblok, de tomaat in stukjes, de kruiden, de erwten en 2 glazen water toevoegen.
  • 7. De schaal afdekken en de soep 8 minuten koken op 750 W.
  • 8. De rest van het water en de garnalen toevoegen. De soep op het maximale vermogen nog 2 minuten door laten koken. Op smaak maken met zout en peper
  • 9. Garneren met peterselie.

Tip: Maak de soep smaakvoller met knoflook of citroensap. Een glas water kan worden vervangen door droge witte wijn.



Champignoncrëme

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 250 gram gewassen, in schijfjes gesneden paddestoelen.
  • 2 eetlepels boter
  • 1 kleine in dunne plakjes gesneden ui
  • 1,5 eetlepel bloem
  • 25 cl melk
  • 1/2 liter groentenbouillon
  • zout, peper en soja.

Bereiding:

  • 1. De boter in 1-2 minuten laten smelten in een overschaal op 500 W.
  • 2. De paddestoelen en de ui toevoegen en het mengsel 8 minuten koken op 750 W. Halverwege de bereidingstijd doorroeren.
  • 3. De bloem toevoegen en het geheel doorroeren.
  • 4. De bouillon al roerende toevoegen.
  • 5. De soep op 750 W koken gedurende 6-7 minuten en tussentijds 2 keer doorroeren, de melk toevoegen en nogmaals roeren.
  • 6. De soep 3-4 minuten koken op 750 W.
  • 7. Goed doorroeren en serveren.

Tip: Garneren met verse fijngesneden peterselie en serveren met toast.



Asperge kaas créme

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 750 gram verse asperges
  • 2 in dunne plakjes gesneden ui
  • 1 liter bouillon
  • 3 eetlepels olijfolie
  • 125 gram romige kaas
  • zout, peper.

Bereiding:

  • 1. De olie en de uien in een ovenschaal doen.
  • 2. Afgedekt laten koken gedurende 3-4 minuten op 750 W.
  • 3. De punten van de asperges af snijden en apart houden.
  • 4. De asperges in stukjes van ongeveer 5 cm snijden, en de harde delen verwijderen.
  • 5. Onafgedekt koken gedurende 5 minuten op 750 W.
  • 6. De bouillon toevoegen en de soep nog 15 á 20 minuten laten koken op 500 W. en er zo nu en dan door roeren.
  • 7. Al roerende de kaas toevoegen en het geheel mixen totdat u een glad geheel krijgt.
  • 8. De aspergepunten toevoegen.
  • 9. De soep op 750 W. gedurende 5-6 minuten verwarmen.

Tip:

Als u van kruiden houdt, voeg dan samen met de aspergepunten twee lepeltjes dille toe.



Pompoencréme

Voor 4 personen

Ingrediënten:

  • 1 grote ui
  • 800 gram pompoen
  • 200 gram vloeibare keukenroom
  • 5 dl kokende bouillon
  • zout en peper

Bereiding:

  • 1. De pompoen schillen en hem in heel kleine blokjes snijden. De ui pellen en in heel dunne plakjes snijden, de groenten in een flinke schaal doen.
  • 2. De kokende bouillon erover gieten, de schaal afdekken en de soep 20 minuten op 650 W koken.
  • 3. De groenten als ze gaat zijn mixen en de vloeibare keukenroom toevoegen zodat er een créme ontstaat.
  • 4. Zout en peper naar smaak toevoegen, de créme een paar minuten laten rusten en serveren met toast.

Tip: Garneer de créme met fijngehakte verse peterselie.



Uiensoep

Voor 2 personen

Ingrediënten:

  • 200 gram uien
  • 2 eetlepels boter
  • 2,5 glas bouillon
  • 1 laurierblad
  • zout, peper

Bereiding:

  1. De uien pellen en in ringen snijden.
  2. In een schaal doen met de boter.
  3. De schaal afdekken en de uien op 750 W koken gedurende 4 minuten.
  4. De bouillon en het laurierblad toevoegen en de soep laten verwarmen gedurende 5-6 minuten op het hoogste vermogen, totdat hij begint te koken.
  5. Zout en peper toevoegen.

Tip: Verdeel de soep over twee soepkommen. Snijd twee sneden brood in stukjes en leg dit op de soep, en strooi er 40 gram parmezaanse kaas over. Zet de soepkommen in de magnetron om hen te gratineren met de grillfunctie, totdat de kaas is gesmolten en het oppervlak goudbruin geworden is.
© 2007 - 2024 Biancab, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Snelle vegetarische soepenSoep smaakt in elk seizoen, bovendien is het voor wie de kosten berekent spotgoedkoop. Eet je niet graag groenten? Eet d…
Uiensoep met port: het receptMet het koude weer is er niets zo lekker als met een warme kom soep voor de openhaard te zitten. De klassieke uiensoep i…
Pompoensoep recept: de ideale herfstsoep!Pompoensoep recept: de ideale herfstsoep!Het is herfst! De tijden van kou, wind en regen staat weer voor de deur. Hoog tijd voor een heerlijke herfstachtig recep…
Halloween soep recepten en ideeënOp zoek naar soep recepten en ideeën voor Halloween? Wat dacht u ervan om uw soep een keer in een uitgeholde pompoen op…

Rijst en pasta uit de magnetronRisotto uit de magnetron is een verrassing, zelfs voor de meest ervaren koks. Het is voldoende slechts twee keer door de…
Voorgerechten uit de magnetronMet uw magnetron kunt u gemakkelijk orginele hapjes bedenken en wordt het klaarmaken van voorgerechten eenvoudig en plez…
Biancab (51 artikelen)
Gepubliceerd: 28-06-2007
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.