Snelle vegetarische soepen
Soep smaakt in elk seizoen, bovendien is het voor wie de kosten berekent spotgoedkoop. Eet je niet graag groenten? Eet dan soep, smaakt altijd!
Preisoep
Ingrediënten
- 2 à 3 soeppreien
- 1 gele ui
- 1 grote aardappel
- bouillonblokje(s)
Hoe ga je te werk?
Snij de prei in stukjes, doe hetzelfde met de ui en stoof aan met een beetje boter of margarine. Gebruik je vloeibare margarine, dan win je tijd. Giet er 1,5 liter water over, breng aan de kook en voeg de (geschilde) aardappel toe. Laat gedurende 20 minuten koken, voeg (groente)bouillonblokjes toe naar smaak. Haal de kookpot van het vuur, goed mixen en klaar is je soepje!
Tip: extra lekker wordt deze soep met croutons!
Pompoensoep
Ingrediënten
- 1 pompoen (of gebruik een potimarron, die geven meer smaak aan je soep)
- 2 bouillonblokjes
- 1 grote ui
- peper en zout
- room
- bieslook
Hoe ga je te werk?
Schil de pompoen en snij hem in stukken. Tip: snij de pompoen in twee, haal het binnenste zachte gedeelte met de pitjes eruit met een lepel en dompel de helften afzonderlijk kort in kokend water. Dan gaat de schil veel makkelijker af. Versnipper de ui en fruit ze in de pan met een beetje olijfolie. Snij de pompoen in stukjes en doe die erbij in de pan. Voeg ongeveer anderhalve liter water toe en doe de bouillonblokjes erbij. Laat dit een kwartiertje koken op een zacht vuur. Prik met een vork in de pompoen, als de pompoen zacht is haal je de staafmixer erdoor. Afkruiden met peper en zout, serveren met een beetje room en bieslook.
Tomatensoep
Ingrediënten
- 2 kilo tomaten
- 2 uien
- 2 teentjes knoflook
- een beetje basilicum
- 1 dl room
Hoe ga je te werk?
Snij de tomaten in vier en hak de uien fijn. Fruit de uien en knoflook gedurende ongeveer vijf minuten. Voeg de tomaten toe en laat nog eens vijf minuten bakken. Doe er een liter water bij, breng aan de kook en laat een kwartiertje verder koken op een zacht vuur. Mix de soep fijn en meng er vlak voor het serveren de room door. Werk voor een mooie presentatie ieder bord af met de basilicum.