Lekkere en gezonde borrelhapjes

Lekkere en gezonde borrelhapjes We proberen een borrel altijd op te leuken met iets anders. De zoutjes zijn nauwelijks nog van deze tijd, tenzij je met exotische nootmelanges aan komt zetten. Maar je kunt zelf reuze leuke hapjes presenteren die een borrel net iets meer apart laten zijn. Enkele voorbeelden waarop met eigen toevoegingen ook andere verrassingen gemaakt kunnen worden. Durf met verschillende smaken te combineren!

Bakje komkommer

Ingrediënten

  • grote komkommer
  • hüttenkäse
  • cayennepeper
  • knoflook
  • rode ui

Bereiding

Het klinkt vreemd, maar neem een stevig stuk komkommer (niet te groot) en maak het goed schoon, zonder te schillen. Hol het een stuk uit en doe de inhoud in een bakje. Doe daar wat hüttenkäse bij, snipper er wat ui in, een teentje verse knoflook en wat cayennepeper en maak er een papje van. Vul daar het uitgeholde stukje komkommer mee op en strooi er voor de kleur nog wat cayennepeper overheen.

Voeg voor een variant met vis ook eens wat stukjes zalm of tonijn toe.

Balletje pikant

Ingrediënten

  • rundertartaar
  • rode peper
  • knoflook
  • ui
  • olijfolie
  • peper en zout

Bereiding

Maak de rundertartaar los en snipper er een ui doorheen en een teentje knoflook. Maar een rode peper schoon en snij het in kleine stukjes. Voeg dit ook toe en voeg naar smaak nog wat peper en zout toe. Maak er vervolgens kleine balletjes van en bak deze in de olijfolie. Serveer ze warm met een pikante rode saus of wat grove mosterd.

Gevuld ei

Ingrediënten

  • eieren
  • tomatenpuree
  • peper en zout
  • mayonaise
  • ui
  • basilicum

Bereiding

Kook enkele eieren hard en snij het kapje van de eieren. Haal de vulling er vervolgens uit en meng dit met een pijn gesnipperd uitje. Doe er wat peper en zout doorheen en wat mayonaise. Maak het tot een fijne massa. Vul vervolgens de eieren met deze massa en zet er een toefje tomatenpuree op. Zet het kapje van het ei er weer op en strooi er wat verse basilicum overheen.

De vulling kan ook wat pittiger gemaakt worden met andere ingrediënten als een rood pepertje of geef het een wat andere smaak door er wat verse knoflook doorheen te mengen.
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Gezonde borrelhapjesGezonde borrelhapjesBorrelhapjes heeft de naam vet en ongezond te zijn. Toch zijn er meer als voldoende lekkere, gezonde borrelhapjes te koo…
Caloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetCaloriearme borrelhapjes, hapjes voor een gezond dieetHet kan zo gezellig zijn. Op een mooie zomeravond gezellig in de tuin of in de winter bij de open haard, het drinken van…
Bladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg maken en lekkere bladerdeeg borrelhapjesBladerdeeg is populair en kant-en-klaar te koop in de supermarkt, maar toch willen we ook nog wel eens zelf bladerdeeg m…

Basis stamppot receptenDe R zit weer in de maand. De temperaturen dalen, binnen brand de kachel weer. Het is dus weer tijd voor de stamppotten.…
Recepten met walnotenRecepten met walnotenVrijwel alle noten zijn een uitstekende bron van goede vetzuren. Af en toe een handje noten (maar géén zoute) nemen is d…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 14-10-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.