Gewone broodjes gezond

Rosbief met groene pesto
Ingrediënten- waldkornbroodjes
- vers gebakken rosbief
- groene pesto
- verse peper
- sherrytomaatje
- komkommer
- margarine
Bereiding
Snij de broodjes midden door en besmeer ze met margarine. Smeer op beide helften een laagje groene pesto en leg er daarna enkele plakjes verse rosbief. Verse peper er overheen en daarna enkele plakjes tomaat en komkommer op een van de twee helften. Leg het broodje dicht en druk het zacht aan.
Rosbief met pittige strooikaas
Ingrediënten- volkorenbroodjes
- vers gebakken rosbief
- pittige belegen kaas (20+)
- verse peper
- komkommer
- margarine
Bereiding
Snij de broodjes midden door en besmeer ze met margarine. Leg enkele plakjes verse rosbief op beide helften en strooi er daarna wat verse peper overheen. Maak de pittige kaas klein en strooi deze over de rosbief. Maak enkele dunne plakjes komkommer en leg deze erop. Leg het broodje dicht en druk het zacht aan.
Kip met Hüttenkäse
Ingrediënten- waldkornbroodjes
- Hüttenkäse
- vers gebakken kip (broodbeleg)
- hard gekookt ei
- zout
- sherrytomaatje
- groene paprika
- margarine
Bereiding
Snij de broodjes midden door en besmeer ze met margarine. Besmeer de helften nu met Hüttenkäse en leg op beide helften een dun plakje kip. Snij vervolgens enkele dunne plakjes van de tomaatjes af en maak een stukje paprika klein. Als laatste wat plakje ei afsnijden. Doe dit alles op een van de helften waar de kip op ligt, een snufje zout erbij en leg het broodje dicht. Nog even ligt aandrukken.
Ham/kaas
Ingrediënten- volkoren stokbrood
- belegen 20+ kaas
- rucola sla
- magere ham
- hard gekookt ei
- tomatenketchup
- tomaat
- komkommer
- rode ui
- margarine
Bereiding
Snij het stokbrood in de lengte door en besmeer het met margarine. Beleg nu de ene helft met kaas en de andere met ham. Op beide helften wat gewassen sla leggen en leg op een van de helften wat plakje hardgekookt ei met een druppeltje tomatenketchup. Wat plakjes komkommer en tomaat erop en snipper er nog wat rode ui overheen. Stikbrood dichtleggen en even aandrukken.