Recepten voor snelle en lekkere gerechten

Recepten voor snelle en lekkere gerechten Druk, druk, druk, iedereen kent het wel, een drukke werkdag en tot overmaat van ramp moet er ook nog gekookt worden. Eigenlijk is er weer eens veel te weinig tijd om een fatsoenlijke maaltijd te bereiden. Geen nood... er zijn snelle en vooral lekkere recepten die in 10 tot 15 minuten op tafel gezet kunnen worden.

Roergebakken garnalen met ijsbergsla

(hoofdgerecht voor 4 personen ca. 10 minuten)

Dit hebt u nodig:
  • 1 krop ijsbergsla
  • 30 gram boter
  • 500 gram gepelde kreeftgarnalen
  • 4 eetlepels tandooripasta (uit een potje)
  • 4 eetlepels mango-chutney
  • 1/4 liter Bulgaarse yoghurt
  • mihoen of Turks brood naar keuze

Werkwijze:

Verhit de boter in een wok en snij intussen de krop ijsbergsla in smalle reepjes. Doe de slareepjes in de wok en roerbak ze zo'n twee minuten. Voeg vervolgens de garnalen, de tandooripasta en mango-chutney toe en roerbak het geheel nog eens een minuut of twee.
Verdeel het gerecht over 4 borden en schep de yoghurt in het midden.
Serveer het met Turks brood of mihoen.

Biefstuk met mango en prei

(hoofdgerecht voor 4 personen ca. 10 minuten)

Dit hebt u nodig:

  • rijst of pasta
  • 1 rijpe mango
  • 40 gram boter
  • 4 biefstukjes van ca. 100 gram per stuk
  • 500 gram gesneden prei
  • 1 dl crème fraîche op kamer temperatuur
  • 3 eetlepels kerrie
  • zout en peper

Werkwijze:

Kook naar keuze de rijst of pasta.
Schil intussen de mango en snij hem in kleine stukjes. Verhit een gedeelte van de boter in een pan en roerbak de prei met kerrie zo'n drie minuten. Voeg vervolgens de crème fraîche toe aan de prei en breng het geheel aan de kook. Roer de mango stukjes door het mengsel en eventueel zout en peper naar smaak toevoegen.

Verhit de overgebleven gedeelte van de boter in een pan en bak de biefstukjes in 1 tot 2 minuten per kant, bruin en rosé (hou een minuutje langer aan voor iets meer doorbakken). Op smaak brengen met peper en zout.

Verdeel het preimengsel en de biefstukjes over vier borden en serveer met rijst of pasta naar keuze.

Vegetarische omelet met champignons, kaas en pesto

(hoofdgerecht voor 2 personen ca. 15 minuten)

Dit hebt u nodig:

  • 4 eieren
  • 1/2 eetlepel rode pesto
  • 150 gram gesneden champignons
  • 75 gram geraspte Goudse kaas
  • 25 gram boter
  • peper en zout
  • 4 eetlepels water

Werkwijze:

Klop de eieren los in een maatbeker, voeg het water, zout, peper en de pesto toe aan de geklutste eieren.
Verhit in een koekenpan de boter en roerbak in ca. 2 minuten de champignons. Voeg de geklopte eieren en kaas toe aan de champignons en bak de omelet in zo'n 7 minuten gaar. Deze is klaar zodra de bovenkant droog is.

Verdeel de omelet in een tweetal porties en serveer met stokbrood en frisse salade.

Deze omelet is ook geschikt voor niet-vegetariërs. Er kunnen dan, aan het eimengsel, ham blokjes/reepjes worden toegevoegd.

Roergebakken kip met sperziebonen

(hoofdgerecht voor 4 personen ca. 15 minuten)

Dit hebt u nodig:

  • 500 gram kipfilet
  • 500 gram diepvries sperziebonen
  • 1/4 liter slagroom
  • 2 eetlepels currypasta
  • 25 gram boter
  • mihoen of rijst naar keuze

Werkwijze:

Kook de rijst of mihoen zoals u gewend bent en maak intussen het kipgerecht klaar.

Snij de kipfilet in stukjes en roerbak ze in een wok. Zodra de kipfilet bruin gebakken is, kunt u de currypasta toevoegen. Het geheel nog een minuutje goed roerbakken.
Voeg vervolgens de boontjes en het slagroom toe en laat het zachtjes 10 minuutjes sudderen tot het gerecht gaar is.
Verdeel het rijst of mihoen over 4 borden en schep de kip met boontjes er bovenop.

Saucijsjes met paprika in roomsaus

(hoofdgerecht voor 4 personen ca. 15 minuten)

Dit hebt u nodig:

  • rijst of pasta naar keuze
  • 400 gram saucijsjes
  • 3 rode paprika's
  • 1/2 zakje uiensoeppoeder
  • 2 teentjes knoflook
  • 1/8 liter crème fraîche
  • 1 eetlepel olie
  • zout en peper

Werkwijze:

Verdeel de worstjes in plakjes van ongeveer 1,5 cm en bak ze in ca. 4 minuten bruin. Snij de gewassen paprika's in stukjes en voeg ze vervolgens toe aan de worstjes. De knoflook teentjes uitpersen boven de pan en het geheel nog 5 minuten bakken.
De soeppoeder door de crème fraîche roeren en vervolgens overbrengen in de pan. Zout en peper naar smaak toevoegen en laat het geheel al roerende goed heet worden.

Serveer met rijst of pasta naar keuze.
© 2010 - 2024 El-ja, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Pasta recepten - Makkelijk en snel te bereidenPasta recepten - Makkelijk en snel te bereidenPasta recepten zijn vrij simpel om te koken. De pasta moet alleen in kokend water worden geplaatst en kan worden bereid…
De meest populaire gerechtenDe meest populaire gerechtenNederland is een multicultureel land en dat is ook terug te zien in ons eetgedrag. We eten niet meer elke dag Hollandse…
Besparen: Diepvries kokenBesparen: Diepvries kokenDe winkels puilen uit van het kant en klare eten. Chinees, Japans, Italiaans, Thais, van alles is te koop. In ons land k…

Sheikh al-Mahshi oftewel de Gevulde SheikhEen klassiek en geliefd gerecht uit de Libanese en Syrische keuken, waarbij kleine courgettes gevuld worden met een vuls…
Gewone broodjes gezondGewone broodjes gezondHet bekende “broodje gezond” is zo alledaags dat we er eigenlijk aan voorbij gaan dat een goed broodje gezond naast lekk…
El-ja (113 artikelen)
Laatste update: 23-07-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.