InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Gehakt maar dan eens geheel anders

Gehakt maar dan eens geheel anders

Gehakt maar dan eens geheel anders Drie recepten om eens iets anders met gehakt te doen. Een gehaktbrood gevuld met hard gekookte eieren. Een gehaktbrood gevuld met kaas en knakworst. En gehaktballen met Hollandse garnaaltjes.

Gehaktbrood gevuld met hard gekookte eieren.

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram gehakt
  • 4 hard gekookte eieren
  • Peper, zout, mosterd, of kant en klare gehaktkruiden
  • paneermeel
  • 1 ei
  • Bieslook, of een uitje fijn gesnipperd
  • Cake blik
  • Beetje olie
  • Plastic folie

De bereiding:

Meng het gehakt met de kruiden, het ei, de klein geknipte bieslook en het paneermeel goed door elkaar. Druk het, op het plastic folie, tot een platte plak en leg in het midden de gepeld hard gekookte eieren. Rol het gehakt nu voorzichtig op en druk met een vochtige hand de naad en de zijkanten goed dicht. Leg de nu de gehaktrol met de naad naar beneden in een cake blik dat je met een beetje olie ingevet hebt. En bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 50 minuten. Het gehakt is zowel warm als koud erg lekker.

Gehaktbrood met kaas en knakworstjes.

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram gehakt
  • Blikje knakworst, het liefst de wat langere soort
  • 4 Plakken hele jonge kaas zonder korst
  • Peper, zout, mosterd, of kant en klare gehaktkruiden
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • Bieslook
  • Cake blik
  • Beetje olie

De bereiding:

Meng het gehakt weer met de kruiden, het ei, de bieslook en het paneermeel en druk het weer, op de plastic folie, tot een platte plak, leg nu in het midden de plakken jonge kaas en daarboven op de knakworstjes. Rol het gehakt voorzichtig op en druk met een vochtige hand de naad en zijkanten goed dicht. Leg nu de gehaktrol met de naad naar beneden in het cake blik dat je met een beetje olie ingevet hebt. En bak het in een voorverwarmde oven op 180 graden ongeveer 50 minuutjes. Een lekkere en simpele variant op onze gehaktbal die vooral door kinderen erg gewaardeerd wordt.

Gehaktballen met Hollandse garnaaltjes.

Wat je nodig hebt:

  • 500 gram gehakt
  • 100 gram gepelde Hollandese garnalen
  • Peper, zout, mosterd, of kant en klare gehaktkruiden
  • Paneermeel
  • 1 ei
  • Bieslook, of een gesnipperd uitje
  • Bakmargarine

De bereiding:

Meng het gehakt met de kruiden, het paneermeel, het ei en de garnalen en maak er ballen van die je in de koekenpan mooi bruin en gaar bakt in ongeveer 15 minuten. Dit is een hele lekkere en een beetje luxe gehaktbal, die het ook heel goed doet als borrelhapje maak er dan wel kleine balletjes van.
© 2010 - 2019 Elisabeth2, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Voortreffelijk, snel en gemakkelijk: Gehaktbrood met eiVoortreffelijk, snel en gemakkelijk: Gehaktbrood met eiGehaktbrood is een heerlijke variatie op gehakt. Ik kende deze heerlijke vorm zelf nog niet totdat iemand mij een recept…
Recepten met garnalenRecepten met garnalenDe een vindt ze smerig en de ander smult er enorm van: garnalen. Enkele recepten waar de garnaal nadrukkelijk in verwerk…
Meatloaf ideaal te combinerenMeatloaf ideaal te combinerenVoor de een is meatloaf (of gehaktbrood) eten en voor de ander de zwaarlijvige zanger die m.n. bekend was in de jaren 80…
Gehakt in de ovenGehakt in de ovenGehakt is een geliefd vleesproduct. Het is lekker, goedkoop en je kan er vele kanten mee uit! In de winter is het heerli…
Is gehakt gezond als je wilt afvallen?Is gehakt gezond als je wilt afvallen?Veel mensen maken een lijstje met goed en fout eten als ze willen afvallen. Hoe zit het eigenlijk met gehakt? Past het b…

Reageer op het artikel "Gehakt maar dan eens geheel anders"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Elisabeth2
Gepubliceerd: 01-05-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!