Recepten met garnalen

Recepten met garnalen De een vindt ze smerig en de ander smult er enorm van: garnalen. Enkele recepten waar de garnaal nadrukkelijk in verwerkt is en eenvoudig klaar te maken. Dus ook de niet doorgewinterde kok kan iets lekkers met garnalen klaarmaken. Smullen maar…

Tomaat gevuld met garnalen

Ingrediënten

  • 250 gram garnalen (bij voorkeur Hollandse garnalen)
  • 2 grote vleestomaten
  • 1 ½ eetlepel yogonaise
  • 1/2 eetlepel grove mosterd
  • peper en zout
  • 1 eetlepel olijfolie

Bereiding

Meng de yogonaise, mosterd met wat peper en zout door elkaar. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Daarna met de garnalen mengen. De tomaten doormidden snijden en de zaadlijsten verwijderen. Zorg dat ze van binnen mooi droog zijn en vul ze met de salade en serveer ze als voorgerecht.

TIP: als hapje bij de borrel kunnen ze ook geserveerd worden. Neem dan de trostomaat en vul deze zoals bovenstaand.

Pasta met garnalen

Ingredienten

  • 250 gram Tagliatellie
  • 400 gram gepelde garnalen
  • 1 ½ dl slagroom
  • 2 teentjes knoflook
  • 100 gram geraspte kaas
  • olijfolie
  • verse peterselie
  • snufje keukenzout

Bereiding

De pasta in ruim water met zout koken. Tegelijkertijd in een pan met hoog opstaande rand (bijv. hapjespan) de garnalen bakken in olie. Neem de garnalen uit de pan en houd ze op een warmhoudplaatje warm. Dezelfde pan gebruiken om de klein gesnipperde knoflook te fruiten. Daarna de room erbij schenken en aan de kook brengen en een beetje peterselie toevoegen. Als laatste de garnalen weer toevoegen aan de room en over de gekookte pasta gieten. Maak het af door wat geraspte kaas er overheen te strooien.

Visschotel

Ingrediënten

  • 1 grote gerookte makreel
  • 300 gram garnalen
  • 4 tomaten
  • 4 kleine lente-uitjes
  • 1 kleine courgette
  • olie
  • 3 dl bouillon (neutraal)
  • 25 gram bloem
  • peper en zout

Bereiding

Lente-uitjes en courgette (in plakken gesneden) enkele minuten in de olie bakken. Voeg de bloem toen en 2 minuten later de bouillon, peper en zout. Als het een mooie saus is de tomaten klein en droog gemaakt er doorheen mengen. Vervolgens de in kleine stukjes gesneden makreel en garnalen toevoegen en in een ovenschaal in de over (ca. 200 graden) 45 minuten bakken.

Serveren met aardappelbolletjes.
© 2008 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
Garnalen; ze zijn er in soorten en matenVeel mensen vinden garnalen lekker. Maar de ene garnaal is de andere niet. Er zijn namelijk duizenden soorten op deze we…
De garnaal: het onderdeurtjeDe garnaal: het onderdeurtjeDe Zeeuwse kustwateren en de Waddenzee zijn de voornaamste vangstgebieden van de Nederlandse grijze garnaal of de Noordz…
De wereld van de grijze garnaalDe wereld van de grijze garnaalDe grijze garnaal is bekend onder heel wat verschillende namen. Zo wordt hij ook de Hollanse garnaal, Noordzeegarnaal, Z…
White Pearl-garnalen in het aquariumWhite Pearl-garnalen in het aquariumDe White Pearl is een echte blikvanger in het aquarium. Door zijn helwitte kleur valt hij goed op. Daarnaast zijn deze g…

Drie recepten voor een chocoladerolEen chocolade, kokos of brownierol. Lekker voor bij de koffie of bij de thee: een plakje van de zelf gemaakte chocolader…
Drie recepten voor chocoladedrankenEen lekkere traktatie voor een koude winteravond of na een lekkere maaltijd. Geniet van je zelfgemaakte: chocolade-eierp…
Bronnen en referenties
  • Inleidingsfoto: Mp1746, Pixabay
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 21-07-2008
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.