Recepten met garnalen

Tomaat gevuld met garnalen
IngrediëntenMeng de yogonaise, mosterd met wat peper en zout door elkaar. Voeg vervolgens de olijfolie toe. Daarna met de garnalen mengen. De tomaten doormidden snijden en de zaadlijsten verwijderen. Zorg dat ze van binnen mooi droog zijn en vul ze met de salade en serveer ze als voorgerecht.
TIP: als hapje bij de borrel kunnen ze ook geserveerd worden. Neem dan de trostomaat en vul deze zoals bovenstaand.
Pasta met garnalen
IngredientenDe pasta in ruim water met zout koken. Tegelijkertijd in een pan met hoog opstaande rand (bijv. hapjespan) de garnalen bakken in olie. Neem de garnalen uit de pan en houd ze op een warmhoudplaatje warm. Dezelfde pan gebruiken om de klein gesnipperde knoflook te fruiten. Daarna de room erbij schenken en aan de kook brengen en een beetje peterselie toevoegen. Als laatste de garnalen weer toevoegen aan de room en over de gekookte pasta gieten. Maak het af door wat geraspte kaas er overheen te strooien.
Visschotel
IngrediëntenLente-uitjes en courgette (in plakken gesneden) enkele minuten in de olie bakken. Voeg de bloem toen en 2 minuten later de bouillon, peper en zout. Als het een mooie saus is de tomaten klein en droog gemaakt er doorheen mengen. Vervolgens de in kleine stukjes gesneden makreel en garnalen toevoegen en in een ovenschaal in de over (ca. 200 graden) 45 minuten bakken.
Serveren met aardappelbolletjes.