Meatloaf ideaal te combineren

Meatloaf basis en variaties
Ingrediënten- 4 boterhammen zonder korst
- 600 gram half om half gehakt
- 1 grote rode ui
- 6 eieren
- 2 teentjes knoflook
- olijfolie
- zout en peper
Bereiding
Het brood scheuren en goed weken in 2 losgeklopte eieren. De rode ui schoonmaken, goed uitknijpen en daarna de knoflook goed raspen. Begin nu het gehakt met het brood te kneden en doe de overige ingrediënten erbij en maak er een geheel van. Doe dit alles in een cakevorm en maak wat kuiltjes voor de 4 overgebleven eieren. Deze breken boven de kuiltjes en zet het geheel zo’n 3 kwartier in een oven op zo’n 195 / 190 graden.
Laat het afkoelen en serveer het met op deze wijze
Varieer met het basismengsel (basismengsel kan ook zonder de toegevoegde eieren) ingrediënten toe te voegen, zoals:
- Geroosterde plakken aubergine
- Kleingemaakte pepertjes
- Parmezaanse kaas (er overheen te strooien voor het de oven in gaat)
- Fijngemaakte charlotjes (ipv rode ui)
- Schijfjes kastanjechampignons
- Kappertjes
- Koriander
- Ontbijtspek (er overheen te leggen voor het de oven in gaat)
Serveer het als:
- In schijfjes met een tomaatschijfje en wat rozemarijn
- Op geroosterd brood met wat gesmolten kaas (meatloaf dan niet af laten koelen)
- Een ‘toorntje’ van meatloaf, komkommerblokje en sherrytomaatje
- Versgebakken bruin stokbrood
Vervang het half om half gehakt door:
- Tartaar
- Runder gehakt
- Lams gehakt
Helemaal anders kan ook nog, maar dan maak je van de ‘meat-loaf’ ‘chickenloaf’ of ‘turkeyloaf’. Spreekt voor zich dat het gehakt door kip of kalkoen vervangen wordt.
Extra pittig:
Extra pittig te maken door wat tabasco door het mengsel te doen.