InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Meatloaf ideaal te combineren

Meatloaf ideaal te combineren

Meatloaf ideaal te combineren Voor de een is meatloaf (of gehaktbrood) eten en voor de ander de zwaarlijvige zanger die m.n. bekend was in de jaren 80 met o.a. het prachtige Paradise by the dashboardlight. Maar hier hebben we het over de eetbare meatloaf. Ideaal te combineren met andere borrelhapjes op tafel, als gerecht of tussendoor. Een aantal basisingrediënten bepalen de meatloaf en er kan volop mee gevarieerd worden.

Meatloaf basis en variaties

Ingrediënten

  • 4 boterhammen zonder korst
  • 600 gram half om half gehakt
  • 1 grote rode ui
  • 6 eieren
  • 2 teentjes knoflook
  • olijfolie
  • zout en peper

Bereiding

Het brood scheuren en goed weken in 2 losgeklopte eieren. De rode ui schoonmaken, goed uitknijpen en daarna de knoflook goed raspen. Begin nu het gehakt met het brood te kneden en doe de overige ingrediënten erbij en maak er een geheel van. Doe dit alles in een cakevorm en maak wat kuiltjes voor de 4 overgebleven eieren. Deze breken boven de kuiltjes en zet het geheel zo’n 3 kwartier in een oven op zo’n 195 / 190 graden.
Laat het afkoelen en serveer het met op deze wijze

Varieer met het basismengsel (basismengsel kan ook zonder de toegevoegde eieren) ingrediënten toe te voegen, zoals:

  • Geroosterde plakken aubergine
  • Kleingemaakte pepertjes
  • Parmezaanse kaas (er overheen te strooien voor het de oven in gaat)
  • Fijngemaakte charlotjes (ipv rode ui)
  • Schijfjes kastanjechampignons
  • Kappertjes
  • Koriander
  • Ontbijtspek (er overheen te leggen voor het de oven in gaat)

Serveer het als:

  • In schijfjes met een tomaatschijfje en wat rozemarijn
  • Op geroosterd brood met wat gesmolten kaas (meatloaf dan niet af laten koelen)
  • Een ‘toorntje’ van meatloaf, komkommerblokje en sherrytomaatje
  • Versgebakken bruin stokbrood

Vervang het half om half gehakt door:

  • Tartaar
  • Runder gehakt
  • Lams gehakt

Helemaal anders kan ook nog, maar dan maak je van de ‘meat-loaf’ ‘chickenloaf’ of ‘turkeyloaf’. Spreekt voor zich dat het gehakt door kip of kalkoen vervangen wordt.

Extra pittig:
Extra pittig te maken door wat tabasco door het mengsel te doen.

Tenslotte

Meatloaf is redelijk calorierijke voeding en dus is het met mate (bij een maaltijd bijvoorbeeld 1 plak nemen als vervanging van vlees of vis) nuttigen van meatloaf aan te raden. Combineer het met zoveel mogelijk gezonde ingrediënten (allerlei groenten zijn toe te voeding om er een lekkere en gezonde maaltijd vol vitaminen van te maken).
© 2009 - 2019 Annastaal, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
Gemakkelijke borrelhapjes: Rookvlees met roomkaas en wrapsBent u de standaard hapjes zoals een stukje kaas, worst en een komkommer helemaal zat en wilt u eens wat unieks op tafel…
Gezonde toastjes, lekker en caloriearmGezonde toastjes, lekker en caloriearmJe bent op dieet, maar dat wil nog niet zeggen dat je niet kunt genieten van een wijntje met een borrelhapje. Sterker no…
Meer Vet Verbranden met Gezonde VoedingMeer Vet Verbranden met Gezonde VoedingDoor gezonde voeding te gebruiken kun je gemakkelijk meer vet verbranden. Gezond eten is een kwestie van langzamerhand a…
Warme borrelhapjes: saucijzenbroodjes en variantenDe saucijzenbroodjes als borrelhapje doen het altijd goed. Handig vooraf klaar te maken en met hooguit de magnetron of o…
De beste voedingtips voor een gezonde levensstijlDe beste voedingtips voor een gezonde levensstijlAan de basis van een gezond leven ligt voeding. Met enkele simpele tips kan je de fundering van jouw leven zo sterk en g…
Bronnen en referenties

Reageer op het artikel "Meatloaf ideaal te combineren"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Annastaal
Gepubliceerd: 13-04-2009
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Bronnen en referenties: 1
Schrijf mee!