Gezond en snel eten met eenpansrecepten

Gezond en snel eten met eenpansrecepten Niet iedereen is een even goede kok of neemt de tijd om uitgebreid te kokkerellen, zeker niet na een drukke werkdag binnens- of buitens huis. Dat wil dan nog niet zeggen dat je niet lekker en gezond kunt eten. In de wok of de hapjespan kun je snel en gemakkelijk een gezonde maaltijd voorzetten. Enkele voorbeelden waarop qua groenten en vlees/vis gevarieerd kan worden naar smaak.

Broccoli met zalm

Ingrediënten

  • broccoli
  • zalm
  • wokolie
  • ui
  • maïs
  • rode paprika

Bereiding

Zet de wok aan en bak met de wokolie de zalm (in wat kleinere stukken verdelen). Maak in de tussentijd de groenten schoon en begin met de klein gemaakte uit en de broccoli roosjes toe te voegen. Even goed doorroeren en daarna wat maïs en paprika naar smaak toevoegen. Zorg dat het goed gemengd wordt en laat het even garen in wok.

Bloemkool met kip

Ingrediënten

  • bloemkool
  • kip
  • volkoren spaghetti
  • rode paprika

Bereiding

Kook de kip in een grote pan en voeg daarna de roosjes bloemkool toe, zodat deze mee kunnen koken. Voeg daarna de spaghetti toe (wanneer dit toegevoegd moet worden is afhankelijk van de grootte van de spaghetti en de daarbij behorende gaartijd) en als laatste (vlak voor het afgieten) wat kleine stukjes schoongemaakte paprika. Alles vervolgens afgieten en even laten stomen in de pan.

De spaghetti kan desgewenst ook macaroni worden. Probeer wel altijd met volkorenproducten te werken. Meer smaak en gezondheid is het resultaat.

Mexicaanse groenten met tonijn

Ingrediënten

  • Mexicaanse groenten mix
  • tonijn (op waterbasis uit blik)
  • wokolie
  • rode ui
  • cherrytomaat
  • tomatenpuree

Bereiding

Zet de wok op het vuur en met de wokolie de tonijn als eerste garen. Halverwege kan de Mexicaanse groenten mix erbij en daarna de gesnipperde ui. Doe er nu een klein blikje tomatenpuree bij en meng het geheel goed. Laat het even staan om te garen (wel blijven doorroeren) en vlak voor het serveren de cherrytomaatjes erbij (ze mogen alleen een klein beetje verschrompelen).
© 2010 - 2024 Annastaal, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Per 2021 gaat InfoNu verder als archief, artikelen worden nog maar beperkt geactualiseerd.
Gerelateerde artikelen
EenpansgerechtenEenpansgerechtenBij eenpansgerechten denkt men vaak aan de student die maar wat bij elkaar gooit. Niets is minder waar, er is meer dan v…
Hoe blancheer ik groenten?Hoe blancheer ik groenten?Blancheren is een kooktechniek waarbij groente een korte tijd wordt gekookt, waarna het in koud water wordt gelegd zodat…
Bloedgroep dieetBloedgroep dieetHet bloedgroep dieet is een dieet dat gebaseerd is op welke type bloedgroep je hebt, het is een eenvoudig principe. Eet…
Pastasaus maken in een slow cookerPastasaus maken in een slow cookerEen slow cooker is een handig apparaat om de lekkerste eenpansgerechten te maken. U kunt de ingrediënten gewoon in de sl…

Kaas hoort erbijKaas hoort erbijKaas is in ons etensbeeld niet meer weg te denken en dat hoeft ook niet. Kaas is lekker en gezond, zolang je kaas maar m…
Sandwich ReceptenSandwich ReceptenDe sandwich kan altijd, fris voor op een warme zomerdag of met een stevige bodem voor tijdens de koude wintermaanden. Me…
Annastaal (2.955 artikelen)
Gepubliceerd: 03-04-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Per 2021 gaat InfoNu verder als archief. Het grote aanbod van artikelen blijft beschikbaar maar er worden geen nieuwe artikelen meer gepubliceerd en nog maar beperkt geactualiseerd, daardoor kunnen artikelen op bepaalde punten verouderd zijn. Reacties plaatsen bij artikelen is niet meer mogelijk.