Sandwich Recepten
De sandwich kan altijd, fris voor op een warme zomerdag of met een stevige bodem voor tijdens de koude wintermaanden. Meenemen of als je visite hebt, sandwiches kunnen altijd en er valt volop mee te variëren.
Basis
Zorg dat de basis goed is en neem bij voorkeur volkorenbrood, maar ook een stevige waldkornbrood voldoet prima. De sandwiches moeten altijd even de koeling is en kan desgewenst ook met wat folie gebeuren. Als de sandwiches wat dikker van substantie worden, kan het helpen er een cocktailprikkertje doorheen te steken.
Zalm
Ingrediënten
- 80 gram gerookte zalm
- mierikswortel
- verse peper
- yogonaise
- cayennepeper
Bereiding
Het brood in de lengte snijden en ietwat pletten. Maak vervolgens een sausje van mierikswortel, yogonaise en verse peper en dit vervolgens uitsmeren over het brood. Leg daarna de zalm op het brood en strooi er wat cayennepeper overheen. Leg de andere snee brood erop, duw het zacht aan en zet het voor het serveren even in de koeling.
Tonijn
Ingrediënten
- 1 blikje tonijn op waterbasis
- boter
- halvanaise
- basilicum
- verse peper
- sla
Bereiding
Het brood besmeren met wat boter in de tussentijd een sausje maken van wat halvanaise, fijngemaakte basilicum en verse peper. Meng er nu de uitgelekte tonijn doorheen en zorg dat het een stevige massa wordt. Leg wat sla op het brood en besmeer de helften met de tonijnsalade. Boterham dichtdoen en licht aandrukken. Diagonaal snijden even in de koeling en daarna serveren.
Kaas/tomaat
Ingrediënten
- margarine
- pittige kaas
- mosterd
- trostomaten
- komkommer
- verse peper
Bereiding
Snij de tomaten in plakken en maak een papje van geraspte kaas, een klontje boter en wat mosterd. Smeer de sneetjes brood in met het mengsel en leg op de helft de plakjes tomaat, strooi er nog wat peper overheen en strooi nog een klein beetje kaas over de tomaat. Als laatste wat plakjes komkommer erop en dan het andere sneetje brood er op leggen. Licht aandrukken en diagonaal doorsnijden. Even in de koeling en dan serveren.
Rosbief
Ingrediënten
- rosbief
- tomaten
- sla
- komkommer
- tuinkers
Bereiding
Besmeer het brood met wat boter en beleg ze met wat sla en daarna de rosbief. Leg er wat plakjes komkommer, tomaat en tuinkers op en leg op het andere besmeerde sneetje brood ook wat rosbief. Nu de boterhammen op elkaar leggen, aandrukken en weer even de koeling in.