Verschillende recepten met kip
Recepten met kip. Zoals Caribische kip met ananas, Kipfilet met paprika en barbecuesaus, Kip-kerriesalade en Pilaf met perzik rijst. Leuk om te variëren met kipgerechten. Het zijn gerechten voor mensen die van zoet houden maar ook van wat minder zoet zoals de kip met paprika en barbecuesaus.
Caribische kip
Wat heb je nodig?(voor circa 4 personen)
- 4 kipfilets
- 1 doosje paprikablokjes (diepvries) of 1 paprika in blokjes snijden.
- 1 blik ananas
- Sap van een ½ citroen
- 1 eetlepel honing
- Tabasco
- 200 gram witte rijst
- Olie
- 1 kippenbouillonblokje
- Peterselie (gehakt)
Snijd de kip in stukjes. Giet de ananas af en vang het sap op. Maak een marinade van citroensap, honing, tabasco en ananassap door deze ingrediënten door elkaar te roeren. Leg de kip erin en laat deze een uur staan. Haal de stukjes kip uit de marinade en laat de stukjes kip uitlekken. Verhit olie in de pan en bak de kip gaar. Voeg na vijf minuten de paprika toe, wanneer deze gaar zijn ook de rijst toevoegen. Voeg eerst wat water aan de marinade toe (de hoeveelheid die nodig zou zijn om rijst te koken). Voeg na 5 minuten het marinademengsel toe en verkruimel het bouillonblokje erboven. Roer de ananas erdoor als al het vocht is opgenomen. Wanneer alles door en door warm is serveren en er wat peterselie op strooien.
Kipfilet met paprika en barbecuesaus
Wat heb je nodig? (voor circa 4 personen)
- 600 gram kipfilet in blokjes
- 1 eiwit
- 1 eetlepel maïzena
- Flesje barbecuesaus
- Sap van een halve sinaasappel
- 1 eetlepel ketjap
- 1 teentje knoflook, geperst
- Zout en peper
- 1 rode en 1 gele paprika
- Olie om in te bakken
Snijd de paprika’s in blokjes. Roer het eiwit los met de maizena en zout en peper. Schep de kipblokjes erdoor. Roer 3 eetlepels barbecuesaus, sinaasappelsap en ketjap door elkaar. Verhit 2 eetlepels olie in de wok of hapjespan. Doe eerst de knoflook erin en direct daarna de kipblokjes. Roerbak tot de kipblokjes mooi bruin zijn en neem ze met een spatel uit de pan. Roerbak de paprikastukjes 2 minuten die de kip terug in de wok en giet de saus erbij. Roerbak tot de saus licht bindt. Serveer met witte rijst.
Kip-kerriesalade
Wat heb je nodig? (voor circa 4 personen)
- 400 gram gare kipfilet
- 2 dl. Scharrelmayonaise
- 1 eetlepel kerriepoeder
- 1 dl. Room
- 1 blikje mandarijntjes op sap
- 1 teen knoflook
- Peterselie
Kipfilet in stukjes snijden en de mandarijntjes laten uitvangen en het sap opvangen. Meng een saus van de mayonaise met de kerrie, room en wat van het sap van de mandarijntjes. Meng de kip en de mandarijntjes er voorzichtig door. Breng op smaak met peper en zout en fijngehakte peterselie. Serveer de salade op stokbrood met wat reepjes ijsbergsla.
Pilaf met rijst
Wat heb je nodig?(voor circa 4 personen)
- Kipfilet (circa 400 gram)
- 2-3 uien
- 4 teentjes knoflook
- 1 theelepel sambal
- 1 blikje tomatenpuree
- Scheutje ketjap
- 1 blik perziken
- Rijst
Kook de rijst en laat deze een kwartiertje staan. Snijd de kipfilet in blokjes/reepjes. Giet het sap van de perziken uit het blikje en vang dit op. Bak de kipfilet gaar in een pan met wat olie/boter. Fruit vervolgens de uien en doe de knoflook, sambal, tomatenpuree en het sap van de perziken erbij. Voeg op het laatst de in blokjes gesneden perziken erbij.