Drie lekkere recepten met kipfilet

Kipfilet met ui en champignons
Ingrediënten- 4 kipfilets in blokjes
- 250 g champignons in schijven
- 2 uien in stukjes
- plantaardige olie
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
[OLIST]Breng de kipblokjes op smaak met peper en zout.
Verhit de olie en bak hierin de blokjes kipfilet in ongeveer 5-6 minuten goudbruin.
Snij een blokje kip door om te controleren of het gaar is.
Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm.
Bak de champignons totdat ze een beetje zacht beginnen te worden.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Fruit de uien totdat ze bruin zijn, meng hierdoor de blokjes kipfilet gedurende 1 minuut.
Voeg als laatste de champignons toe en meng alles voorzichtig door elkaar.[/OLIST]
Voor 4 personen, kan worden opgediend met nasi of rijst. Eventueel zoete chilisaus erbij serveren.
Kipfilet met ham, kaas en ananas
Ingrediënten- 4 kipfilets
- 4 plakken kaas (naar smaak, jong of belegen)
- 4 plakken ham
- 4 schijven ananas
- peper en zout naar smaak
Bereidingswijze
[OLIST]Breng de kipfilets op smaak met peper en zout
Bak de kipfilets goudbruin en laat ze op laag vuur gaar worden.
Leg op elke kipfilet een plak ham en daarover een plak kaas
Wacht totdat de kaas gesmolten is
Leg de kipfilets op de borden en leg een schijf ananas op de kaas[/OLIST]
Voor 4 personen, kan worden opgediend met aardappels en groente of salade. Kan eventueel ook gegeten worden met rijst.
Kipfilet met cashewnoten, peen en komkommer
Ingrediënten- 4 kipfilets in blokjes of reepjes
- 125 g cashewnoten
- 1 komkommer in schijfjes
- 4 wortelen in schijfjes
- peper en zout naar smaak
Voor de saus
- 2 theelepels maïzena
- 4 eetlepels water
- 3 eetlepels sojasaus
- 2 eetlepels witte wijn
Bereidingswijze
[OLIST]Maak eerst de saus: roer de maïzena glad met het water en roer er de overige ingrediënten voor de saus door.
Houd de saus apart.
Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.
Bak de reepjes of blokjes kipfilets goudbruin in ongeveer 5 minuten.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart.
Doe de plakjes wortel in de pan en roerbak deze ongeveer 3-4 minuten, haal ze daarna uit de pan.
Roerbak de komkommer gedurende 3-4 minuten.
Doe er de blokjes kip, de cashewnoten en de wortelen bij.
Schep de ingrediënten goed door elkaar gedurende 1-2 minuten en verdeel het eten over de borden.
Roer de saus nog eens goed door en gooi hem in de wok.
Zet de hittebron hoog. Verhit de saus en roer deze goed door.
Giet het warme mengsel over de kipfilet. [/OLIST]
Voor 4 personen, opdienen met rijst of nasi.