Drie lekkere recepten met kipfilet

Drie lekkere recepten met kipfiletDrie heerlijke recepten met kipfilet. Het eerste recept is gemaakt met kipfilet, ui en champignons. Het tweede recept is: kipfilet met ham, kaas en ananas. Bij het derde recept is de kipfilet gecombineerd met noten, peen en komkommer...

Kipfilet met ui en champignons

Ingrediënten
  • 4 kipfilets in blokjes
  • 250 g champignons in schijven
  • 2 uien in stukjes
  • plantaardige olie
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
[OLIST]Breng de kipblokjes op smaak met peper en zout.
Verhit de olie en bak hierin de blokjes kipfilet in ongeveer 5-6 minuten goudbruin.
Snij een blokje kip door om te controleren of het gaar is.
Haal ze uit de pan met een schuimspaan en houd ze warm.
Bak de champignons totdat ze een beetje zacht beginnen te worden.
Haal ze uit de pan en houd ze apart.
Fruit de uien totdat ze bruin zijn, meng hierdoor de blokjes kipfilet gedurende 1 minuut.
Voeg als laatste de champignons toe en meng alles voorzichtig door elkaar.[/OLIST]

Voor 4 personen, kan worden opgediend met nasi of rijst. Eventueel zoete chilisaus erbij serveren.

Kipfilet met ham, kaas en ananas

Ingrediënten
  • 4 kipfilets
  • 4 plakken kaas (naar smaak, jong of belegen)
  • 4 plakken ham
  • 4 schijven ananas
  • peper en zout naar smaak

Bereidingswijze
[OLIST]Breng de kipfilets op smaak met peper en zout
Bak de kipfilets goudbruin en laat ze op laag vuur gaar worden.
Leg op elke kipfilet een plak ham en daarover een plak kaas
Wacht totdat de kaas gesmolten is
Leg de kipfilets op de borden en leg een schijf ananas op de kaas[/OLIST]

Voor 4 personen, kan worden opgediend met aardappels en groente of salade. Kan eventueel ook gegeten worden met rijst.

Kipfilet met cashewnoten, peen en komkommer

Ingrediënten
  • 4 kipfilets in blokjes of reepjes
  • 125 g cashewnoten
  • 1 komkommer in schijfjes
  • 4 wortelen in schijfjes
  • peper en zout naar smaak

Voor de saus
  • 2 theelepels maïzena
  • 4 eetlepels water
  • 3 eetlepels sojasaus
  • 2 eetlepels witte wijn

Bereidingswijze
[OLIST]Maak eerst de saus: roer de maïzena glad met het water en roer er de overige ingrediënten voor de saus door.
Houd de saus apart.
Breng de kipfilets op smaak met peper en zout.
Bak de reepjes of blokjes kipfilets goudbruin in ongeveer 5 minuten.
Haal ze met een schuimspaan uit de pan en houd ze apart.
Doe de plakjes wortel in de pan en roerbak deze ongeveer 3-4 minuten, haal ze daarna uit de pan.
Roerbak de komkommer gedurende 3-4 minuten.
Doe er de blokjes kip, de cashewnoten en de wortelen bij.
Schep de ingrediënten goed door elkaar gedurende 1-2 minuten en verdeel het eten over de borden.
Roer de saus nog eens goed door en gooi hem in de wok.
Zet de hittebron hoog. Verhit de saus en roer deze goed door.
Giet het warme mengsel over de kipfilet. [/OLIST]

Voor 4 personen, opdienen met rijst of nasi.
© 2012 - 2025 Ymannee, het auteursrecht van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming is vermenigvuldiging verboden. Vanaf 2021 is InfoNu gestopt met het publiceren van nieuwe artikelen. Het bestaande artikelbestand blijft beschikbaar, maar wordt niet meer geactualiseerd.