Recepten voor kinderborrelhapjes
Komt er een kinderfeestje aan, en weet je ook niet zo goed wat op tafel te zetten. Hier kan je enkele borrelhapjes vinden die bij kinderen, maar ook bij volwassenen in de smaak zullen vallen.
Kaasmuizen
Benodigdheden
- 8 hardgekookte eieren
- 16 radijsjes
- 50gram geraspte kaas
- 32 rozijnen
- 50gram roomkaas
- Peterselie
- Kleine blokjes kaas
Bereiding
Pel de eieren en halveer ze in de lengte. Haal de dooiers eruit en doe deze in een kommetje.
Prak nu de ei dooiers met de geraspte kaas en roomkaas tot een gladde massa. Vul de helften
van de ei met het mengsel. Leg ze met de platte kant op het bord. De wortel van de radijs gebruik je als staartje.
En maak van 2 plakjes radijs oortjes die je met een sneetje in het ei vastmaakt. Van de krentjes maak je oogjes.
De rest van de schaal kan je nu versieren met peterselie en de kleine blokjes kaas.
Gehaktballetjes
Benodigdheden
- 600gram gehakt
- 1 kleine gesnipperde ui
- 1 zakje gehaktkruiden
- 1 eetlepel ketjap
- 1/2 losgeklopt ei
- Boter om mee te braden
Bereiding
Meng het gehakt met de gesnipperde ui, de kruiden en de ketjap. Draai van het mengsel 16 balletjes. Verhit in
een koekepan de boter, totdat de boter lichtbruin kleurt. Bak hier de balletjes mooi bruin in. Als ze gaar zijn, schik ze
dan op een bord. Je kan eventueel het bord versieren met wat plakjes tomaat en komkommer.
Feestelijk ijsje
Benodigdheden
- 1 emmertje met fruit
- 1 bak vruchtenijs (elke smaak kan)
- 7-up
Bereiding
Schep in een glas wat stukjes fruit. Doe er nu een bolletje schepijs bij en giet er wat 7-up overheen. Door de 7-up gaat de boel schuimen waardoor het lekkerder smaakt. Rietje erin en klaar, (wel meteen serveren)
Schuim spoken
Benodigdheden
- 2 eiwitten
- 1 handjevol rozijntjes
- 8 eetlepels suiker
- 25 gram boter
Bereiding
Klop het eiwit op tot een stevige witte massa ontstaat. Roer nu de suiker er voorzichtig doorheen, niet te hard anders
zakt je eiwit in elkaar. Vet een vel aluminiumfolie in met de boter. Schep nu met een lepel wat eiwit in de vorm van een spookje op het aluminiumfolie. Duw er zachtjes rozijntjes in voor de ogen en de mond. Verwarm de oven voor op 100graden. Laat de spookjes een halfuurtje bakken.. Als het klaar is heb je heerlijke schuimspookjes