InfoNu.nl > Eten en Drinken > Recepten > Traditionele Spaanse recepten uit Galicie

Traditionele Spaanse recepten uit Galicie

Traditionele Spaanse recepten uit Galicie De Galicische keuken is bovenal gebaseerd op wat er uit de rivieren en de Cantabrische zee wordt gehaald. In heel Spanje worden de vis en schaal- en schelpdieren uit deze regio hooglijk gewaardeerd. Daarnaast worden in de 'huertas', tuinderijen, uitstekende groenten ( kool en koolrabi) en aardappelen verbouwd. Ook is er vlees van goede kwaliteit en worden er aan de Rías Baixas heerlijke wijnen geproduceerd. Maar het is hoe dan ook een traditionele keuken.

Almejas a la marinera

Mosselen op zijn zeemans

Ingrediënten:

  • mosselen
  • olijfolie
  • ui
  • peterselie
  • laurier
  • soeplepel meel
  • glas witte wijn
  • zoete paprikapoeder
  • witte peper
  • grof zout

De mosselen goed schoonmaken. De ui fruiten en daarna de knoflook en de fijngesneden peterselie erbij doen. Daarna de paprikapoeder en de laurier eraan toevoegen en het geheel even op een laag vuurtje laten staan. Vervolgens de witte wijn en het meel erbij doen. Alles goed doorroeren zodat de meel niet gaat klonteren en er een gladde gebonden saus ontstaat. De mosselen eraan toevoegen. Op smaak maken met zout en witte peper en al roerend een paar minuten laten doorkoken. Indien gewenst wat water toevoegen.

Carne ó Caldeiro

Typisch Galicisch vleesgerecht

Ingrediënten:

  • 2 kilo klapstuk
  • aardappelen
  • 100 gram vetspek
  • paprikapoeder
  • keukenzout

Het vlees in stukken van ca 200 gram snijden. Doe ze in een grote pan met water en een beetje zout. Vervolgens de in reepjes gesneden vetspek toevoegen en het geheel langzaam aan de kook brengen. Als het vlees gaar is (dat kun je zien door er met een vork in te prikken), de in stukken gesneden aardappels toevoegen en laten koken tot ze gaar zijn. Het water is nu een beetje geleiachtig. Haal het vlees en de aardappels uit de pan en leg ze op een schaal. Doe er wat paprikapoeder en een beetje zeezout op.

Peras borrachas

Dronken peren

Ingrediënten:

  • water
  • witte wijn
  • suiker
  • kaneel
  • rijpe peren

Gelijke delen water en wijn in een pan doen en suiker naar smaak. De hoeveelheid moet voldoende zijn om de peren te bedekken. Nu de peren schillen en in het wijnmengsel leggen en het vervolgens aan de kook brengen. Daarna op een heel zacht pitje zetten tot de peren zacht zijn. Ze eruit halen en met een beetje van het wijnmengsel serveren.
© 2010 - 2019 Frederika, het auteursrecht (tenzij anders vermeld) van dit artikel ligt bij de infoteur. Zonder toestemming van de infoteur is vermenigvuldiging verboden.
Gerelateerde artikelen
De smaak van de Spaanse PyreneeënIn tien authentieke Catalaanse worstjes is de smaak te proeven van de Spaanse Pyreneeën. Deze worstjes worden er fuets g…
Eten en drinken op de Canarische EilandenEten en drinken op de Canarische EilandenBent u op de Canarische Eilanden op vakantie en u wilt lekker een hapje eten in een typisch Spaans of Canarisch restaura…
Spaanse keuken: Spaanse regionale specialiteitenDe Spaanse keuken is beroemd om zijn eenvoudige traditionele en typisch Spaanse veelzijdige gerechten en maaltijden.Door…
Instant noedels net even andersInstant noedels net even andersIedereen kent wel instant noedels. Tegenwoordig hoef je hiervoor niet speciaal naar de toko, maar koop je ze gewoon in d…
Spaanse keuken: klassieke en beroemde paella, het recept!Een klassiek, traditioneel en wereldberoemd gerecht uit Spanje is zonder meer de Paella. Aan de oostkust (Valencia en om…

Reageer op het artikel "Traditionele Spaanse recepten uit Galicie"

Plaats als eerste een reactie, vraag of opmerking bij dit artikel. Reacties moeten voldoen aan de huisregels van InfoNu.
Meld mij aan voor de tweewekelijkse InfoNu nieuwsbrief
Ik ga akkoord met de privacyverklaring en ben bekend met de inhoud hiervan
Infoteur: Frederika
Gepubliceerd: 02-01-2010
Rubriek: Eten en Drinken
Subrubriek: Recepten
Schrijf mee!