Recepten vishapjes
Vishapjes zijn naast de traditionele kaas en worst net even iets anders om te presenteren. Ze vinden groot aftrek en alleen vishaters zullen ze laten staan. Eigenlijk is het doodeenvoudig enkele gezellige en frisse vishapjes bij de borrel te presenteren.
Zalmrolletje
Iedereen kent het zalmrolletje en kan op verschillende manieren gevuld worden. Varieer en zet van alles wat klaar. Zit er altijd wel iets bij wat de gasten lekker vinden.
Ingrediënten
- plakken zalm (bijvoorbeeld kant-en-klaar voor de boterham)
- smeerkaas (Philadelpia en Slankie in diverse smaken)
- mozzarella
- jonge pittige 30+ kaas
- sherrytomaatjes
- rode peper
- bieslook
- cocktailprikkertjes
Bereiding
Snij van de zalm lange smalle plakken en smeer enkele repen in met de verschillende smeerkazen. Heb je naturel smeerkaas probeer dan wat fijngemaakte rode peper er doorheen te doen. Rol het reepje op en zet het uiteinde vast met een cocktailprikkertje
Snij een bolletje mozzarella in lange reepjes en doe 2 of 3 smalle reepjes in een reepje zalm, doe er wat fijngemaakte bieslook bij en een stukje tomaat en rol het reepje op. Zorg dat het prikkertje door de losse stukjes mozzarella gaat.
Snij de pittige 30+ kaas in reepjes net zo groot als de zalm reepjes. De kaas moet wel jong zijn om deze goed te kunnen buigen, anders kan je altijd nog kiezen voor reepjes. Rol het geheel weer op en zet het prikkertje er doorheen.
Geroosterd brood met tonijn en krab
Neem tonijn en krab op waterbasis, deze is goed pittig te maken met specerijen en geroosterd brood is gezond en prima te combineren. Maar van het geroosterde brood een soort kleine sandwiches en combineer het met hapjes tonijn en hapjes krab.
Ingrediënten
- tonijn en krab op waterbasis
- donkerbruin brood
- jonge pittige 30+ kaas
- yogonaise
- peper
- tabasco
Bereiding
Zorg dat het brood als vierkante vorm de toaster in gaat, zo kan je het straks goed in driehoekige sandwiches snijden. Laat tegelijkertijd de tonijn en krab goed uitlekken en doe er wat peper en tabasco bij om het iets pittiger te maken. Voeg als laatste wat yogonaise toe en meng het geheel.
Als het brood klaar is kan de tonijn en de krab op het brood gedaan worden en dek het af met een ander sneetje geroosterd brood. Snij het nu voorzichtig in sandwiches.
Geroosterd brood met verse haring
Veel mensen vinden verse haring heerlijk, maar combineer het met geroosterd brood en het smaakt net even anders.
Ingrediënten
- verse haring
- donkerbruin brood
- bieslook
- margarine
- rode ui
Bereiding
Zorg dat het brood als vierkante vorm de toaster in gaat, zo kan je het straks goed in driehoekige sandwiches snijden. Maak de verse haring schoon en maak lange repen. Snipper er wat ui overheen. Als het brood klaar is moet er dun wat boter op gesmeerd worden en sprenkel er wat fijngemaakte bieslook overheen. Nu de haring met ui erop en dek het geheel af met nog een sneetje geroosterd brood. Snij het in de sandwiches vorm en het is gereed om te serveren. Zorg dat de sneetjes brood niet te dit gesneden zijn.