Wokken! Smakelijk en gezond
Koken met de wok is trendy, en het biedt heel wat extra mogelijkheden. Met de wok kunt u namelijk de heerlijkste eenvoudige, lichte en verse gerechten bereiden. Koken met de wok gaat snel. Zo draait u in een handomdraai een lekkere voedzame en gezonde maaltijd op tafel.Vegetarische tjaptjoi
Ingrediënten:Verhit de olie in de wok en roerbak de knoflook en gember tot ze geuren. Voeg de tatsoi, choisum, paksoi, kook en gecombineerde sauzen en sambal toe en roerbak tot de groenten net zacht zijn. Voeg de taugé toe en roerbak al omscheppend tot de taugé net zacht begint te worden.
Varkensvlees met gember
IngrediëntenVermeng in een middelgrote kom het varkensvlees met de limoenblaadjes, gember en koriander. Zet de kom afgedekt 3 uur of gedurende de nacht in de koelkast. Verhit olie in de wok en roerbak het vleesmengsel met de ui, in porties, tot het vlees bruin en gaar is. Roerbak de paprika in dezelfde wok tot hij net zacht en lichtbruin is. Doe het vleesmengsel terug in de wok en roer er de sojasaus en azijn door. Voeg de taugé toe en roerbak al omscheppend tot de taugé net slap begint te worden.
Lamsvlees met lente-uien
Ingrediënten:Vermeng in een middelgrote kom het vlees met de gember, het citroengras, de knoflook, de geraspte schil en het sap. Zet de kom afgedekt 3 uur of gedurende de nacht in de koelkast. Verhit de olie in de wok en roerbak het vleesmengsel met de ui, in porties, tot het vlees bruin is. Voeg de gecombineerde sauzen, sesamolie en sherry toe en breng de saus aan de kook. Doe het vleesmengsel terug in de wok en roerbak alles. Schep het mengsel daarbij door de sauzen.
Kantonese spinazie met amandelen
Ingrediënten:Verhit de arachideolie in de wok en roerbak de noten tot ze net bruin zijn.Schep de noten uit de wok. Verwarm de sherry, sojasaus, honing, knoflook en olie in dezelfde wok tot de saus kookt. Voeg de spinazie en uien toe en roerbak tot de spinazie net zacht is. Serveer het spinaziemengsel bestrooid met noten.
U kunt natuurlijk zelf kiezen wat u bij deze gerechten eet. Bami, nasi, mihoen, mie, alles is mogelijk.
Alle recepten zijn voor 4 personen.